Powitajki przy kawie 71

23 sierpnia 2022 07:44 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś wolne bo dziadki idą do Tagespflege więc luzik na 102. Jeszcze nie wiem co będę robiła. Wyjdzie w trakcie. 
23 sierpnia 2022 10:32 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - dziś wolne,  a z wczorajszego spaceru pamiątka - cała rodzina wiewiórek ?
Zdjęcie zrobiłem jako skreenshot z filmiku (może nie być dostatecznie ostre),  ale jak każdy pewnie wie - najlepiej oglądać przyrodę na żywo
Miłego dnia dla Was  
23 sierpnia 2022 10:51 / 6 osobom podoba się ten post
Witam się z wszystkimi.
Jestem już w drodze do Ch.Bus pełen opiekunek,wszystkie do Szwajcarii ,tak że w Niemczech nie będzie rozwożenia.
Pozdrawiam i od jutra pracuje razem z Wami 

23 sierpnia 2022 13:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - wczoraj byłam bez powietrza, bo się wydmuchałam służbowo .I tu widzę wyraźną różnicę w pracy gdy szef ma szefa .Napisałam podanie o skrócenie czasu pracy o 1 mc i piechotą poszłam do glownego szefostwa tj. do następnej wsi .He he wróciłam ciągnikiem, jakiś wieśniak mnie podwiózł .Dzisiaj przyjechał do mnie sam główny szef z propozycją przedłużenia pracy na dowolny okres .Podoba mi się takie podejście do tematu .
Trzeba swoje zdanie mieć i nie poddawać sie .Każdy ma swój rozum i musi z niego korzystać . Zaczęło się od głupoty a doszło do problemu . Nie zawsze szef ma rację choć nie raz trzeba mu to przypomnieć .Mnie stara opiekunkę próbowano podporządkować .Nigdy nie zrobię tego co jest sprzeczne z mo zdrowym rozsądkiem, bo w opiece są sytuacje nieprzewidziane ani w kodeksie karnym ani w regulaminie wewnnetrznym .
Dobrego dnia .

23 sierpnia 2022 13:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dobrze że nasza złotówka jest metalowa to się utrzyma jakos .
23 sierpnia 2022 20:03 / 5 osobom podoba się ten post
Ach jaki komfort gdy rano pdp może spokojnie pospać do 8.30, potem na luzaku mycie, ubieranie i śniadanie. Chorzy i wiekowi ludzie potrzebują spokoju i rutyny, a nie jak było wczesniej , że jedna zawitała o 7 a inna o 10 rano, jakby same sobie grafik układały . Dzień minął spokojnie, pogoda piękna to nie ma co się w pomieszczeniach kisić .
Oto ładny wierzchowy konik, nieobeznani z jazdą mogli sobie tylko popatrzeć, toteż zostawiam fotkę i życzę jeszcze miłego wieczoru :)
23 sierpnia 2022 20:07 / 3 osobom podoba się ten post
Tajen

Dzień dobry - dziś wolne,  a z wczorajszego spaceru pamiątka - cała rodzina wiewiórek ?
Zdjęcie zrobiłem jako skreenshot z filmiku (może nie być dostatecznie ostre),  ale jak każdy pewnie wie - najlepiej oglądać przyrodę na żywo
Miłego dnia dla Was :-) 

Jeśli cierpliwości starczy , to jakiś ciekawy filmik wgraj na jutuba i tu zamieść. Chętnie popodziwiamy :) 
24 sierpnia 2022 05:39 / 7 osobom podoba się ten post
No i mamy środę,czyli prawie piątek.Super jest takie odliczanie.Ranek czeka mnie ciężki,bo po śniadaniu muszę wyrychtowac Seniorów z krzyżykiem na drogę do Córki na całe pół dnia.Bedzie ciężko,bo wczoraj zastrajkowala mi przy myciu włosów.No nic,zobaczy się jak się sprawy potoczą.Poza tym jestem uberglucklich,bo udało się sprzedać wczoraj moje mieszkanie na wsi, które stalo od dwóch lat niezamieszkane i marnialo,a płacić trzeba było.Zadne z dzieci nie chciało na wieś,a szkoda-mialabym czasami gdzie wracac,bo wiele miłych wspomnień mam z tym miejscem...Trudno.Zmykam na kawę,bo stygnie a Wam życzę miłej srody,bo środa minie ...itd.
24 sierpnia 2022 06:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mam wolne do 15.30 czwartek i piątek też wolne .Taki tu  wewnętrzny regulamin, że nawet gdybym chciała to i tak pracy nie podejmę.Musze odpocząć . Wqrza mnie to, że ciągle muszę zaglądać w grafik bo  zmiany  mam, no nie tylko ja .Jakoś to trzeba przeżyć. 6 września jadę do domu mam parę dni wolnego .Dobrze, że to rzut beretem .  Dobrego,spokojnego dnia .
24 sierpnia 2022 07:05 / 7 osobom podoba się ten post
Witam.  Środa minie tydzień zginie. No bo środa to mały piątek...
Dziś seniorzy około 11 jadą z kuzynami do sąsiedniej parafii na spotkanie religijne ( katolicy) tam płacą datki , dostają obiad, modlą się, śpiewają i około 14 są z powrotem. Jeśli było by auto ja bym ich woziła. No niestety syn mądry auto sprzedał a teraz widzi jaka bieda bez auta bo trzeba kogoś zawsze prosić . Coś wczoraj przebakiwal o kupnie jakiegoś małego autka . No zobaczymy jak to wyjdzie bo seniorzy idą na 4 dawkę szczepionki ( ja się nie odzywam) to może i auto nie będzie potrzebne. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
24 sierpnia 2022 09:04 / 7 osobom podoba się ten post
Nogi bolą od tego łazęgowania ,rower biorę na dalsze trasy .Dzień dobry ?
Jutro mam wolne, ale też na nogach pójdę bo pod górę w drodze powrotnej i tak nie wiadę ?nie ta kondycja ?i nie ten rower na takie jazdy.Od piątku na padać przez cały tydzień więc mam nadzieję dobrze wykorzystać jutrzejszy dzionek.Milego ,spokojnego  dnia Wam I sobie życze?  
24 sierpnia 2022 09:12 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry trzeba trochę popracować,ale też piękną pogodę na spacer i  wykorzystać, pięknego dnia wszystkim życzę 
24 sierpnia 2022 09:16 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nogi bolą od tego łazęgowania ,rower biorę na dalsze trasy .Dzień dobry ?
Jutro mam wolne, ale też na nogach pójdę bo pod górę w drodze powrotnej i tak nie wiadę ?nie ta kondycja ?i nie ten rower na takie jazdy.Od piątku na padać przez cały tydzień więc mam nadzieję dobrze wykorzystać jutrzejszy dzionek.Milego ,spokojnego  dnia Wam I sobie życze?  

Jak mam przekopiować z telefonu na forum fotkę .Dostałam fajny dowcip i nic z n nie zrobię .Wyśle go do Malgi a ona wstawi 
bo potrafi 

24 sierpnia 2022 09:28 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jak mam przekopiować z telefonu na forum fotkę .Dostałam fajny dowcip i nic z n nie zrobię .Wyśle go do Malgi a ona wstawi 
bo potrafi 

Pobierz aplikację -zmniejsz zdjecie i wtedy wstawisz.
24 sierpnia 2022 09:44 / 5 osobom podoba się ten post
Witam się szybko, bo zaraz wybywam. Nie piechtą, nie rewerem, ale autem na zakupy. Po południu jadę do Zurychu. Środa szybko minie, ale to dobrze, bo to taki ociężały bezpłciowy dzień :)
Zostawiam wiesiołka, żeby chociaż wiesioło było -miłego dzionka :)