Jak minął dzień 14

12 czerwca 2023 19:57 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Podam tu link, o którym wczoraj wspominałem. Komunikacja w Hamburgu, w jego okolicach i połączenia kolejowe regionalne.
Może Gusi się i nie przyda, ale kto wie, może komuś z Was kiedyś tam. Nie możemy przewidzieć, czy przypadkiem nie znajdziemy się na szteli w tych okolicach.

https://www.nimmbus.de/fahrplanbuch/

i następnie na dole strony kliknąć w
Inhaltsverzeichnis mit Linienübersicht

Dziękuję Luke., To miłe że myślisz o innych w wolnym czasie zamiast coś fajnego dla siebie zrobić 
Ja to taka Zosia -Samosia jestem ?. Lubię sama poszukać swoich ścieżek, czasem wysiąść w połowie drogi bo mnie coś zainteresuje, czasem wsiądę nie w ten bus co trzeba i całkiem przypadkowo znajduję się w jakimś ciekawym miejscu. Zawsze pierwsze dni na nowym miejscu czytam rozkłady na przystankach, jeżdżę w różne stronyyi poznaję miasto. Często moje podopieczne śmieją się że lepiej znam okolicę niż one.
12 czerwca 2023 20:40 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję Luke., To miłe że myślisz o innych w wolnym czasie zamiast coś fajnego dla siebie zrobić :aniolki:
Ja to taka Zosia -Samosia jestem ?. Lubię sama poszukać swoich ścieżek, czasem wysiąść w połowie drogi bo mnie coś zainteresuje, czasem wsiądę nie w ten bus co trzeba i całkiem przypadkowo znajduję się w jakimś ciekawym miejscu. Zawsze pierwsze dni na nowym miejscu czytam rozkłady na przystankach, jeżdżę w różne stronyyi poznaję miasto. Często moje podopieczne śmieją się że lepiej znam okolicę niż one:-).

Ja tutaj na pierwszym zleceniu u Margaretki zgubiłam się  jadąc rowerem . Mapę przejrzałam , coś spisałam . I nic jadę u jadę . Aż zobaczyłam 721 autobus  z mojej ulicy spod kamienicy. Myk za nim . 
Ale co odkryłam to moje . Osiedle Romów , polski pklep , turecki sklep , Włocha , krawcowa , ogrodnika , huśtawki na które później chodziliśmy . .
Jak w mieście planuje się zgubić to kupowałam Tagesticket. Teraz to samochodem się woze trudniej się zgubić . 
13 czerwca 2023 10:20 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jeśli kiedyś tam się znajdę, zwrócę się do Ciebie :-). Dawno temu moja mama była na wycieczce w Dreźnie. Przywiozła ze sobą przepięknie wydany album z Galerii Drezdeńskiej. Bardzo chciałabym pójść do tej galerii 

Drezno klimatyczne choć większość zabytkow ktore tam jest odbudowano od podstaw po wojnie
13 czerwca 2023 10:22 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

To zrobimy wycieczkę grupową
 Ja ostatnio nie mam chęci na podróże , do Pragi bym pojechała

Jednak dla moich oczu i serca Austria to jest to 
Zawsze mówię, że jak Pan Bóg tworzył świat to pierwsza była Austria, potem już nie chciało Mu się wymyślać .

Nie ma problemu jestem dobrym organizatorem i planowanie tras ??? to jest cos co ❤️
13 czerwca 2023 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
magmab

Nie ma problemu jestem dobrym organizatorem i planowanie tras ??? to jest cos co ❤️

O,to z Luke stworzylibyscie super team 
13 czerwca 2023 14:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mija mi na opedzaniu się od mikroskopijnych muszek . Są takie malutkie jak mszyca ale boleśnie kłują. Potem jest bąbel, który  swędzi jak diabli . Dzisiaj obrywalam przekwitnięte kwiatostany rododendronów , wzięłam prysznic na wszelki wypadek i ciągle coś morduje . Bąble też mam na  szyji

13 czerwca 2023 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mija mi na opedzaniu się od mikroskopijnych muszek . Są takie malutkie jak mszyca ale boleśnie kłują. Potem jest bąbel, który  swędzi jak diabli . Dzisiaj obrywalam przekwitnięte kwiatostany rododendronów , wzięłam prysznic na wszelki wypadek i ciągle coś morduje . Bąble też mam na  szyji

Kurcze,to już wiem co mnie gryzie za każdym razem jak między kwiaty włażę , kiedy pielę. Początkowo myślałam że jakieś cholerstwo mnie parzy. Nic nie widać a piecze ,za chwilę bąble swędzące,tak jak piszesz. Na szczęście szybko znikają jak się nie drapię. Wczoraj wlazlam w krótkich spodenkach i koszulce na ramiączkach to zaatakowały mnie od stóp po twarz. Myślałam już nawet że to jakaś alergia na tę robotę,co to do mnie nie należy 
13 czerwca 2023 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
Fajny dzień 
13 czerwca 2023 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Fajny dzień :-)

A czapki dobierasz kolorem do stroju kąpielowego?
13 czerwca 2023 16:40 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A czapki dobierasz kolorem do stroju kąpielowego?:-)

oczywiście 
13 czerwca 2023 16:46 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

:hihi:oczywiście :smiech2:

Wiedziałam 
13 czerwca 2023 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Dziś miałam pecha do kwadratu. :placze1:
Najpierw jedna Niemka wjechała we mnie:zaskoczenie1: i rozwaliła mi lusterko prawe w drobny mak.:nerwowy2: Zbierałam części ponad 5 metrów przed miejscem stłuczki.:wiking:
A potem w Lidlu spadł ajerkoniak z taśmy - rozbił się na podłodze i pochlapał mi spodnie. Chcąc niechcąc musiałam jeszcze pralkę wstawić:pranie:
Dobrze, że już pomału mija, bo dość mam na dziś atrakcji...:do bani:

No to faktycznie pech.
13 czerwca 2023 19:00 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie to dzisiaj tak nudno i pogoda niezbyt. 
13 czerwca 2023 22:13 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

U mnie to dzisiaj tak nudno i pogoda niezbyt. :placze1:

Chyba  u wszystkich nudno,bo coś mało dzisiaj aktywni na Forum 
13 czerwca 2023 23:49 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie nie
Margaretka spada mi dwa razy dziennie jak nie z łóżka to z fotela. Muszę szukać pomocy , po kolei sąsiadów wołam . Tak broi . 
I słabnie.