Powitajki przy kawie 73

24 stycznia 2023 15:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

A kto nam zabroni? Nitkt :lol1:
To już będzie  12,pewna jestem że Demesia też jeszcze raz naciśnie :-)

oczywiście
24 stycznia 2023 15:36 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Witam we wtorkowe przedpołudnie:-)
Tym, co na sztelach, życzę spokojnego i jak najmniej stresującego pobytu. A "obibokom" :smiech3:, do których i ja się teraz jeszcze zaliczam, miłego urlopowania.
Wycofuję się na jakiś czas z aktywności tutaj. Powód chyba wielu osobom będzie znany.
Miłego dnia :buziaki1:

Nie wyrażam na to zgody !!!! To ja czekam na Twoje wpisy a Ty  co ??? Melduj sie  tu zaraz,gdzie  wyruszasz do pracy i kiedy ? 
24 stycznia 2023 15:46 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

No to już 6 podpisów mamy-my trzy, każda na dwie ręce :radosc:
Ktoś dołączy?

No ja też  2*2
Do Dusi też apeluję. To ja tak napisałam , że Dusia znowu się zdenerwowała. Bez złych warunkach ntencji. 
24 stycznia 2023 16:26 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wiadomo, gdzie tam Olsztynowi do Krakowa :-)
Do lekarza muszę podjechać, tak ok 20-25 minut autobusem. Pan doktor sprawdzony, polecony przez rodzinę i znajomych. Spokojnie mógłby już siedzieć w domku na emeryturze, ale pracuje. Kiedyś pracował w szpitalu i dodatkowo  miał swój prywatny gabinet. Lata temu byłam u niego w tym gabinecie, kontrolnie, bo jestem w grupie ryzyka. Mama zmarła na czerniaka. Od tamtego czasu raz w roku chodzę do dermatologa i pani doktor ogląda mnie od stóp po czubek głowy. Jestem trochę "popieprzona ":lol2: ale te wszystkie pieprze są w porządku. Trzy z nich objęte moją wnikliwą obserwacją, póki co,wszystko ok ,o czym dodatkowo upewniam się co pół roku. Wtedy tylko raz dwa doktórka odpala dyskietkę z moimi obrazkami, porównuje tylko te trzy, 10 minut i po wszystkim, wracam do domu i śpię spokojnie. A za te szybkie badanie nic nie płacę. Mogłabym u niej umówić się  na wycięcie "dzyndzla ", ale drogo, tyle co w Krakowie albo i więcej. Nowoczesna, prywatna mała klinika dermatologii i kosmetologii,świeże kwiaty ,pachnidła , piękne gabinety, personel elegancki i wypachniony ,to wszystko kosztuje i trzeba za to zapłacić. A kto płaci najwięcej? Wiadomo że pacjenci:-(
"Mój "pan doktor przyjmuje w zwyczajnej przychodni, w zwykłym gabinecie. Stawki są niższe,nie bierze kasy wprost do kieszeni. Wycenia, płacę w kasie przychodni i z rachunkiem wracam do gabinetu. Myślę że jutro zapłacę ok 400-500 zł. Przejadę kartą po czytniku, zawsze to jakoś mniej boli niż żywa gotówka ?. A taniej nie musi znaczyć gorzej, Pan doktor to znany w Olsztynie fachura w swojej dziedzinie. 

Najważniejsze żeby wynik z histopatologii był dobry, to zaraz wydatek mniej boli
24 stycznia 2023 17:31 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Najważniejsze żeby wynik z histopatologii był dobry, to zaraz wydatek mniej boli :-)

Będzie ?
24 stycznia 2023 17:33 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

No ja też :chaplin: 2*2
Do Dusi też apeluję. To ja tak napisałam , że Dusia znowu się zdenerwowała. Bez złych warunkach ntencji. 

My to wiemy, Dusia pewnie już też doszła do wniosku, że nikt złych intencji nie miał 
24 stycznia 2023 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

No ja też :chaplin: 2*2

Nic nie napisałaś, żeby się obrazić .Z rad albo się korzysta albo nie .Dorotko, spokojnie 
24 stycznia 2023 19:15
Kifa, kartofel, grundol lub kosztropoc, to określenia nosowego burchla czy krzywulca babajag, ale kinolek to jest właśnie zgrabniutka chrząstka obciągnięta aksamitną skórą.
U nas mówimy do maluchów:
wytrzyj kinola. A przecież nic sympatyczniejszego ponad czerwone z mrozu i usmarkane ze szczęścia, które niesie uganianie się na sankach, dziecięce kinolki.
A! Jeszcze jest gargamel :)))
24 stycznia 2023 20:38 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

No to już 6 podpisów mamy-my trzy, każda na dwie ręce :radosc:
Ktoś dołączy?

Ja! Ręcyma i nogami też podpiszę jak trzeba będzie!!!
24 stycznia 2023 20:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Będzie ?:-)

I tak trzymaj, a jak będziesz chciała pozbyć się jakiegoś "podejrzanego" pieprzyka to chętnie udzielę rady jak to zrobićTo jedyny środek, który zabija nawet czerniaka - jeśli nie jest "ruszony" skalpelem.
24 stycznia 2023 20:52 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

I tak trzymaj, a jak będziesz chciała pozbyć się jakiegoś "podejrzanego" pieprzyka to chętnie udzielę rady jak to zrobić:buu:To jedyny środek, który zabija nawet czerniaka - jeśli nie jest "ruszony" skalpelem.

O,interesujące 
Ale żeby nie tutaj, to może na maila albo ?
24 stycznia 2023 21:50 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O,interesujące 
Ale żeby nie tutaj, to może na maila albo :telefon1:?

Dzwoń, może być Whatsapp, najlepiej jutro, bo dziś już "odpadam od baru" - jak mawia moja przyjaciółka
24 stycznia 2023 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Dzwoń, może być Whatsapp, najlepiej jutro, bo dziś już "odpadam od baru" - jak mawia moja przyjaciółka:lulu:

Oki toki 
24 stycznia 2023 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Będzie ?:-)

Jutro 
24 stycznia 2023 22:40 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Jutro :aniolki: