Jak minął dzień 14

11 czerwca 2023 17:48 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

To mnie załatwiłaś,teraz nie zasnę na pewno. Ciekawość i zazdrość mi nie pozwolą .Pewnie duży ten bonus,bo się nie chwalisz :nerwowa:

11 czerwca 2023 18:49 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie przeszlame,nie wiedziałam że jest :zaskoczenie1:. Muszę nadrobić ,ale czy się odważę przejść,oto jest pytanie :-)

Koniecznie się przejdź tym starym tunelem, a Blankenese jest urocze 
11 czerwca 2023 18:58 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Koniecznie się przejdź tym starym tunelem, a Blankenese jest urocze :-)

Na pewno się przejdę. Jednak jak się nie ma ochoty na wymagające wędrówki,to na odpoczynek,przyjemny spacer, Planten und Bluhmen są moim ulubionym miejscem.
Kiedy byłeś ostatnio w Hamburgu? Może jakieś inne ciekawe miejsce polecisz?
11 czerwca 2023 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

:czerwieni sie:

O matko,aż się zarumienilaś,to dopiero porządny bon musiałaś dostać 
A ja zielenieję 
11 czerwca 2023 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Na pewno się przejdę. Jednak jak się nie ma ochoty na wymagające wędrówki,to na odpoczynek,przyjemny spacer, Planten und Bluhmen są moim ulubionym miejscem.

Chyba 3 lata temu. Z tego co widzę, to dużo tam pozwiedzałaś. Jeszcze polecam wzdłuż kanałów się przejść w mieście i port zwiedzić stateczkiem, tym miejskim 
11 czerwca 2023 19:10 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O matko,aż się zarumienilaś,to dopiero porządny bon musiałaś dostać :oczko1:
A ja zielenieję :smiech3:

Och!  To tylko kupon z 25% zniżką na Coco
11 czerwca 2023 19:11 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Na rower Altenland. po drugiej stronie Elby , zwłaszcza jak kwitną jabłonie i czereśnie . 
Prseplynka kanałami Hamburga , ma ich więcej niż Wenecja . Chtba
Ja lubiłam jeszcze cmentarz. Autobusem można było tam zajechać . Przepiękny park i pomniki . 
Jeszcze grzeszne St.Psuli i Repperbahn
11 czerwca 2023 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Och!  To tylko kupon z 25% zniżką na Coco

Uff, odetchnęłam i zasnę spokojnie 
11 czerwca 2023 19:44 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Uff, odetchnęłam i zasnę spokojnie :smiech3:

Musiałam Cię  uspokoić
11 czerwca 2023 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Na rower Altenland. po drugiej stronie Elby , zwłaszcza jak kwitną jabłonie i czereśnie . 
Prseplynka kanałami Hamburga , ma ich więcej niż Wenecja . Chtba:-)
Ja lubiłam jeszcze cmentarz. Autobusem można było tam zajechać . Przepiękny park i pomniki . 
Jeszcze grzeszne St.Psuli i Repperbahn:wiezienie:

Haha. Grzeszne... Bo tam niegrzeczne Panie urzędują?
11 czerwca 2023 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Uff, odetchnęłam i zasnę spokojnie :smiech3:

A jaka jest Twoja najbliższa stacja metra? 
11 czerwca 2023 20:30 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

A jaka jest Twoja najbliższa stacja metra? 

Moja podopieczna mieszka w północnej części Hamburga. Dzielnica Barmbek. 5 minut do U-bahna Sasrlandstraße, 15 minut spacerkiem do dworca Barmbek. Mogę tam też w ciągu 5 minut dojechać metrem albo autobusem, przystanek po drugiej stronie ulicy. Połączenia we wszystkich kierunkach,te z Hbf też,mam obcykane . I zgadza się, dużo ciekawych miejsc już widziałam ale jeszcze wiele chętnie bym zobaczyła. Tylko czasu nie ma,bo pracować też muszę 
11 czerwca 2023 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Haha. Grzeszne... Bo tam niegrzeczne Panie urzędują?

Aj tam,aj tam,tyle się nasłuchałam i... rozczarowałam się . Co prawda byłam w ciągu dnia ,więc czerwone latarnie nie świeciły,ale pań w grzesznych pozach, bardziej rozebranych niż ubranych "na wystawach" nie widziałam. Podobno wiele się zmieniło a przybytki uciech cielesnych są dyskretnie ukryte i tylko wtajemniczeni wiedzą gdzie ich szukać .
Szkoda że nie wiedziałam,że właśnie w tej dzielnicy jest ten podwodny tunel. Spacer tunelem byłby pewnie dużo ciekawszy.
11 czerwca 2023 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
I z powrotem mogłabyś znów Łabę przepłynąć tramwajem wodnym
11 czerwca 2023 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Prseplynka kanałami Hamburga , ma ich więcej niż Wenecja . Chtba:-)
Jeszcze grzeszne St.Psuli i Repperbahn:wiezienie:

W tym miesiącu przemieszczam się tylko pieszo i komunikacją miejską albo regionalną?. Gisela wydała 50 euro na ticketa,wykorzystam go na maxa . W czasie pauzy rowerem na drugą stronę Elby nie zdążę się przeprawić i wrócić. Kanałów faktycznie cała sieć tutaj. W pobliżu jednego z nich mieszka pdp. Super miejsce na spacery. Na przejażdżki kajakiem czy rowerem wodnym, samotnie nie mam ochoty.
Pewnie myślisz o tym Ohlsolfer Friedhof? Jeszcze nie byłam chociaż bardzo dużo słyszałam i obejrzałam wiele zdjęć. Pdp ma też kilka,namalowanych przez jej znajomą obrazów przedstawiających ten największy na świecie park-cmentarz. Pauzy za mało żeby zwiedzić. Sąsiadka mi opowiadała że wędrówka z przewodnikiem trawa 3-4 godziny. Dzięki za podpowiedzi