Powitajki przy kawie 68

17 grudnia 2021 14:59 / 3 osobom podoba się ten post
Martini

Mam pod opieka dwóch 95 latków z demencja w tym babcia która porusza się na wózku. Trzeba ich cały czas pilnować. Spokój jest tylko jak leżą w łóżkach bo znicz nie wyjdą. Nie mam ani jednego nią wolnego. Dziadek chce wstawać o 6 rano a kłaść się spać o pierwszej w nocy. Można prosić i tłumaczyć ze się potrzebuje spać i odpocząć ale on za chwile zapomina i robi coś całkiem innego. Np czyta gazetę.
w dzień z koleji babcie nie śpi i trzeba na nią uważać bo próbuje wstać z wózka i zapomina ze nie może chodzić. 

Oboje są mili i wdzięczni za pomoc. Nigdy nie marudzą i za wszystko dziękują. Tylko ze wymagają ciągłej opieki. Nawet jeśli nic się przy nic nie robi to trzeba ich pilnować. 
17 grudnia 2021 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
Martini

Jestem pod Bremen. Niestety nie mam żadnego wolnego dnia aby cokolwiek zobaczyć i gdziekolwiek iść. Mam te dwie godziny przerwy w ciągu dnia i na tym się kończy. Nie wiem jak mam wyegzekwować więcej wolnego skoro rodzina mieszka w Berlinie, a podopiecznych nie można samych zostawic. Nie wiem co robić w tej sytuacji. Bo ludzie mili i można z nimi normalnie pogadać ale nie ma tu nawet chwili dla siebie aby jakoś normalnie spędzić czas. Czy u was tez tak jest? 

Miałam miejsca z dniem wolnym jak i bez tylko te 2 godz .Jedna agencja już na wstępie informowała o tym inna nawet nie wspomniała .Wiedziałam na co się piszę, mogłam odmówić. Przy dwójce masz co robić. Mam nadzieję że godziwie zapłacili, chociaż jak jesteś,,świeżynką"to często wykorzystują.Na długo tam przyjechałaś, śpisz w nocy ?

17 grudnia 2021 15:02 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Miałam miejsca z dniem wolnym jak i bez tylko te 2 godz .Jedna agencja już na wstępie informowała o tym inna nawet nie wspomniała .Wiedziałam na co się piszę, mogłam odmówić. Przy dwójce masz co robić. Mam nadzieję że godziwie zapłacili, chociaż jak jesteś,,świeżynką"to często wykorzystują.Na długo tam przyjechałaś, śpisz w nocy ?

Śpię te 5-6 godzin. Pieniądze są dobre. Nie mogę narzekać. Dodatkowo mam wszystko to na co miałabym ochotę. Dobre jedzenie, komfortowe warunki mieszkania. Jestem dwa miesiące i mam zostać jeszcze miesiąc. Nie wiem jak sobie poradzić z ta frustracja. 
17 grudnia 2021 15:14 / 1 osobie podoba się ten post
Martini

Śpię te 5-6 godzin. Pieniądze są dobre. Nie mogę narzekać. Dodatkowo mam wszystko to na co miałabym ochotę. Dobre jedzenie, komfortowe warunki mieszkania. Jestem dwa miesiące i mam zostać jeszcze miesiąc. Nie wiem jak sobie poradzić z ta frustracja. 

Z koordynatorem pogadaj tym w De.
Ja raz otwierałam Stelle i koordynator niemiecki mnie tam zawoził   ,wynegocjował na miejscu dzień wolny bez problemu. Firma w Pl zagwarantowała tylko 2 godz. .Przecież na ten czas mogą podesłać odpowiednią osobe, skoro rodzina daleko i nie może przejąć  obowiązków. Jak już jesteś 2 miesiące to wątpię czy coś załatwisz.  
17 grudnia 2021 15:20 / 2 osobom podoba się ten post
Martini

Z tego co piszesz  to masz dużo  pracy.3 miesiące  to jednak długo, ja po 2 na lekkim miejscu wysiadam..Rzucona  na głębinę  zostałaś, doświadczenie zdobędziesz.Radziłabym brać  krótsze zlecenia, z możliwością  przedłużenia. Jesteś przez firmę? Trzeba  zgłosić  , sprawę pauzy.Rodzina i  firma zadowoleni ...opiekunka  nie skarży się  więc  jest ok.Musisz sama  o siebie zadbać. Ja już  tz. ,,FRYCOWE" zapłaciłam...trzymaj się 
17 grudnia 2021 15:26 / 3 osobom podoba się ten post
Martini

Oboje są mili i wdzięczni za pomoc. Nigdy nie marudzą i za wszystko dziękują. Tylko ze wymagają ciągłej opieki. Nawet jeśli nic się przy nic nie robi to trzeba ich pilnować. 

Martini pamiętaj mierz siły na zamiary !Rozważ przed wyjazdem czy rzeczywiście  podołasz, czy będziesz sama do wszystkiego, czy będziesz miała pomoc w postaci służb z zewnątrz.Dobra kasa to nie wszystko .Jak się napierniczysz to na koniec nawet euraski nie będą Cię cieszyć .
17 grudnia 2021 16:08 / 4 osobom podoba się ten post
Martini

Witam serdecznie! 
Jestem nowa opiekunka, z Niewielkim stażem. Chętnie porozmawiam z kimś, kto ma większe doświadczenie i coś będzie mógł doradzić. Życzę miłego werkendu

Witaj Martini, rozgość się i poczytaj, fajnie że jesteś. 
17 grudnia 2021 16:11 / 5 osobom podoba się ten post
Melduję tylko że jestem już w domku. Zero kontroli na granicy. Odezwę się później, jak obadam, co nowego w domu. Konwalia, szczęśliwej drogi do domku 
17 grudnia 2021 23:38 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Melduję tylko że jestem już w domku. Zero kontroli na granicy. Odezwę się później, jak obadam, co nowego w domu. Konwalia, szczęśliwej drogi do domku :ferrari:

Dziękuję 
18 grudnia 2021 07:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego dnia życzę, trzymajmy się cieplutko 
18 grudnia 2021 07:56 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek z domku. Ja już po kawie, Piotr jeszcze śpi, cisza, spokój, uwielbiam te momenty. Potem wycieczka po świąteczne zakupy. Życzę Wam bezstresowej soboty. 
18 grudnia 2021 08:52 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  w sobotę. Dzisiaj  jadę  na Weihnachtsmarkt, popatrzeć na ludziSpokojnego dnia życzę 
18 grudnia 2021 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Witam.  szybciutkie Dzień dobry. Kawa ☕ się właśnie pije i zmykam ubierać choinkę.  
18 grudnia 2021 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Martini

Witaj Martini,miło że tu zajrzałaś dwie osoby z demencją bez leków to nie dziwię się że jest ciężko,ale dwa miesiące wytrzymałość to i ten trzeci wytrzymasz. Trzymaj się zdrowo.
18 grudnia 2021 10:06 / 4 osobom podoba się ten post
Teraz dzień dobry wszystkim z opiekunkowa, ja nadal chora tylko teraz przeszło mi na głowę (chce mi pęknąć) i uszy bolą i gardło jakby mi ktoś do niego wsadził ogień ?.Wstałam już ok 08,00 pojadłam,wzięłam tabletki i znowu weszłam pod kołdrę. Muszę się wygrzewać  aby szybko przeszło bo Święta tuż tuż,wszystkim życzę spokojnego i miłego dnia