Jak minął dzień 14

09 czerwca 2023 19:37 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Pewnie że git :-)
Nie mogę powiedzieć że ateiści bo wierzą w Boga ,tylko katolicyzm ze swoim "średniowieczem"przestał się im podobać. A najstarszy syn wraz z rodziną już wiele lat temu 
"przeniósł się"do babtystów. Takie pomieszanie :oczko:. Ich wybór, pomyślałam że lepiej niech przynależą do jakiejś wspólnoty niż tak bez określenia się,jak pozostała dwójka. Najstarszemu synowi i synowej"bałwochwalstwo "jak powiedzieli,nie podoba się im w KK. Cóż,pozostaje mi cieszyć się tym jak żyją,jak się do siebie odnoszą,a miłości,szacunku i przyjaźni żadnemu z trójki moich dzieci nie brakuje.

Czy jest taka religia w której można mieć wielu mężów? Dlaczego można mieć kilka żon a mąż tylko jeden ,? Protestuje, !!!
Jakby ktoś coś wiedział , to piszcie 
09 czerwca 2023 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zobacz co tam ma .Może odleżyne , bo to takie miejsce 
Trudno taka nasza praca, że trzeba i d.... obejrzeć.

D... oglądam dokładnie, haha. Odleżyn nie ma, bo o to dbam szczególnie, znaczy się zwracam uwagę. Podejrzewam hemoroidy. Ale dziś coś był spokojniejszy niż w poprzednie dni. Może tabletki zaczęły działać. Ale po niedzieli przyjdzie lekarz domowy. 
09 czerwca 2023 21:09 / 5 osobom podoba się ten post
Jestem już w domu po 16godzinach jazdy Pas Transem.Nie wiem,czy wypadłam z busa czy. wyszłam.Pozdrawiam Was serdecznie.Troche odpocznę i od poniedziałku szukam innego zlecenia z innej firmy.
09 czerwca 2023 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Jestem już w domu po 16godzinach jazdy Pas Transem.Nie wiem,czy wypadłam z busa czy. wyszłam.Pozdrawiam Was serdecznie.Troche odpocznę i od poniedziałku szukam innego zlecenia z innej firmy.

Trzymam kciuki ?
Najlepiej jakbyś do kilku firm się zgłosiła. Ja bym tak zrobiła 
09 czerwca 2023 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

To odpoczywaj, poczytaj na fb ogłoszenia i oferty i dokładnie się wypytuj, co jest w profilu podopiecznego ? A teraz wypoczywaj 
10 czerwca 2023 14:54 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

D... oglądam dokładnie, haha. Odleżyn nie ma, bo o to dbam szczególnie, znaczy się zwracam uwagę. Podejrzewam hemoroidy. Ale dziś coś był spokojniejszy niż w poprzednie dni. Może tabletki zaczęły działać. Ale po niedzieli przyjdzie lekarz domowy. 

Ze dbasz w to nie watpie , tylko  one lubia niespodzianki robic . 
10 czerwca 2023 16:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś upalnie, ludzi pełno. Wszak to sobota. Odwiedziłem Schloss Nymphenburg, ale rzecz jasna bez zwiedzania go, tylko zewnątrz, no i piękny park. Coś na wzór Wersalu.

(to główny budynek) 

Później jeszcze REWE, kawa w kawiarni i tramwajem do domu. 
Teraz odpoczywam, jutro też. 
Czas mija szybko. Babcia we wtorek ma czwartą OP. 
Podopiecznemu się poprawia, moje uszy więc odpoczywają
10 czerwca 2023 17:59 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie mija w.pozycji horyzontalnej  .Oglafam mecz . Goraco, narzekać  jednak nie  będę 
 Oby do wiecxora., potem na rower.wskocze 
Trza.kalorie spalić ,leżę i podjadam .
10 czerwca 2023 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Gorąco plus atrakcje z Margaretka. Rano zsunęła się z fotela ,sąsiad pomógł mi ją posadzić . Dalej ok. Tylko mocno spala , taki upał. Ona dużo pije . 
Teraz obiad na stole , poszłam po nią , wstaje i osunęła mu się z łóżka , słaba . Ciśnienie podwyższone. Ryłko agresja wzrosła . Wezwałam 112. 
Dopiero rozrabiała. Wszystkie parametry w porządku. Wbrew jej woli nie zabiorą do szpitala. Jakby coś się działo niepokojącego mam wezwać lekarza. To pojedzie do szpitala nawet na siłę. 
Zjadlysmy rosół z makaronem. Truskawki . Teraz śpi. 
10 czerwca 2023 19:33
dorotee 
10 czerwca 2023 19:52 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

dorotee :-(

Jeszcze trochę to ja bym pojechała do szpitala. 
Nie wiem jak u nas tutaj jak pacjent nie wyraził zgody nie zabiorą  . Go byli Johanuci . W razie zagrożenia życia wzywają lekarza i on przekazuje do szpitala. 
Ja jej jeszcze nigdy nie wysyłałam do szpitala , koleżanki były przerażone c o aniołek wyprawia . 
Dzisiaj też. Umierający łabądź , jak ratownicy przyjechali to energia za pięciu . Znowu manto .sprawiła chłopakom.
10 czerwca 2023 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee 
10 czerwca 2023 20:30 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

dorotee :-)

Chyba nie będzie pogotowia drugi raz dosolilam bulion , kaffka w ruch, zbożowa:pije kawek
Luke gdybyś zobaczył jakbprawie 90 letnia dama  schodzi z fotela przez oparcie . 
Inne czyny przemilcze.

10 czerwca 2023 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
Kiedy jeszcze się parałam opieką 24 h, to opiekowałam się też takimi łobuziarami, co mi bardzo odpowiadało. Ale trafiałam też na podopieczne z charakteropatią. Ciche manipulatorki, które się odzywały jak poczuły plecy. To był bardzo męczący typ podopiecznych. 
10 czerwca 2023 22:05 / 3 osobom podoba się ten post
Margaretka teraz jest dobrze ustawiona/ wyciszona . 
Ale w momencie gdy dzieje się dużo wokół niej to włącza się jej agresja niesamowita . 
Na lekarza, ratowników czy kosmetyczkę . Albo nawet na swojego małego wnusia . Bo zapomn że on jej .