Jak minął dzień 14

12 kwietnia 2023 20:20 / 4 osobom podoba się ten post
Już mam dość zadań domowych . Ogarnęłam wszystko , wysprzatalam ulice ,wysialam kwiaty .skrzynka stoi już na parapecie  .Posadziłam petunie i begonie .Teraz z czystym sumieniem idę spać . 
12 kwietnia 2023 20:57 / 5 osobom podoba się ten post
Ja dziś pozamiatałam przed domem, zrobiłam zakupy i we wtorek mogę jechać. Dzieladek już wspomina że "Schade" 
12 kwietnia 2023 21:38 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

A ile talarków na to poszło :-) Głowa mnie rozbolała od czytania a bark od liczenia :) 

Nie pytaj,nie powiem bo nie wiem ?. Plastikiem po czytnikach przeciągam i na konto nie zaglądam. Transakcji nie odrzuca, znaczy dalej można kupować . Dzisiaj logować do banku się już nie będę,co se będę humor psuć po takim przyjemnym,lekko rislingiem zakrapianym babskim wieczorze 
13 kwietnia 2023 18:23 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień minął w podróży, a teraz mija w domu
Witam i pozdrawiam późnym popołudniem
Wyjątkowo szybko dojechałem dzisiaj, bo już o 16.40 byłem w domu. Podróż  spokojna. Na granicy spotkałem mojego zmiennika, którego zmieniałem 19 marca. Wracał z Niemiec z kolejnego krótkiego, nieudanego zlecenia. Znów wredna babka była... Ech...
Teraz jeszcze kilkadziesiąt godzin w domu do soboty i potem zasłużony weekend w pensjonacie, jakby to Dusia emotkowała , a w poniedziałek przenosiny do sanatorium. Jeszcze jutro w południe do swojego neurologa przed wyjazdem.
I tak to się kręci. 
Życzę Wam miłego wieczoru i zawczasu już... spokojnej nocy 
13 kwietnia 2023 18:28 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień minął w podróży, a teraz mija w domu:-):pije_piwo_beczka:
Witam i pozdrawiam późnym popołudniem :chaplin:
Wyjątkowo szybko dojechałem dzisiaj, bo już o 16.40 byłem w domu. Podróż  spokojna. Na granicy spotkałem mojego zmiennika, którego zmieniałem 19 marca. Wracał z Niemiec z kolejnego krótkiego, nieudanego zlecenia. Znów wredna babka była... Ech...
Teraz jeszcze kilkadziesiąt godzin w domu do soboty i potem zasłużony weekend w pensjonacie, jakby to Dusia emotkowała :dobranoc2::smiech3:, a w poniedziałek przenosiny do sanatorium. Jeszcze jutro w południe do swojego neurologa przed wyjazdem.
I tak to się kręci. 
Życzę Wam miłego wieczoru i zawczasu już... spokojnej nocy :buziaczki:

I tego Ci z Agnieszką życzę. 
13 kwietnia 2023 19:05 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

I tego Ci z Agnieszką życzę. :dobranoc2::-)

Taaak. Ostro i non stop... Ciekawe, czy dam radę?
Wszak 60tka na karku 

13 kwietnia 2023 19:15 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Wszak 60tka na karku :placze1:
:smiech3:
:-)

Nie ilość a jakość się liczy 
13 kwietnia 2023 20:17 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Wszak 60tka na karku :placze1:
:smiech3:
:-)

Piekny wiek nie ma nad czym ubolewac
13 kwietnia 2023 20:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien dzis miłodosc szybko i spokojnie sniadanie,zakupy ,obiadek.Po obiadku pozegnanie kolezanki ktora jutro jedzie do domkuNo ale coz zyczzłam jej spokojnej drogi i cudnego urlopu nalezy jej sieMi tez juz niedługo zostało.A teraz spokojnie moge sie juz połozyc do łóżeczka.
14 kwietnia 2023 15:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie pytaj,nie powiem bo nie wiem ?. Plastikiem po czytnikach przeciągam i na konto nie zaglądam. Transakcji nie odrzuca, znaczy dalej można kupować :-). Dzisiaj logować do banku się już nie będę,co se będę humor psuć po takim przyjemnym,lekko rislingiem zakrapianym babskim wieczorze :lol1:

Kosztorysu nie dali, chociaż szacunkowego?
14 kwietnia 2023 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dali,ale bojałam się na końcową sumę spojrzeć
14 kwietnia 2023 15:19 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zajrzałam na konto, tragedii nie ma, myślałam że gorzej będzie
14 kwietnia 2023 20:55 / 4 osobom podoba się ten post
Przybyłam, zobaczyłam, zwyciężyłam. Nie tylko zobaczyłam, ale nawet kupiłam wnukom prezenty. I to takie,z których dzieci na pewno się ucieszą. Nic szczególnego, żadne bajery,ale to,co ich interesuje. Wnuk (1listopada skończy 8lat),jest na etapie Harrego Pottera,dostanie już trzecią część serii. Prawie czterolatka to miłośniczka Krainy Lodu . Oboje z zapałem rysują, kolorują, malują . I w tym temacie też coś zakupiłam. Nawet nie nabiegałam się,wszystko w Empiku i Świecie Książek. Podobnie jak babcia,chętnie tam zaglądają,kiedy są w Polsce. Nooo,to najważniejsze mam za sobą. Teraz mogę zabrać się za lekturę. Raczej ponura,ale dużo czytam o czasie II wojny światowej. Nie jakieś dokumenty ale wspomnienia, opowieści tych, którzy przeżyli wojenne piekło. Oglądałam któregoś dnia,na YouTube,  wywiad z Markiem Łuszczyną, reporterem,autorem książki "Złe kobiety w służbie III Rzeszy".  Dzisiaj natknęłam się na nią i kupiłam. 
Spokojnego wieczoru życzę 
14 kwietnia 2023 21:38 / 4 osobom podoba się ten post
Trochę schoppingu z koleżanką w wolne popołudnie.
Potem z bliższą i dalszą rodziną, a teraz latam po necie sprawdzając zaległe wiadomości.

14 kwietnia 2023 21:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień intensywny, pranie, sprzątanie, parę kwiatów przesadziłam bo miały ciasno.W niedzielę rano zmienniczka będzie, ja po południu wracam.Na razie nie wybieram się do opieki bo będę sprzedawać mieszkanie i wprowadzać się do nowego(więc jest sporo spraw). 1,5 roku to niedługo więc nie mam tam sentymentu.Szykuje się nowe Może stała praca na miejscu, zobaczymy.Czy będę tęsknić za pracą opiekunki? Raczej nie, nie po tej szteli! Kiedyś to były sztele, aż chciało się tam wracać. Ciekawe co nowa powie jak zobaczy te warunki(pokój opiekunki.. a było trzeba zadzwonić u zapytać jakie warunki) Albo teraz czekać na nową. Zalezy jaka sytuację ma ta osoba?. Pod presją że"nie wolno zostawić bez opieki Pdp" .agenturki trzymają opiekunki na zleceniach.I tak sciemniaja że nikogo nie znaleźli..Bo to transport drogi, bo ta co siedzi się przyzwyczai..Dies.. das.. ?  Praca jak praca, ale cała logistyka w około to  porażka.Dzis zasnę jak baby