Jak minął dzień 14

30 marca 2023 12:15 / 6 osobom podoba się ten post
My już  po obiadku,czekamy na Spitex.Wychodze  na pauzę ale  z parasolem 
30 marca 2023 18:34 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień mija monotonnie, człowiek sobie tu szuka roboty bo towarzystwo Podop.ogranicza się do wspólnych posiłków i TV jak coś wieczorem go zainteresuje. Więc się poprasuje, sprzątnie, krzątnie.U siebie coś  troche.Jak się jest już jakiś czas to można zauważyć to i owo(np.nastawienie ogrzewania na 2x dziennie po godz.. skutkuje zimnem, ale niestety  temperatury się nie oszuka.Przestawilam, bo nie zamierzam marznąć! Zwłaszcza że pogoda niewiosenna tu w ogóle. Skoro zostałam tu, bo musiałam to niech się też trochę dostosuje.Jak można zamówić skrzynkę wody mineralnej na mc na 2 osoby? A dopajac się woda z Brita filtra.Gdzie jest tu woda z kamieniem w tym okręgu. Jeszcze jak ktoś przychodzi to się też napije. Powodzenia nerki! Zero wyobraźni! Dla mnie taka sztela to g.....!  A córka skoro widzi że ojciec żyje w świecie iluzji, to powinna z opiekunka współpracować a nie rżnąć glupa.Chce stąd jak najszybciej wyjechać, najlepiej przed nową bo jeszcze sie rozejrzy i odwróci na pięcie..Nie zamierzam siedzieć w tym bajzlu dłużej niż konieczne.Gdy mi się jeszcze kiedy coś takiego trafi, to parę godzin i po południu powrót Snindbadem! 

30 marca 2023 19:07 / 6 osobom podoba się ten post
Tamara, a co Cię obchodzić ma to, że nowa obróciłaby się na pięcie i z powrotem do domu... Ty masz planowo zjazd i zjeżdżasz, zwłaszcza, że nowa zameldowała się 

A u mnie spokój. Dziś ja zrobiłem część zakupów, bo... Bodo ma chore stopy, w ogóle sine aż od kolan, a dziś go bardzo bolą, więc nie dałby rady prowadzić auta. I tu jest dziwna sprawa... Wymagali tu prawa jazdy ze względu na niego... Ale uparciuch nie zrozumie... Jego auto i już. Tak córka mi mówiła. Więc ja mu nawet nie sugerowałem, że mogę pojechać. Wyszło na tym, że dał mi geldy na zakupy i żebym ja je zrobił. Piechotką. Z górki ok. Ale z powrotem przyjechałem autobusem, przystanki bliziutko, więc tak też zrobiłem. Oczywiście koszt (1euro) też wliczyłem. Jutro po zmianie opatrunku pojedziemy po resztę większych zakupów. 
A mam pytanie, czy wkładając pokrywkę z uchwytem do zmywarki, odkręcacie uchwyt? Jeszcze w Dojczlandii nie spotkałem się z czymś takim, żeby odkręcać. 

Pytam się, bo jeden uchwyt jest już kaput, od tego ciągłego odkręcania. 

A jutro rano pewnie wcześniej wstaną, po między 9 a 11 ma przyjść ta babka z urzędu w sprawie tej grupy. 

I tak to leci, mija, w miarę szybko. Dzień podobny do dnia. Agencja powiedziała mi, że rodzina jest... itd i spytali się, czy nie pomyślałbym później o powrocie. 
Jest czas, pomyślę... Kończy się marzec, a gdzie tam do maja. 

30 marca 2023 19:48 / 7 osobom podoba się ten post
Pierogi ulepione cale  100 sztuk ? krokiety sztuk 15 zrobione . Starczy bo na sobotę szykuje jeszcze roladki z karkówki. Dom wysprzątany w piecu napalone. Teraz 

30 marca 2023 21:11 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Pierogi ulepione cale  100 sztuk ? krokiety sztuk 15 zrobione . Starczy bo na sobotę szykuje jeszcze roladki z karkówki. Dom wysprzątany w piecu napalone. Teraz :ogladam tv::odpoczynek_kominek:

Qrcze,Dusiu,jak u Ciebie fajnie. Tego zazdroszczę.Prawie jak przed Bożym Narodzeniem 
30 marca 2023 21:20 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Tamara, a co Cię obchodzić ma to, że nowa obróciłaby się na pięcie i z powrotem do domu... Ty masz planowo zjazd i zjeżdżasz, zwłaszcza, że nowa zameldowała się :-)

A u mnie spokój. Dziś ja zrobiłem część zakupów, bo... Bodo ma chore stopy, w ogóle sine aż od kolan, a dziś go bardzo bolą, więc nie dałby rady prowadzić auta. I tu jest dziwna sprawa... Wymagali tu prawa jazdy ze względu na niego... Ale uparciuch nie zrozumie... Jego auto i już. Tak córka mi mówiła. Więc ja mu nawet nie sugerowałem, że mogę pojechać. Wyszło na tym, że dał mi geldy na zakupy i żebym ja je zrobił. Piechotką. Z górki ok. Ale z powrotem przyjechałem autobusem, przystanki bliziutko, więc tak też zrobiłem. Oczywiście koszt (1euro) też wliczyłem. Jutro po zmianie opatrunku pojedziemy po resztę większych zakupów. 
A mam pytanie, czy wkładając pokrywkę z uchwytem do zmywarki, odkręcacie uchwyt? Jeszcze w Dojczlandii nie spotkałem się z czymś takim, żeby odkręcać. 

A jutro rano pewnie wcześniej wstaną, po między 9 a 11 ma przyjść ta babka z urzędu w sprawie tej grupy. 

I tak to leci, mija, w miarę szybko. Dzień podobny do dnia. Agencja powiedziała mi, że rodzina jest... itd i spytali się, czy nie pomyślałbym później o powrocie. 
:radosc1:

Nie spotkałam się z takim czymś,żeby odkręcać . Raczej dokręcam,bo lubią się poluzować . Chyba że są to takie,gdzie woda czasami podchodzi,to sama odkręcam,czyszczę i zakręcam bo mnie to wkurza.
Do maja już tylko miesiąc,zleci szybciej niż Ci się wydaje. Skoro Stella super,jesteś zadowolony,spokój ,spokój,żadnych zawirowań,to ja,będąc na Twoim miejscu,wróciłabym. No ale nie jestem,jestem na swoim miejscu. Mnie też dzisiaj telefonicznie pytano czy chcę wrócić. Potwierdziłam. 6 tygodni to wcale nie tak dużo czasu na szukanie kogoś nowego.
30 marca 2023 21:38 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Qrcze,Dusiu,jak u Ciebie fajnie. Tego :odpoczynek_kominek: zazdroszczę.Prawie jak przed Bożym Narodzeniem :-)

W kominku napalone jak mój będzie. Do tego ? i 
30 marca 2023 21:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

W kominku napalone jak mój będzie. Do tego :szampan:? i :dobranoc2::oczko:

No teraz to dopiero Ci zazdroszczę 
31 marca 2023 06:46 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

No teraz to dopiero Ci zazdroszczę :smiech3:

Szampan jest ?chłop też  bo mi dziś niespodziankę zrobił i rano o 4 był, w kominku się napali tylko te truskawki? muszę kupić bo będzie wstyd ??
Dobrze , że te pierogi i krokiety  wczoraj zrobiłam bo dziś to ja czasu mieć nie będę. 
31 marca 2023 09:00 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Szampan jest ?chłop też :smiech3: bo mi dziś niespodziankę zrobił i rano o 4 był, w kominku się napali tylko te truskawki? muszę kupić bo będzie wstyd ??
Dobrze , że te pierogi i krokiety  wczoraj zrobiłam bo dziś to ja czasu mieć nie będę. :oczko::oklaski1:

Koniecznie,szampan z truskawkami,na taką okazję,to przecież muß 
31 marca 2023 12:00 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Tamara, a co Cię obchodzić ma to, że nowa obróciłaby się na pięcie i z powrotem do domu... Ty masz planowo zjazd i zjeżdżasz, zwłaszcza, że nowa zameldowała się :-)

Też się nie spotkałam i to nie tylko w Dojczlandii, ale kto wie? Człowiek się uczy całe życie 

31 marca 2023 16:17 / 6 osobom podoba się ten post
Zbijam bąki , deszcz pada. Za takim deszczem to już  tęskniłam 
Wszystko w oczach zielenieje . Wiosna to piękna pora roku , kopa daje i optymistycznie nastraja . Też tak odczuwacie wiosnę  ? .
31 marca 2023 18:44 / 4 osobom podoba się ten post
Po zakupach, u góry (bo wnuczka jeszcze jest).Potem kolacja trochę wspólnego TV bo dziś ulubiony "Let's Dance" Wernera. I tak piatunio zleci
31 marca 2023 18:59 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

No nie wiem, dziś koordynatorka mówiła że szukają.A ja na to że 18go jest mój wyjazd żeby nie było! Coś musi być na rzeczy że nie chcą tu jeździć(czyżby adres znany..na liście min.niewypalow?). Paniusia od koordynacji rodzin jeszcze 2tyg.temu miała jak to gadała? "super dziewczynę"..Ja sobie dam radę,a i zarobię.Gorzej że Pdp.i rodzina niech przejrzy na oczy ze warunki tu kiepskie.Jakies pokoiki na strychu z zasowanymi drzwiami a obok graciarnia, łazienka w piwnicy(niby komfortowa, ale to kłopotliwe).Dlatego śpię w salonie bo mam tam wc dla gości, tv.Ale to taki rozpizd.. ogolny.Nie ma tak naprawdę intymności. Wnuczka weszła na strych i coś wyciągała(nie zapuka taka, nie przeprosi).Na koniec powiem im to w oczy, że to było uciążliwe i niech to sobie Przemyśla.Chyba że im egal są ciągle wymiany?Ale to świadczy o ludziach. Następny raz kierunek Pl.jak ktoś nie udostępni godziwych warunków.Tu chyba dobrze to poczuje się jakiś obdachlose.Oni myślą że my mieszkamy w stodolach
01 kwietnia 2023 19:22 / 4 osobom podoba się ten post
Spokojny, zakupy zrobione autem. Piwa dla niego, sekty dla niej, cola itd. Ja mam wodę, unikam coli. Wszyscy jacyś zmęczeni, ja nawet w aucie ziewałem. 
Kończy się dzionek, jutro już następny kwietniowy. Oby tak dalej.