Powitajki przy kawie 68

15 grudnia 2021 14:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Nigdy nie piekłaś bigosu. ? Normalnie przygotowuje go z gotowanej kapusty plus mięso, kiełbasa tylko potem go piekę w gesiarce w piekarniku. Około 2 godziny w 180 stopniach. I tak 2-3 dni po kolei tak go piekę on nabiera mocy. Jest po prostu lepszy. :mniam:

Kapuchę z żeberkami czy golonkiem to tak, ale ja wcześniej jej nie gotowałam ?
15 grudnia 2021 17:42 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Kapuchę z żeberkami czy golonkiem to tak, ale ja wcześniej jej nie gotowałam ?

Powiem szczerze że ja też nie piekłam bigosu tylko do gara i heja na gazie
15 grudnia 2021 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
mariakoc

Powiem szczerze że ja też nie piekłam bigosu tylko do gara i heja na gazie

Może warto spróbować ,trochę to trwa ....?a ten prąd to od przyszłego roku ma ,,nieznacznie" w górę iść??? 
16 grudnia 2021 05:56 / 9 osobom podoba się ten post
Witam w moj ostatni dzien na tym  zleceniu. Dzisiaj moge  powiedziec,ze to byla jedna z najspokojniejszych stelli w mojej, ze tak  powiem  karierze. Chetnie bym tu  wrocila, ale niestety  albo stety podopieczna  nie wymaga juz opieki , a wogole to wybiera sie  do Austrii  a potem do Tajlandii. Dziekuje Wam za mila obecnosc na forum, komentarze I lajki. Narka 
16 grudnia 2021 07:42 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bezstresowego dnia Nam życzę 
16 grudnia 2021 07:47 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam w moj ostatni dzien na tym  zleceniu. Dzisiaj moge  powiedziec,ze to byla jedna z najspokojniejszych stelli w mojej, ze tak  powiem  karierze. Chetnie bym tu  wrocila, ale niestety  albo stety podopieczna  nie wymaga juz opieki , a wogole to wybiera sie  do Austrii  a potem do Tajlandii. Dziekuje Wam za mila obecnosc na forum, komentarze I lajki. Narka 

Już dziś życzę Ci szczęśliwej podróży do domku, wspaniałego urlopu i wesołych rodzinnych Świąt 
16 grudnia 2021 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Już dziś życzę Ci szczęśliwej podróży do domku, wspaniałego urlopu i wesołych rodzinnych Świąt :ubieranie_choinki:

Dziekuje bardzo Marta 
16 grudnia 2021 08:42 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

A udałaś się światu tak tak
Ja też życzę Ci szczęśliwej podróży  do domu i pięknych świąt Bożego Narodzenia ?
16 grudnia 2021 08:46 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo za oknem jesień , zima rozpłynęła się 
16 grudnia 2021 08:50 / 8 osobom podoba się ten post
Witam witam i o zdrowie pytam ?
Miłego ,spokojnego czwartku .Ja do południa  jeszcze zakupy z synową.Popołudniu , ale jutro witać będę koleżankę.Kofer prawie spakowany .
Nie przemęczajcie się ?Ja dziś tylko to co na obrazku bo to co przy Opie nie wymaga opisu ?? 
16 grudnia 2021 09:00 / 8 osobom podoba się ten post
Dzien dobrykolejny dzień rozpoczętyWszystki ,którzy w drodze spokojnej podróży.Miłego dnia
16 grudnia 2021 09:06 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ..dzien świstaka  Spokojnego, szybko mijającego dnia sobie i Wam życzę 
16 grudnia 2021 09:27 / 7 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo:-) za oknem jesień , zima rozpłynęła się :pada_deszcz:

O tak :) Pogoda brzydka - w zach-pom 8 stopni . Wg prognoz w Wigilię ma być lekki mrozik, ale czy poprószy z wdziękiem, czy snieg dopiero będzie na Wielkanoc, tak dla jaj?  Zobaczymy .
Spokojnego dnia, a wybierającym się w podróż-szerokości! 

16 grudnia 2021 09:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Ja nie bardzo wyspana bo spać nie mogłam. Mój jedzie autem do Pl to i nerwy od razu. Teraz kawka:pije kawe: to mnie powinno postawić na nogi. Dziś robię bigos, który piekę w piekarniku. Najlepszy jest taki jak 2-3 dni po kolei siedzi w piekarniku po 2 godzinki. Tak robila moja babcia i tak robi moja mama i jej siostry. :gotuje: Robię więcej i potem na gorąco w słoiki lub na zimno w pojemniki do zamrażarki. Wszystkim spokojnego dnia i jak najmniej stresu. :najlepszego2:

U nas wiele gospodyń tak robi . Albo na płycie , albo w piekarniku. Bigos nabiera smaku. Tuż po ugotowaniu też jest dobry, ale to jeszcze nie to :)
17 grudnia 2021 07:09 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  szybki i uciekam do obowiązków.  Kawa ☕ wypita. Ciemno za oknem jeszcze. Dziś zakupy większe robię żeby to rozłożyć w czasie. Mój  też ma sporo roboty bo spuszcza dziś wodę ze  stawu bo rybki na święta potrzebne.  Dziś też fryzjer bo już mnie z nożyczkami goni po wsi.  Spokojnego dnia kochani a Maluda szerokiej drogi. Jutro Konwalia szerokiej drogi.