Tutaj przychodzi rudy siersciuch, otwieram drzwi tarasowe ale nie podnoszę żaluzji zewnętrzny CH. Zaraz pcha się do pokoju .
Tutaj przychodzi rudy siersciuch, otwieram drzwi tarasowe ale nie podnoszę żaluzji zewnętrzny CH. Zaraz pcha się do pokoju .
No tak mają tę chłopy że do do damskich sypialni ich ciągnie :smiech3:
Gusiu, a jakbyś chciała jechać do Stade (1,5 godziny w jedną stronę), to musiałabyś jechać U3, przesiąść się w Landungsbrücken na S3, lub jechać na Hbf i przesiąść się na RE5.
Jutro Ci podeślę ekstra rozkład, którym się zawsze posiłkowałem w Hamburgu. W wyszukiwarce go nie znajdziesz.
U mnie ok, bardzo przyjazne miejsce.
Mój Helmut to faktycznie chyba hipochondryk. Jak bolała go pupa (już nie boli), to teraz pięty i kolano go boli, więc muszę mu Voltarenem smarować ?
Cieszę się, że mam spokój, dużo luzu, mało obowiązków. O 6,12,17 i 22 zmieniam mu pampersa, trzy razy prowadzę go w wózku na posiłki, a tam doglądam go co jakiś czas. Jak coś, to mnie woła, ale rzadko. Nocki spokojne, socjal gut, kasa też, i w domu, i za zlecenie.
Dzięki Luke,raczej wybiorę się do Lüneburg. Czy tu,czy tu, trasę mam już rozpisaną. Sąsiedzi Pedepci, małżeństwo męskie,to zapaleni turyści. To jeden z nich polecił mi właśnie Lüneburg, niczego nie ujmując Stade. Znam większość sąsiadów,wszyscy znają mnie,bo tutaj taki zwyczaj,że mailowo informuje się wszystkich,że ktoś nowy zamieszkał i będzie się kręcił po pralni,piwnicy,"rowerowni", ogólnie wszędzie. Zaczepiają mnie, rozmawiają, pytają co lubię robić w wolnym czasie. I w taki to sposób co i rusz dostaję nowe tipy na dzień wolny :-). Pdp mało już się socjalizuje z sąsiadami,to ja nadrabiam :oczko:
Lueneburg znam :-) z serialu Rote Rosen :-) , to miasto i Drezno chciałabym zwiedzić .
Drezno i jego okolice piękne - mam mnostwo zdjęć ze swoich wypraw. Moge służyć za przewodnika po tym mieście ???
Lueneburg znam :-) z serialu Rote Rosen :-) , to miasto i Drezno chciałabym zwiedzić .
Drezno i jego okolice piękne - mam mnostwo zdjęć ze swoich wypraw. Moge służyć za przewodnika po tym mieście ???
To zrobimy wycieczkę grupową
Ja ostatnio nie mam chęci na podróże , do Pragi bym pojechała
Jednak dla moich oczu i serca Austria to jest to
Zawsze mówię, że jak Pan Bóg tworzył świat to pierwsza była Austria, potem już nie chciało Mu się wymyślać .