Kika67Gusiu wiadomo, że w dużym mieście przeważnie jest drożej, choć może nie zawsze, a wiesz jak to młodzi, blisko bo w tym samym bloku miała chirurga i tam poszła. Sama wizyta 200 zł, ale tyle, to już pewnie u każdego specjalisty obecnie się płaci :bezradny:
Ja ostatni tylko u dentysty prywatnie płaciłam i też niemało. Miałam nawet propozycje założenia dwóch implantów, koszt jednego to 6000 zł. Jeszcze szukam innego rozwiązania, ale nie wiem co zaproponuje moja dentystka.
Bardzo drogo, nawet jak na osobę, która za granicą pracuje i w euro zarabia :-(
Wiadomo, gdzie tam Olsztynowi do Krakowa

Do lekarza muszę podjechać, tak ok 20-25 minut autobusem. Pan doktor sprawdzony, polecony przez rodzinę i znajomych. Spokojnie mógłby już siedzieć w domku na emeryturze, ale pracuje. Kiedyś pracował w szpitalu i dodatkowo miał swój prywatny gabinet. Lata temu byłam u niego w tym gabinecie, kontrolnie, bo jestem w grupie ryzyka. Mama zmarła na czerniaka. Od tamtego czasu raz w roku chodzę do dermatologa i pani doktor ogląda mnie od stóp po czubek głowy. Jestem trochę "popieprzona "

ale te wszystkie pieprze są w porządku. Trzy z nich objęte moją wnikliwą obserwacją, póki co,wszystko ok ,o czym dodatkowo upewniam się co pół roku. Wtedy tylko raz dwa doktórka odpala dyskietkę z moimi obrazkami, porównuje tylko te trzy, 10 minut i po wszystkim, wracam do domu i śpię spokojnie. A za te szybkie badanie nic nie płacę. Mogłabym u niej umówić się na wycięcie "dzyndzla ", ale drogo, tyle co w Krakowie albo i więcej. Nowoczesna, prywatna mała klinika dermatologii i kosmetologii,świeże kwiaty ,pachnidła , piękne gabinety, personel elegancki i wypachniony ,to wszystko kosztuje i trzeba za to zapłacić. A kto płaci najwięcej? Wiadomo że pacjenci

"Mój "pan doktor przyjmuje w zwyczajnej przychodni, w zwykłym gabinecie. Stawki są niższe,nie bierze kasy wprost do kieszeni. Wycenia, płacę w kasie przychodni i z rachunkiem wracam do gabinetu. Myślę że jutro zapłacę ok 400-500 zł. Przejadę kartą po czytniku, zawsze to jakoś mniej boli niż żywa gotówka ?. A taniej nie musi znaczyć gorzej, Pan doktor to znany w Olsztynie fachura w swojej dziedzinie.