Jak minął dzień 14

01 kwietnia 2023 21:21 / 4 osobom podoba się ten post
Spokojnie minął, a wręcz monotonnie. 
Nad jeziorem mnie chyba przewiało, zaraz tabletki podam Józkowi i idę spać, zmęczona jestem, bo tak się dzisiaj na łaziłam. 
02 kwietnia 2023 19:13 / 5 osobom podoba się ten post
Mija niedziela, przedostatnia na zleceniu. 

Wzruszyłem się, nie tylko ja, tą fotografią.

To Anże Lanisek, który dzięki absencji Dawida Kubackiego w ostatnich konkursach, wyprzedził Polaka i zajął trzecie miejsce. Uważa, że jemu to podium się uczciwie nie należało. Dawid zakończył sezon wcześniej, gdyż musiał zjechać wcześniej do ciężko chorej żony.
Słoweński skoczek wziął ze sobą na podium makietę Dawida. 

Piękny gest, nieprawda? 
02 kwietnia 2023 19:46 / 4 osobom podoba się ten post
Mija w domciu. Spokojniej już. Pewnie sprawy wyjaśnione . Byly łzy ale już lepiej to wygląda...z każdym dniem spoglądam na tę sprawę inaczej i coś jest zawsze po cos...żeby zrozumieć co w życiu ważne. ? 
02 kwietnia 2023 19:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dusiu 
02 kwietnia 2023 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mija w domciu. Spokojniej już. Pewnie sprawy wyjaśnione . Byly łzy ale już lepiej to wygląda...z każdym dniem spoglądam na tę sprawę inaczej i coś jest zawsze po cos...żeby zrozumieć co w życiu ważne. ? :bezradny:

Dbaj o siebie 
03 kwietnia 2023 20:15 / 4 osobom podoba się ten post
Ah co za dzień . Wierzbę która rośnie na naszej posesji dzisiaj przycinali 
To co około 100 letnie drzewo 
Warkocze sięgały ziemi ,takiego drzewa nie ma w okolicy . Serce mi rozbolało, jednak nie było wyjścia . Stoją teraz dwa kikuty . Dużo osób z dzielnicy przeszło oglądać , każdy wyrażał zachwyt i żal , była to wyjątkowa oznoba .Mam nadzieję , ze w niedługim czasie znów będziemy się cieszyć jej wyglądem . A tak w ogóle to gorączka przedświąteczna mnie się też udzieliła 
 Jak na razie robię plany 

03 kwietnia 2023 20:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mija w domciu. Spokojniej już. Pewnie sprawy wyjaśnione . Byly łzy ale już lepiej to wygląda...z każdym dniem spoglądam na tę sprawę inaczej i coś jest zawsze po cos...żeby zrozumieć co w życiu ważne. ? :bezradny:

03 kwietnia 2023 21:53 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dbaj o siebie :aniolki:

Dziękuję ❤️ zadbam . Zdrowie najważniejsze czego wszystkim życzę. 
03 kwietnia 2023 22:33 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Mija niedziela, przedostatnia na zleceniu. 

Wzruszyłem się, nie tylko ja, tą fotografią.

To Anże Lanisek, który dzięki absencji Dawida Kubackiego w ostatnich konkursach, wyprzedził Polaka i zajął trzecie miejsce. Uważa, że jemu to podium się uczciwie nie należało. Dawid zakończył sezon wcześniej, gdyż musiał zjechać wcześniej do ciężko chorej żony.
Słoweński skoczek wziął ze sobą na podium makietę Dawida. 

Piękny gest, nieprawda? :-)

Piękny 
04 kwietnia 2023 22:02 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie spokojnie,ważne że dzień za dniem mija szybko przy dwóch osoba to jakoś leci?
04 kwietnia 2023 22:18 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie dzień jak co dzień latanie piwnica 1pietro, to ogrodnicy, to Pflege, to znowu ktoś.Dobrze że idą święta i nie będą tak przylazic.A potem to już z górki. Firma nadal nie ma zmienniczki(czyżby stawka powalała, bo oni każdemu inaczej płacą się okazuje).Mnie nie chcą bo nie za tanio
05 kwietnia 2023 04:16 / 5 osobom podoba się ten post
Kupiłam w Dino kwiaty u mnie tarasowe  petunie. Stoja w pokoju . Obawiam się  nocnego przymrozku . Sa jeszcze w firmowych doniczkach, już je zasililam nawozem do kwitnących . W tym roku robię taras  w kolorze rozowo- granatowym i właśnie zaczęłam od różowej petunii . Będzie dodatkowy wydatek, stara markiza już się wysłużyła i trzeba wymienić a jest dość spora .
Wezmę się do roboty i poustawiam już skrzynki z ziemią.  Jak się ociepli na dobre  przesadze kwiaty .No to mam plan .

06 kwietnia 2023 18:36 / 5 osobom podoba się ten post
Oj, co Wam powiem, to Wam powiem...  ale się dziś narobiłem  na fakcie...

Zmieniłem im pościel, chociaż babcia nic nie mówiła. Uprzątnąłem mieszkanko, jej pokój, schody, stołowy, kuchnię i korytarz i biuro Bodo. No i łazienki trzy. Dwie godzinki, tak kompleksowo, ale z przerwami. Jeszcze pokoik na dole, bo ma jakaś szwagierka przyjechać, nie wiem kiedy. Jutro powlekę świeżą pościel, bo będzie nocować. Syn z dziećmi zawitają w niedzielę. A zakupy z Bodo robimy w sobotę. Tak zarządził, pytawszy się wcześniej o moje zdanie. 
   Przy kolacji on się z nią lekko posprzeczał, bo jutro babcia nie je ryby, w święta mięska nie zje, haha. To stanęło na tym, że ekstra dla niej zrobię jutro naleśniki z nutellą  a nam rybkę. Pdp dziś też nie zadowolony specjalnie z menu. To pytam się, kto kupił tortellini... Nie wiem. Taka gadka 
Trzeba zaraz ruszyć d..ę i podejść do Lidla, jakąś czekoladę albo czipsy sobie kupić. Bo jutro wszędzie wszystko pozamykane, ale o tym chyba wiecie. Poza niektórymi piekarniami, jak to w Niemczech. 
06 kwietnia 2023 19:38 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Oj, co Wam powiem, to Wam powiem... :mycie podlogi: ale się dziś narobiłem :-( na fakcie...
:smiech3:
Zmieniłem im pościel, chociaż babcia nic nie mówiła. Uprzątnąłem mieszkanko, jej pokój, schody, stołowy, kuchnię i korytarz i biuro Bodo. No i łazienki trzy. Dwie godzinki, tak kompleksowo, ale z przerwami. Jeszcze pokoik na dole, bo ma jakaś szwagierka przyjechać, nie wiem kiedy. Jutro powlekę świeżą pościel, bo będzie nocować. Syn z dziećmi zawitają w niedzielę. A zakupy z Bodo robimy w sobotę. Tak zarządził, pytawszy się wcześniej o moje zdanie. 
   Przy kolacji on się z nią lekko posprzeczał, bo jutro babcia nie je ryby, w święta mięska nie zje, haha. To stanęło na tym, że ekstra dla niej zrobię jutro naleśniki z nutellą :gotuje: a nam rybkę. Pdp dziś też nie zadowolony specjalnie z menu. To pytam się, kto kupił tortellini... Nie wiem. Taka gadka :smiech3:
Trzeba zaraz ruszyć d..ę i podejść do Lidla, jakąś czekoladę albo czipsy sobie kupić. Bo jutro wszędzie wszystko pozamykane, ale o tym chyba wiecie. Poza niektórymi piekarniami, jak to w Niemczech. 

ja też zaopatrzyłam, choć apetyt nie specjalny przez chorobę(ale herbata, miód, imbir i cytryna zawsze jest)Do termosu i pić(zaraz 3dzban idzie)
06 kwietnia 2023 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
To był bardzo przyjemny dzień. Fryzjerka,pani Paulinka zadbała o moje włosy,odrosty pomalowane,włoski skrócone,od razu inny człowiek ,przynajmniej tak mnie się wydaje?. Obiadu nie miałam a że od fryzjera blisko do galerii,to podjechałam kawałek i zjadłam "na wagę" . Różności sobie nabrałam,z przewagą surówek. I wiecie co? Usiadłam przy stoliku,patrzę na mój talerz,a na nim wszystko wegetariańskie . Nie było to zamierzone,naprawdę . Po jedzonku chciałam się przespacerować, ale wiał tak zimny wiatr, że schowałam się w Empiku. Nabyłam trzy książki,jedną dla wnusia i dwie dla siebie. I czas było się zbierać do kosmetyczki. Ależ mnie pani Madzia dopieściła. Uwielbiam masaże które kończą zabiegi. Sama rozkosz. Efektów pewnie osoby postronne nie zauważą,najważniejsze że ja sama wiem,ile  wartościowych kosmetyków moja skóra dostała. Taka świadomość sprawia,że od razu czuję się lepsza dla siebie?. A w domku luz,dobra herbatka,podjadanie,kanapeczki ze smakołykami z "Podlaskiej chaty" gdzie mają same pyszności a pachnie tam tak,że ślinotoku od wejścia się dostaje. Chyba jeszcze piffko z sokiem malinowym sobie zapodam i dalej będę czytać "Prawdziwe kolory" Kristin Hannah.
Przyjemnego jeszcze wieczor życzę