Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

07 listopada 2021 12:44 / 5 osobom podoba się ten post

Zamiast ziemniaków przyrządziłem kluseczki
07 listopada 2021 14:38 / 5 osobom podoba się ten post
Pierwszy dzień w pracy i już na leniwca 
Byliśmy u kuzynki pedepcia na obiedzie ?,w sąsiednim domu. 
Qrcze, ale smacznie było. Przystawka-trochę pasztetu z gęsi, jakieś włoskie i hiszpańskie kiełbaski (tak do degustacji),podane na liściach sałaty skropionej winegretem.
Esencjonalny bulion wolowy z roladkami z cieniutkich naleśników ziołowych. Pieczeń wołowa, zrobiona naprawdę perfekcyjnie, mięciusieńka,w ciemnym sosie ,kalafior gotowany w jasnym sosie i ziemniaki. Deser-owoce różne podane z trzema sosami-czekoladowy, waniliowy i rote grütze. Woda i czerwone wino wytrawne, takie samo jak te,  które dodawane było do pieczeni.
Na bogato ?
07 listopada 2021 15:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Wspierać mogę:-) nie będę towarzyszyć:-(. Na, samych warzywach ja nie pojade tak długo bi bym z głodu umarła. :smiech3: Mięso lubię i min 3x w tygodniu musss być bo inaczej będę chodzić i szukać po lodowce czegoś konkretnego. :nerwowa kucharka:

Wigilia w tym roku u mnie.okoko 15 osób Przygotuje ile będę mogła a jak znam moich to każdy też coś przyniesie a potem będę rozdawac. :-) Ja zrobię barszcz z uszkami, pierogi, 2 rodzaje sliedzi, kapustę, pewnie też rybe po japońsku. Będą też rybki wędzone bo to praca mojego męża :serce: on sie w tym specjalizuje oczywiście jak coś złowione w stawie :lowi ryby: Pewnie jak nie złowi sam to spuści staw i coś tam złapie. :modlitwa: Teściowa pewnie zrobi strucle makowe i racuchy. 

W pierwszy dzień jak zwykle do teściów w drugi do moich rodziców i święta mam z głowy. A potem będę stawać na, wadze i krzyczeć z przerażenia. :smiech3:

No i zrobiłaś Dusia nastrój bardzo  świąteczny ?
07 listopada 2021 16:37 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No i zrobiłaś Dusia nastrój bardzo  świąteczny :slucha muzyki:?

Aż mi wagonik zarezonował!!! ???

https://youtu.be/E8gmARGvPlI

07 listopada 2021 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
To tak w fotograficznym skrócie, by serwera nie nadwyrężać(506 k) ??????

07 listopada 2021 18:22 / 3 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Aż mi wagonik zarezonował!!! ???

https://youtu.be/E8gmARGvPlI

Oj to kultowy utwór i  przypomina mi  o mojej dojrzałości ??dobrze że w środku jeszcze dość często dzieciak ?
07 listopada 2021 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Oj to kultowy utwór i  przypomina mi  o mojej dojrzałości ??dobrze że w środku jeszcze dość często dzieciak ?

I bardzo dobrze!
Bo nic szczerszego, ponad uśmiech dziecka ❤??
07 listopada 2021 19:28 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No i zrobiłaś Dusia nastrój bardzo  świąteczny :slucha muzyki:?

No to jeszcze na, dokładkę to  a potem  bo zaraz po świętach sylwester i 
07 listopada 2021 19:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No to jeszcze na, dokładkę to :ubieranie_choinki::prezenty_swiateczne: a potem :szampan: bo zaraz po świętach sylwester i :radosc1::smiech3:

Powoli, jeszcze wszystkie różowe okienka adwentowe do odkrycia ?????
07 listopada 2021 19:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

No to jeszcze na, dokładkę to :ubieranie_choinki::prezenty_swiateczne: a potem :szampan: bo zaraz po świętach sylwester i :radosc1::smiech3:

Cieszę się że będę tym razem w domku 
07 listopada 2021 19:40 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Cieszę się że będę tym razem w domku :niech zyje:

Nawet ta nawała roboty mnie cieszy???????❤
07 listopada 2021 21:09 / 3 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Nawet ta nawała roboty mnie cieszy???????❤

Mnie też. 
07 listopada 2021 23:09 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mnie też. :niech zyje:

Teraz to pikuś a jak każdy z nas w Pl pracował a potem gnał do domu by Wigilie przygotować....
08 listopada 2021 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
Nie będę podżegał ale zarzucajka psztyniecka i te złociutkie żebereczka w niej! No wiadomo, że po same okietki palunie jęzorkiem wymuskane  a buźka umlaskana po kinola. Jami jami   :smiech11:

08 listopada 2021 11:16 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Nie będę podżegał ale zarzucajka psztyniecka i te złociutkie żebereczka w niej! No wiadomo, że po same okietki palunie jęzorkiem wymuskane :figiel: a buźka umlaskana po kinola. Jami jami :smiech3: :smiech2: :smiech11:
:yahoo:

I dobrze przy tym brody nie mieć bo jak się coś zawinie między to fujjjjjj??