Powitajki przy kawie 68

18 grudnia 2021 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
Elo elo 5 2 0. 
My już od tyg za miedzą, u kochanych sąsiadów ? i oczko . Zaczęłam już to ciągnę tą bielefeldzką przygodę . Co i jak dalej, to już rząd niemiecki zdecyduje?   Zdaje sie ze w marcu mają byc jakieś ustawy . 

Tym razem jestem już z psim dzieckiem, wzięłam Niemców z zaskoczenia i przed faktem dokonanym . Ileż można się cyndolić ?  no więc mamy tu siebie i juz nikogo nie szukamy ✌  
Chociaż nie powiem,dla mnie to była przeprawa plus dodatkowy bagaż dla małej ,ale jest miło ?  

Także odliczamy do poł marca lub ile tam będę chciała ... ?‍♀️?  

Kochajcie się Rodacy i nie dajcie się ! ?❤
19 grudnia 2021 05:48 / 5 osobom podoba się ten post
Witam się i ja już ze swojego łoża Dotarłam po 16 godzinach jazdy (rekord z N,West) i padłam jak betka w bety o 21, więc teraz już gotowa i zwarta ?
Po trasie żadnej kontroli za to korki, więc trzeba było zbaczać. Paskudny wypadek o 5 w De 2 osobówki jedna na dachu.A na granicy w Zgorzelcu 1,5 godz czekania na inne bysy aż dojadą. Wiało jak w kieleckim .Bus załadowany na maksa a bagaże wchodziły nam na głowę. Ja to skromnie walizka i mała torba, ale wiele kobiet pojechało po bandzie .Jednak kierowca nic nie policzył .Dwie panie zamykały stelle to musicie sobie wyobrazić,skoro pracowały tam kilka lat .W drugim busie atmosfera iście imprezowa, bez%!ale wesoło jak u wujka Władka na Geburstagu,same kobity ze Śląska a kierowca to tylko głową kręcił ,przyznał że takiej ekipy nigdy nie wiòzł?Damessa życzę Ci szczęśliwej jazdy  bez obiazdów, my w Pl to prawie polami jechaliśmy Ogólnie 3 godz w plecy.Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli zyczę??
19 grudnia 2021 08:06 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja.  Za oknem wieje jak w kieleckim. Mój wczoraj ryb złapał i teraz cała wielka wanna na dworze pluskajacych się potworów.  sumy, karpie, tołpygi.. Będzie co wedzic a potem rozdawać w prezencie. Choinka ubrana, cukierki ma się rozumieć też zawisły.  Teraz kawka mały rozruch powolny. Dziś na obiad Świerzawy rybka ( mój robi) to ja mam wolne od garów. Spokojnego dnia ludziska. 
19 grudnia 2021 09:14 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i ja się przywitam już po śniadaniu i kawie. Życzę wszystkim spokojnej przedświątecznej niedzieli 
19 grudnia 2021 09:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo.Drugi wolny  dzień, znowu jadę  do ludzi.Dusiu zazdraszczam tych świeżych rybek.Mój Z. to wędkarz i smakosz...Fajnie tam musi być  u Was...Konwalijko masz jeszcze nie rzucać  się dzisiaj na roboteOdpoczywaj  po podróży . Pozdrawiam Wszystkich i życzę  miłego dnia 
19 grudnia 2021 09:26 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Dzień dobry Opiekunkowo.Drugi wolny  dzień, znowu jadę  do ludzi:-).Dusiu zazdraszczam tych świeżych rybek.:lowi ryby:Mój Z. to wędkarz i smakosz...Fajnie tam musi być  u Was...:-)Konwalijko masz jeszcze nie rzucać  się dzisiaj na robote:-):odkurzanie:Odpoczywaj  po podróży . Pozdrawiam Wszystkich i życzę  miłego dnia :lovu2:

Mamy swój stawik 15 arów więc rybki są na bieżąco   Teraz odlawiali bo już dużo i zaczynały się dusic. Wedzarka będzie pracować na okrągło. 
19 grudnia 2021 09:28 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mamy swój stawik 15 arów więc rybki są na bieżąco  :lowi ryby: Teraz odlawiali bo już dużo i zaczynały się dusic. Wedzarka będzie pracować na okrągło. :-)

fajnie...
19 grudnia 2021 09:32 / 5 osobom podoba się ten post
Witam i ja niedzielnie. Leniuchuję jeszcze w łóżku przy drugiej kawie ☕?
19 grudnia 2021 09:45 / 5 osobom podoba się ten post
Cześć Dziewczyny i Chłopaki!
Ale wygwizdów w Jeleniej... 
Chciałam do De, ale z tego co widzę to guzik z tego będzie, bo coś czytałam o obowiązkowych szczypawach, ciekawe jak się temat rozwinie. Póki co zakotwiczyłam w księgarni, w której już wcześniej pracowałam, ale jednak na dłuższą metę to nie to i trzeba będzie sobie coś innego znaleźć. 
Spokojnej niedzielki wszystkim, ściskam i całuję!
19 grudnia 2021 13:00 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

Chciałam do De, ale z tego co widzę to guzik z tego będzie, bo coś czytałam o obowiązkowych szczypawach, ciekawe jak się temat rozwinie. Póki co zakotwiczyłam w księgarni, w której już wcześniej pracowałam, ale jednak na dłuższą metę to nie to i trzeba będzie sobie coś innego znaleźć. 

Masz dobrą sytuację, i już pracę, raczej spokojną / jak się domyślam jest w księgarni/ doceń to . Kwestia przyzwyczajenia i przestawienia się.  Wszystko jest w głowie. Pamiętaj o minusach emigracji, do tego dołóż warunki aktualne narzucone i brak wyboru. Czyli ingerencję bezp. w twoje zdrowie. Chyba, ze jesteś zwolennikiem. 
Tak czy siak przemyś to mocno. 
Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. A dwa, pieniędzy zawsze będzie za mało. 

Fajnie masz, pozdro dla Jeleniej od Zielonej ??
19 grudnia 2021 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

Dobrze czytam....Jelenia....rodzime strony
20 grudnia 2021 06:11 / 4 osobom podoba się ten post
Milego poniedziałku, do Świąt już blisko, bliziutko. 
20 grudnia 2021 07:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu.
20 grudnia 2021 07:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  w poniedziałek 
20 grudnia 2021 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
Kamaa84

Masz dobrą sytuację, i już pracę, raczej spokojną / jak się domyślam jest w księgarni/ doceń to . Kwestia przyzwyczajenia i przestawienia się.  Wszystko jest w głowie. Pamiętaj o minusach emigracji, do tego dołóż warunki aktualne narzucone i brak wyboru. Czyli ingerencję bezp. w twoje zdrowie. Chyba, ze jesteś zwolennikiem. 
Tak czy siak przemyś to mocno. 
Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. A dwa, pieniędzy zawsze będzie za mało. 

Fajnie masz, pozdro dla Jeleniej od Zielonej ??

Doceniam i nie wysmradzam za bardzo :)
W ZG mam brata , mam nadzieję-przyszłego lekarza (przyda się):)))))
pozdrowionka! :*