Powitajki przy kawie 71

24 sierpnia 2022 11:58 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i pozdrawiam z Karlsruhe

To już ostatni dzień włóczęgi mojej po Badenii
Jutro też mam wolne, ale odpoczywam w domu. Zjem śniadanie i obiad przygotowane przez córkę podopiecznych. Od piątku wracam do pracy 

Miłego dnia Opiekunkowo 
24 sierpnia 2022 17:18 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
Już rozpakowana jestem , zmienniczka pożegnana.Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne ,zarówno jeśli chodzi o warunki jak i PDp.Za chwilę wybieramy się z PdP na kolację gdzieś tam w mieście.To bardzo miło że strony rodziny że tak mnie witają.Jestem pod wrażeniem. W piątek wolne to też miłe
Pozdrawiam 
24 sierpnia 2022 17:20 / 5 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo i życzę miłego popołudnia.

25 sierpnia 2022 05:45 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek w czwartek.Wczorajsze wolne popołudnie minęło jak blyskawica,bo ...dwie godziny przespalam.Potem film,kawa i lody.Za to Senior wkurzał mnie cały późny wieczór mówiąc, że jestem wypoczeta,bo przecież miałam wolne.Chcial, żebym grała do późna w karty,ale ja kategorycznie o 21 ej powiedzialam, że kończymy i nie interesował mnie Jego zły humor.Tak jak demencją u Seniorki postepuje,tak on chcialby, żebym była na każde zawołanie.Dobra, koniec narzekań,dopijam kawę.Przedemna kolejny,upalny dzień.
25 sierpnia 2022 06:50 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Kolejny upalny dzień przed nami ale teraz jest rześko bo okno otworzone. Wszystkim życzę miłego i pogodnego dnia i nie przemeczajcie się. 
25 sierpnia 2022 07:41 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich życząc dobrego dnia 
25 sierpnia 2022 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Witam i pozdrawiam ☀️?☀️
Zapraszam na zdrowe drugie śniadanie.
Z domowego ogródka.
Córka pdp podała mi je na tarasie. Wszak dziś mam jeszcze wolne

Miłego dnia
26 sierpnia 2022 05:38 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piatkowo.Wczorajszy dzień minął dość względnie ale upał daje się już coraz bardziej we znaki.Kawa już pachnie, więc nie rozpisuję się zbytnio i życzę bardziej rześkiego dnia.
26 sierpnia 2022 07:32 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek.  i chyba ostatni taki gorący weekend ma być. Ufff i dobrze. Lubię ciepło ale bez przesady. Dziś zakupy i ogarnięcie kątów, obiad i większych planów nie mam. Spokojnego i chłodniejszego dnia dla Was. 
26 sierpnia 2022 08:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zaczynamy ostatni weekend sierpnia, jesień tuż tuż  miłego dzionka życzę 
26 sierpnia 2022 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Słońce świeci, ptaszki... itd. Babcia już do Tagespflege pojechała, czekam na Pflegedienst. Podłączą kroplówkę. Dziadek jak roślinka wygląda, prawie nic nie je, mało pije. W środę był lekarz, w następną przyjedzie lekarz od paliatywnej. Dziadek zbliża się powoli do schyłku życia.
Sprzątać dziś nie muszę, bo córka wczoraj wszystko porobiła. Tak więc dziś laba. Przygotuję sobie gulaszową z puszki, to z dziadkiem zjemy. Za gotowanie od jutra się biorę.
A w domu zdechła Maja, jedną z trzech papużek. Szkoda, była trzecim nabytkiem i najmłodsza.
Miłego dnia Opiekunkowo 
26 sierpnia 2022 10:54 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w piątek weekendu początek zmykam robić obiadek wszystkim miłego dnia :vaniolki:
26 sierpnia 2022 18:05 / 3 osobom podoba się ten post
creyzy

Witam w piątek weekendu początek zmykam robić obiadek wszystkim miłego dnia :vaniolki:

Miłego weekendu 
27 sierpnia 2022 05:30 / 4 osobom podoba się ten post
I nastała sobota,dzisiaj duszowanie Seniorów,co przy takich upałach to wręcz katorga.U nas jednak wczoraj przeszła burza i popadało, jest w końcu czym oddychać.Lece na kawę a Wam życzę miłego przebudzenia.
27 sierpnia 2022 07:40 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Pada  w końcu chłodniej. Ufff.