Powitajki przy kawie 73

24 stycznia 2023 05:39 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Wczoraj po akcji z seniorką nie mogłam długo zasnąć - jeszcze jestem niewyspana, ale nie da się "podwójnie" odespać
Miłego i spokojnego dnia wszystkim
24 stycznia 2023 07:11 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
24 stycznia 2023 07:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  dobrego dnia 
24 stycznia 2023 08:41 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
24 stycznia 2023 08:59 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Poranek u przyjaciółki- siedzę wygodnie w wiszącym, bujanym fotelu przy oknie, stopy na kaloryferze, widok na ogród w bieli, prószy śnieg, kawausia smakuje,dobrze mi jest 
Przyjemnego, spokojnego dnia życzę wszystkim 
24 stycznia 2023 09:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już po godzinnym marszu czekam w kolejce do lekarza rodzinnego . Dawno , dawno temu częściej chodziłam przez miasto pieszkom teraz  częściej idę w pola i lasy .Ciasno, duży ruch samochodowy,
błoto po śniegowe .Ogólnie brzydko .Jestem trzecia w kolejce, wszyscy w maskach.Ludzie ze sobą nie rozmawiają ,bo nie wiadomo kto jest kto 
Dobrego dnia 
24 stycznia 2023 09:43 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry ja już po godzinnym marszu czekam w kolejce do lekarza rodzinnego . Dawno , dawno temu częściej chodziłam przez miasto pieszkom:-) teraz  częściej idę w pola i lasy .Ciasno, duży ruch samochodowy,
błoto po śniegowe .Ogólnie brzydko .Jestem trzecia w kolejce, wszyscy w maskach.Ludzie ze sobą nie rozmawiają ,bo nie wiadomo kto jest kto :-)
Dobrego dnia :-)

Zachorzałaś czy kontrolna wizyta u lekarza?
Ja jutro raniutko mam wizytę u chirurga onkologa. Nie nie, spokojnie, wszystko dobrze, wytnę sobie coś na plecach?.
No niestety, z wiekiem pieprzyk który kiedyś były ozdobą?, teraz sprawia że nie czuję się komfortowo ☹.
Sama co prawda nie muszę go oglądać, ale latem zakrywam . Chciałabym jeszcze przez jakiś czas, w czasie upałów, ponosić sukienki na ramiączkach czy trochę więcej pleców odkryć,albo na plaży lub basenie nie myśleć o tym "cycku " nad łopatką ?.
Dojrzałam do tego ,żeby się go pozbyć. Mam pietra bo w życiu nie miałam nic wycinane, szyte, złamane, pęknięte,w szpitalu tylko dzieci rodziłam albo innych odwiedzałam.
Jutro zabieg w przychodni ale prywatnie. Ponieważ to tylko ze względów estetycznych,nie ma na NFZ,trzeba będzie zabulić. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 8ej rano, bo chociaż w znieczuleniu, to zastrzyków też się boję ☹
24 stycznia 2023 09:47
Mleczko

No tak jak napisałaś . Nie wiem tylko czy szczyt jest po pieprzeniu czy  w trakcie. Zapomnislam . :yahoo::oklaski1:

Popieprz  sobie, to będziesz wiedziała 
Ja nie mam z tym problemu 
24 stycznia 2023 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Dobrze Ci w domu co ??

Jak to w domu ??
24 stycznia 2023 09:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Witam Wszystkich serdecznie i życzę miłego i spokojnego dnia 

24 stycznia 2023 09:54 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zachorzałaś czy kontrolna wizyta u lekarza?
Ja jutro raniutko mam wizytę u chirurga onkologa. Nie nie, spokojnie, wszystko dobrze, wytnę sobie coś na plecach?.
No niestety, z wiekiem pieprzyk który kiedyś były ozdobą?, teraz sprawia że nie czuję się komfortowo ☹.
Sama co prawda nie muszę go oglądać, ale latem zakrywam . Chciałabym jeszcze przez jakiś czas, w czasie upałów, ponosić sukienki na ramiączkach czy trochę więcej pleców odkryć,albo na plaży lub basenie nie myśleć o tym "cycku " nad łopatką ?.
Dojrzałam do tego ,żeby się go pozbyć. Mam pietra bo w życiu nie miałam nic wycinane, szyte, złamane, pęknięte,w szpitalu tylko dzieci rodziłam albo innych odwiedzałam.
Jutro zabieg w przychodni ale prywatnie. Ponieważ to tylko ze względów estetycznych,nie ma na NFZ,trzeba będzie zabulić. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 8ej rano, bo chociaż w znieczuleniu, to zastrzyków też się boję ☹

Trzymam ?
Córka ostatnio miała usuwany taki pieprzyk i 800 zł zapłaciła, ale to było razem z wynikiem z wycinka tego co było usuwane. Zabieg 600 zł, a badanie 200 zł. 
Takie ceny w Krakowie ?
Ps
Jak nie pieprz, to pieprzyk, ostatnio wszystko na P mnie prześladuje ?
24 stycznia 2023 11:20 / 6 osobom podoba się ten post
Witam we wtorkowe przedpołudnie
Tym, co na sztelach, życzę spokojnego i jak najmniej stresującego pobytu. A "obibokom" , do których i ja się teraz jeszcze zaliczam, miłego urlopowania.
Wycofuję się na jakiś czas z aktywności tutaj. Powód chyba wielu osobom będzie znany.
Miłego dnia 
24 stycznia 2023 11:33 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Witam we wtorkowe przedpołudnie:-)
Tym, co na sztelach, życzę spokojnego i jak najmniej stresującego pobytu. A "obibokom" :smiech3:, do których i ja się teraz jeszcze zaliczam, miłego urlopowania.
Wycofuję się na jakiś czas z aktywności tutaj. Powód chyba wielu osobom będzie znany.
Miłego dnia :buziaki1:

No nie, weź się nie wygłupiaj ☹
I tak ostatnio rzadko zaglądaleś, brakuje nam Twojego pisania. Mleczko tęskni nawet za gotowaniem Twym, brakuje Jej inspiracji, sama musi wymyślać menu .
Miejsca tutaj wystarczy dla wszystkich, i dla nowych, i dla tych od zawsze, i dla tych powracających co jakiś czas. Nie chowasz się chyba przed powracającymi??
24 stycznia 2023 11:43 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Trzymam ?
Córka ostatnio miała usuwany taki pieprzyk i 800 zł zapłaciła, ale to było razem z wynikiem z wycinka tego co było usuwane. Zabieg 600 zł, a badanie 200 zł. 
Takie ceny w Krakowie ?
Ps
Jak nie pieprz, to pieprzyk, ostatnio wszystko na P mnie prześladuje ?

Dobrze że napisałaś o kosztach, więcej kasy trzeba wziąć na wszelki wypadek ?. Wszystkie usuwane zmiany skórne zawsze poddawane sa badaniu histopatologicznemu. Nie wiem ile u nas kosztuje, bo nie pytałam. Na pewno taniej niż u krakowskiego centusia .
O tym centusiu napisałam żartobliwie i z sympatią, żeby nie było ?
24 stycznia 2023 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dobrze że napisałaś o kosztach, więcej kasy trzeba wziąć na wszelki wypadek ?. Wszystkie usuwane zmiany skórne zawsze poddawane sa badaniu histopatologicznemu. Nie wiem ile u nas kosztuje, bo nie pytałam. Na pewno taniej niż u krakowskiego centusia :lol1:.
O tym centusiu napisałam żartobliwie i z sympatią, żeby nie było ?

Gusiu wiadomo, że w dużym mieście przeważnie jest drożej, choć może nie zawsze, a wiesz jak to młodzi, blisko bo w tym samym bloku miała chirurga i tam poszła. Sama wizyta 200 zł, ale tyle, to już pewnie u każdego specjalisty obecnie się płaci 
Ja ostatni tylko u dentysty prywatnie płaciłam i też niemało. Miałam nawet propozycje założenia dwóch implantów, koszt jednego to 6000 zł. Jeszcze szukam innego rozwiązania, ale nie wiem co zaproponuje moja dentystka.
Bardzo drogo, nawet jak na osobę, która za granicą pracuje i w euro zarabia