Jak minął dzień 14

06 kwietnia 2023 22:34 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Oj, co Wam powiem, to Wam powiem... :mycie podlogi: ale się dziś narobiłem :-( na fakcie...
:smiech3:
Zmieniłem im pościel, chociaż babcia nic nie mówiła. Uprzątnąłem mieszkanko, jej pokój, schody, stołowy, kuchnię i korytarz i biuro Bodo. No i łazienki trzy. Dwie godzinki, tak kompleksowo, ale z przerwami. Jeszcze pokoik na dole, bo ma jakaś szwagierka przyjechać, nie wiem kiedy. Jutro powlekę świeżą pościel, bo będzie nocować. Syn z dziećmi zawitają w niedzielę. A zakupy z Bodo robimy w sobotę. Tak zarządził, pytawszy się wcześniej o moje zdanie. 
   Przy kolacji on się z nią lekko posprzeczał, bo jutro babcia nie je ryby, w święta mięska nie zje, haha. To stanęło na tym, że ekstra dla niej zrobię jutro naleśniki z nutellą :gotuje: a nam rybkę. Pdp dziś też nie zadowolony specjalnie z menu. To pytam się, kto kupił tortellini... Nie wiem. Taka gadka :smiech3:
Trzeba zaraz ruszyć d..ę i podejść do Lidla, jakąś czekoladę albo czipsy sobie kupić. Bo jutro wszędzie wszystko pozamykane, ale o tym chyba wiecie. Poza niektórymi piekarniami, jak to w Niemczech. 

Luke,ile bierzesz za godzinę sprzątania? Qrcze,w dwie godziny,w dodatku z przerwami na złapanie oddechu,tyle roboty odwaliłeś że chętnie zatrudniłabym takiego pracusia?. Mycie okien płatne ekstra ?
06 kwietnia 2023 23:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Luke,ile bierzesz za godzinę sprzątania? Qrcze,w dwie godziny,w dodatku z przerwami na złapanie oddechu,tyle roboty odwaliłeś że chętnie zatrudniłabym takiego pracusia?. Mycie okien płatne ekstra ?

Jak się na bieżąco codziennie chwilę ogarnia, to nie ma wiele roboty  Ogólnie bardzo czyste mieszkanie. Za okna się nie biorę, a była sugestia ze strony babci. 
07 kwietnia 2023 06:54 / 6 osobom podoba się ten post
Wczorajszy dzień był spokojny zakupy,sprzątanie gotowanie żadne jakieś szaleństwa jednym co był wypad z koleżanką na rowerowa przejażdżkę,dziś zapewne też taki będzie ???
07 kwietnia 2023 19:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś w pracy .Kiedy wróciłam aktywowałam ferment ( zakwas) do pieczenia chleba. I w święta nie odpuszczę 
A i Irena się dzis do mnie odezwała. Koleżanka, kiedyś była u mnie aby wymienic stare franki na nowe w banku w Zurychu. Świadomie zrezygnowała z pracy z racji wieku-już jest po 70 tce. No i jest znów w CH do maja. W niedzielę pracuję, ale w poniedziałek może ją odwiedzę. Lubię ją bo jest normalna, prostolinijna . 
08 kwietnia 2023 16:50 / 6 osobom podoba się ten post
I nici z miasta(m.inn.Apteki), nikt nie zawitał.A samego, słabszego nie chce Wernera zostawić.Takze domowe sposoby leczenia bronchitisu pozostają.A na początku córka latała jak na sr....Szkoda że teraz nie podwiezie ojcu leków. Szkoda się denerwować na święta, ale to trzeba być jakimś durniem żeby się tak zachowywać.Do restauracji też go nie zabiorą, chyba by byli nieodpowiedzialni..Jeszcze 2dni i powrót do norm.funkcjinowania.Tu ewangelicy więc nie za bardzo obchodzą wszelkie święta.U nich to oznacza restauracje. Takie trochę to snoby. Nic...byle do końca parę dni
09 kwietnia 2023 18:44 / 9 osobom podoba się ten post
Po 13 przyjechała najpierw szwagierka, a zaraz syn z żoną i dziećmi. Przywieźli ciacho, było spokojnie i miło. Syn później naprawił kosiarkę i potem ona sama kosiła. Ta kosiarka. Po 18 pojechali, więc żadnej kolacji seniorzy nie jedli, bo ciachem się najedli. Upiekłem też jabłecznik, więc były dwa ciasta. Goście spoko byli, ale jakieś mieszane uczucia miałem... Ta atmosfera nie przypominała wizyt członków rodziny na poprzednich świątecznych zleceniach.
Szwagierka miała nocować, nawet łóżko jej przygotowałem....Ale to w środę przeniosę stamtąd te rzeczy do swojego pokoju i zmiennik/zmienniczka będzie miała już gotowe. 
Tak to mija pierwszy dzień Świąt. Jutro już bez gości. 

09 kwietnia 2023 20:59 / 7 osobom podoba się ten post
U mnie rodzinnie, ale wpadłam Wam życzyć spokojnych Świąt 
09 kwietnia 2023 21:13 / 6 osobom podoba się ten post
Dziadek właśnie wrócił bo zabrali go do restauracji, pewnie będzie chciał iść spać.Ja tez  
09 kwietnia 2023 22:24 / 7 osobom podoba się ten post
Dopiero pół godziny temu wróciłam do domu. To był bardzo rodzinny i radosny dzień. Razem z piątką dzieci było nas 17 osób. Pogoda dopisała i długi spacer w rodzinnym gronie pomógł spalić nadliczbowe kalorie. A później dalsze objadanie się i nawet kawa na tarasie. Duży ogród, dzieci miały gdzie szaleć. Jak zawsze u nas było gwarno i wesoło. A jutro ciąg dalszy ale już w mniejszym gronie. 
10 kwietnia 2023 10:43 / 6 osobom podoba się ten post
No tak trochę w telegraficznym skrócie.W sobotę Przejażdżka rowerowa,wieczorem ognisko które w tych regionach raz w roku palą w się bawią,? Niedziela do południa zawsze jest co robić prz dwujce po obiedzie,wizyta u koleżanki, później kawka ???no i trochę tv kolacja i dzień znowu minol spokojnie .A dziś na razie spokuj to i później tyz będzie???
10 kwietnia 2023 18:15 / 6 osobom podoba się ten post
Święta minęły spokojnie.
Była wizyta córki, która mieszka nad morzem - wczoraj pojechała.
A dziś przyjechał syn z Hannoweru, a ja miałam wyjściowe popołudnie - spotkałam się z dziewczynami i jednym rodzynkiem. Najpierw lody, potem spacerek nad jeziorem Krumme Lanke.
Pogoda dopisała, towarzystwo wspaniałe i akumulatory naładowane
10 kwietnia 2023 19:57 / 5 osobom podoba się ten post
I po świętach. Niedawno wróciłam do domu. Dzisiaj leniwie i spokojnie. Późne śniadanie w większym gronie u brata. Później młodzi porozjeżdżali się do teściów i zostałam tylko ja z siostrą,no i brat z bratową i ich córką. Pogoda cudna,przenieśliśmy się z domu na taras i tak na luzie do 19tej. Bratanica odwiozła nas do domu. Teraz wieczór książkowo telewizyjny. Spokój,spokój,spokój ? czego i Wam życzę  
10 kwietnia 2023 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
My jeszcze przed "Wer werd Milioner" i tak mina Święta 
11 kwietnia 2023 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Witam już po świętach
Dziś mamy wtorek 11 kwietnia 2023 roku. 

Luke  -  2  ☘️     
Tamara  -  6  ?
Kika67  -  9  ? i zmiana kodu 
Zakręcona Mamuela  -  15  ?   
marta74  -  17  ?  
Malgi  -  25  ?  
Konwalia08  -  27  ?