Powitajki przy kawie 68

17 grudnia 2021 07:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: szybki i uciekam do obowiązków. :-) Kawa ☕ wypita. Ciemno za oknem jeszcze. Dziś zakupy większe robię żeby to rozłożyć w czasie. Mój :serce: też ma sporo roboty bo spuszcza dziś wodę ze  stawu bo rybki na święta potrzebne. :-) Dziś też fryzjer bo już mnie z nożyczkami goni po wsi. :smiech3: Spokojnego dnia kochani a Maluda szerokiej drogi. Jutro Konwalia szerokiej drogi. 

17 grudnia 2021 07:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie kawa właśnie się parzy ostatni weekend przed świętami, życzę wszystkim spokojnego, przedświątecznego czasu
17 grudnia 2021 07:56 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Sny dzis miałam odlotowe nawet z propozycją pracy w krajuZwykle śnie przed wyjazdem że jadę i że czegoś zapomniałam albo że mi bus uciekł. Stara praca w Pl mi się śniła i koleżanki.  Muszę je odwiedzić, do szefa też zapukam ?Pogadamy o starych czasach .
Dziś odstępuje łóżko koleżance I przekimam w drugim pokoju .Biegnę do odliczajek na 1 dzien do Damesssy 
Miłego dnia Rodacy na urlopach i w pracy .
Życzę Wam wszystkim zdrowych i radosnych świąt Bożego  Narodzenia, rodzinnych i spokojnych  .Fajnie że tu jesteście i trzymajcie się cieplutko 
Może jeszcze coś dzis naskrobie a na pewno jak dotrę do domku 

17 grudnia 2021 08:30 / 5 osobom podoba się ten post
WitamMiłego weekendu życzę. Idę na kawę. 
17 grudnia 2021 10:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe u mnie też jesień miłego i spokojnego dnia wszystkim pracującym i urlopującym, a tym w trasie spokojnej podróży
17 grudnia 2021 14:21 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie! 
Jestem nowa opiekunka, z Niewielkim stażem. Chętnie porozmawiam z kimś, kto ma większe doświadczenie i coś będzie mógł doradzić. Życzę miłego werkendu

17 grudnia 2021 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
Martini

Witam serdecznie! 
Jestem nowa opiekunka, z Niewielkim stażem. Chętnie porozmawiam z kimś, kto ma większe doświadczenie i coś będzie mógł doradzić. Życzę miłego werkendu

Witaj, rozgość  się  i pytaj A gdzie  zacumowałaś?
17 grudnia 2021 14:35 / 4 osobom podoba się ten post
Martini

Witam serdecznie! 

No z takim nickiem wszystko Ci wyśpiewam 
Witaj .Wszyscy przez to przechodziliśmy głowa do góry .
Pomożecie?
Pomożemy!
17 grudnia 2021 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
No jest ciężko nie będę ukrywać. Zastanawiałam się czy to ja tak kiepsko trafiam czy jest jakas szansa na normalną sztelę:) 
17 grudnia 2021 14:44 / 2 osobom podoba się ten post
No to troszkę sobie poczekam na zmianę.Mala zmiana planów. Przybędzie b.poznym wieczorem albo nocą.A ja bus o 4 jednak Dobrze że żadnych nowości na stelli nie ma i wszystko idzie po staremu.
17 grudnia 2021 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Jestem pod Bremen. Niestety nie mam żadnego wolnego dnia aby cokolwiek zobaczyć i gdziekolwiek iść. Mam te dwie godziny przerwy w ciągu dnia i na tym się kończy. Nie wiem jak mam wyegzekwować więcej wolnego skoro rodzina mieszka w Berlinie, a podopiecznych nie można samych zostawic. Nie wiem co robić w tej sytuacji. Bo ludzie mili i można z nimi normalnie pogadać ale nie ma tu nawet chwili dla siebie aby jakoś normalnie spędzić czas. Czy u was tez tak jest? 
17 grudnia 2021 14:49 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witaj, rozgość  się  i pytaj:-) A gdzie  zacumowałaś?

Dziękuje 
17 grudnia 2021 14:49
Martini

No jest ciężko nie będę ukrywać. Zastanawiałam się czy to ja tak kiepsko trafiam czy jest jakas szansa na normalną sztelę:) 

Trafiają się gorsze .I nie że Ty tylko tak trafiłaś .Teraz mam fajnie ale w tym roku miałam też fatalną.Napisz coś więcej  jak możesz.  
17 grudnia 2021 14:50
Konwalia08

No z takim nickiem wszystko Ci wyśpiewam :hihi:
Witaj .Wszyscy przez to przechodziliśmy głowa do góry .
Pomożecie?
Pomożemy!
:piatka:

Dziękuje. 
jestem już mega sfrustrowana. Gdyby nie pieniądze to bym się jeszcze dziś spakowała. 
17 grudnia 2021 14:53 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Trafiają się gorsze .I nie że Ty tylko tak trafiłaś .Teraz mam fajnie ale w tym roku miałam też fatalną.Napisz coś więcej  jak możesz.  

Mam pod opieka dwóch 95 latków z demencja w tym babcia która porusza się na wózku. Trzeba ich cały czas pilnować. Spokój jest tylko jak leżą w łóżkach bo znicz nie wyjdą. Nie mam ani jednego nią wolnego. Dziadek chce wstawać o 6 rano a kłaść się spać o pierwszej w nocy. Można prosić i tłumaczyć ze się potrzebuje spać i odpocząć ale on za chwile zapomina i robi coś całkiem innego. Np czyta gazetę.
w dzień z koleji babcie nie śpi i trzeba na nią uważać bo próbuje wstać z wózka i zapomina ze nie może chodzić.