Powitajki przy kawie 73

27 marca 2023 22:53 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie mogą sparaliżować przecież całego ruchu. Kurcze, ale jakbym np dziś leciała do PL to bym mogła sobie pomyslec ,że Polska też się przyłączyła :) Przy przesiadce w Warszawie przy bramce wysiadł monitor. Poradzili sobie jednak. Namalowali na kartonie czas boardingu Warszawa-Szczecin . Poważnie :lol1:
Acha :) Jakby kto psioczył jeszcze na LOT, to się poprawili a jakże, żeby ich lepiej zweryfikował rynek. Samoloty ładne po wierzchu choć wiekowe, w srodku jednak nic ciekawego. Ale....dodatkowo na składzie drożdżówki z nadzieniem . Ponadto się dobrze slizgają po płycie lotniska :lol1:

Kupię se drożdżówkę albo jakiegoś muffina na lotnisku. WizzAir nic na składzie nie ma. Za darmochę,znaczy się 
27 marca 2023 23:26 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Kupię se drożdżówkę albo jakiegoś muffina na lotnisku:-). WizzAir nic na składzie nie ma. Za darmochę,znaczy się :-)

To trzeba biznes klasą lecieć  
Jednak nie da się nie zauważyc, że pandemia dość dużo zmieniła jeżeli chodzi o loty. Bilety jeszcze są dość drogie i może już takie zostaną. 
Niestety Wizzar nie lata tędyk owędyk czyli moją trasą. Odżałowałabym tę malowniczą drożdżówkę bez względu na konsekwencje  Jak za darmochę jak piszesz nie ma, to mozna pewnie na pokład zamowić. Chyba specjalnie drogo nie jest, a Wizzair ma bilety tansze . 
27 marca 2023 23:29 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Oby, na bradnerburskim Willy Brandcie faktycznie nic się nie dzialo, bo wracałam wczoraj wieczorem, gdyż byłam na weekend u swoich dzieciaczkow i wnusiów. 

Ale Tobie fajnie?. Ja też już bardzo się stęskniłam za moimi.  17 kwietnia lecę na tydzień do Norwegi,nacieszyć się swoimi 
27 marca 2023 23:38 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ale Tobie fajnie?. Ja też już bardzo się stęskniłam za moimi:-(.  17 kwietnia lecę na tydzień do Norwegi,nacieszyć się swoimi :-)

Musiałam coś odebrać. W sumie mogło poczekać bo takie coś jak poczta czy kuriery też istnieją, ale w następny weekend w sobote pracuje i w niedzielę wielkanocną. Więc odpadało aby skoczyc na święta ,to zrobilam to teraz. No i brzdące to musowo odwiedzić.
Można czasem i na wykend skoczyć do Polski. Polacy jeżdzą i wracają. Można nawet transport znaleźć inny niż samolot.
27 marca 2023 23:39 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

To trzeba biznes klasą lecieć :lol1: 
Jednak nie da się nie zauważyc, że pandemia dość dużo zmieniła jeżeli chodzi o loty. Bilety jeszcze są dość drogie i może już takie zostaną. 
Niestety Wizzar nie lata tędyk owędyk czyli moją trasą. Odżałowałabym tę malowniczą drożdżówkę bez względu na konsekwencje :-) Jak za darmochę jak piszesz nie ma, to mozna pewnie na pokład zamowić. Chyba specjalnie drogo nie jest, a Wizzair ma bilety tansze . 

Fakt,bilety tańsze niż LOT,ale za bagaż to sobie liczą,że hohoho. Na pokładzie moźna zamówić kanapki,napoje,słodycze,ostatnio widziałam nawet jakieś "gorące kubki" zupowe czy nudlowe. No nie wiem,ale jakoś tak mam,że kawa i rogalik z czekoladą w samolocie bardzo mi smakują. Jak jakieś sympatyczne towarzystwo obok,to nawet buteleczkę prosecco czy innego winka zdarza się zamówić. Chyba że zasnę,zanim samolot wystartuje,to omija mnie ta przyjemność
27 marca 2023 23:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Fakt,bilety tańsze niż LOT,ale za bagaż to sobie liczą,że hohoho:-(. Na pokładzie moźna zamówić kanapki,napoje,słodycze,ostatnio widziałam nawet jakieś "gorące kubki" zupowe czy nudlowe:-). No nie wiem,ale jakoś tak mam,że kawa i rogalik z czekoladą w samolocie bardzo mi smakują:oczko:. Jak jakieś sympatyczne towarzystwo obok,to nawet buteleczkę prosecco czy innego winka zdarza się zamówić:lol1:. Chyba że zasnę,zanim samolot wystartuje,to omija mnie ta przyjemność:-). 

Drożdzówe wszyscy dostali, ale że musialam byc wczesnie na lotnisku, to sobie sniadanie na poklad zamowilam. Kanapka zez wszystkim i sok . Steward się pomylił i podał mi zestaw zamówiony przez kogoś innego, a może jakaś lecąca rodzinka zamawiała, bo jedna osoba wątpie żeby zmęczyła taką ilość  
Za bagaz to easy jet swego czasu sobie liczył-drogo dość. 
27 marca 2023 23:47 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Drożdzówe wszyscy dostali, ale że musialam byc wczesnie na lotnisku, to sobie sniadanie na poklad zamowilam. Kanapka zez wszystkim i sok . Steward się pomylił i podał mi zestaw zamówiony przez kogoś innego, a może jakaś lecąca rodzinka zamawiała, bo jedna osoba wątpie żeby zmęczyła taką ilość :-) 
Za bagaz to easy jet swego czasu sobie liczył-drogo dość. 

No,niestety, często tak robią,jak bilet tani , to walizki drogie 
27 marca 2023 23:53 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

No,niestety, często tak robią,jak bilet tani , to walizki drogie :-(

No niestety,ale .....w koncu niecodziennie się chmury z drugiej strony ogląda :) 
28 marca 2023 05:32 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  mały minusik na zewnątrz . Szyby w aucie zamarznięte.Jeszcze jeden taki dzień i już będzie  ciepelko  Idę szukać inspiracji obiadowych w odpowiednim topiku 

Spokojnego dnia .
28 marca 2023 06:43 / 9 osobom podoba się ten post
28 marca 2023 07:13 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Lekki mróz na szybach autka i trawie ale i słońce ☀️ już wyszło.. Ciasto ? wyszło pycha więc już mam inspiracje na Wielkanoc.  Zaraz robię sałatkę i zupę ogórkowa i później jadę do mojej córeczki.   na kontrolę . 
Teraz kawka ☕ i zaczynamy powolny rozruch. 
Miłego dnia opiekunkowo. 

28 marca 2023 07:35 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo we wtorek za mną 2tygodnie pracy przede mną jeszcze 6 wszystkim miłego i spokojnego dnia 
28 marca 2023 07:54 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  witam i dobrego dnia życzę 
28 marca 2023 08:01 / 6 osobom podoba się ten post
28 marca 2023 08:48 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
U mnie spadł śnieg, chyba na złość, że wczoraj zmieniłam opony na letnie
Dziś nie mam wyjazdów, to poczekam, może stopnieje
Nie chce mi się już odśnieżać, jeszcze czuję tą rwę na końcu kręgosłupa...
A torby leżą i patrzą na mnie - kiedy zacznę je pakować...
Miłego dnia wszystkim