Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

07 listopada 2021 09:42 / 4 osobom podoba się ten post
Ja dziś mam już przygotowany obiad gulasz z ziemniakami i czerwoną kapusta dla pdp a dla mnie sałata lodowa z dressingiem 
07 listopada 2021 09:49 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Ja dziś mam już przygotowany obiad gulasz z ziemniakami i czerwoną kapusta dla pdp a dla mnie sałata lodowa z dressingiem :-)

Dietujesz?ja też  mam dla siebie  tylko sałatę 
07 listopada 2021 10:00 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Na WDR robią gęś:mniam:, a u mnie dziś roladki wieprzowe, nadziewane boczkiem, kiszeniakiem i kiełbaską. Do tego ziemniaki i Spitzkohl z boczkiem i z cebulką 

Pewnie już zjedli ta gęś
Mu się marzy gęś z jabłkami u majerankiem pieczona w całości zawsze tak piekę kaczkę.
07 listopada 2021 10:10 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Pewnie już zjedli ta gęś:-)
Mu się marzy gęś z jabłkami u majerankiem pieczona w całości:chaplin: zawsze tak piekę kaczkę.

?
Ja planuję gęś w domu, ale w przyszłym roku... Teraz w święta, w drugi dzień chcę zrobić królika... Mam smaka. A w pierwszy dzień kontynuacja wigilijnej wieczerzy  Bo zawsze i pierogi i krokiety i barszcz zostaje. 
07 listopada 2021 10:15 / 6 osobom podoba się ten post
Damessa

Dietujesz?:-)ja też  mam dla siebie  tylko sałatę :-)

Jak Dorotka sobie o gęsinie pomarzy to się tak wirtualnie naje że w realu tylko sałata wejdzie ???Ty chyba też masz takie marzenia ??
07 listopada 2021 10:17 / 6 osobom podoba się ten post
Luke

?
Ja planuję gęś w domu, ale w przyszłym roku... Teraz w święta, w drugi dzień chcę zrobić królika... Mam smaka. A w pierwszy dzień kontynuacja wigilijnej wieczerzy :-) Bo zawsze i pierogi i krokiety i barszcz zostaje. 

Dobrze że Ci zwiała ta gęś, do przyszłego roku ma spokój ?Może Ci królik tez da dyla 
07 listopada 2021 10:27 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

?
Ja planuję gęś w domu, ale w przyszłym roku... Teraz w święta, w drugi dzień chcę zrobić królika... Mam smaka. A w pierwszy dzień kontynuacja wigilijnej wieczerzy :-) Bo zawsze i pierogi i krokiety i barszcz zostaje. 

Luke ja też tak robię że w pierwszy dzień świąt jemy to co zostało z wigili tylko my mamy zupę grzybową z prawdziwków,.Na drugi dzień gotuję świeży obiad wtedy wiem że to są święta, i mam więcej czasu dla wnucząt,dzieci itp. ha,ha
07 listopada 2021 10:34 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

?

Z królika lubię sos 
U nas w pierwszy dzień jest domowy rosół z makaronem też domowym . I jemy dania z wigilijne , głównie karpie. 
U nas na stole lub czy się tylko karp , inny ryb , kapusta z grzybami , dla gości pierogi , śledzie jakieś, zupa rybna hmmm.
07 listopada 2021 10:35 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Jak Dorotka sobie o gęsinie pomarzy to się tak wirtualnie naje że w realu tylko sałata wejdzie ???Ty chyba też masz takie marzenia ??

Od jutra myślę tydzień na warzywach może ktoś potowarzyszy
07 listopada 2021 10:41 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Od jutra myślę tydzień na warzywach:chaplin: może ktoś potowarzyszy:-)

Taaaa a nastepny na wodzie tylko ..?Ja mogę Ci potowarzyszyć będę Ci kibicować i wspierać dobrym słowem ,podtrzymywać na duchu . Obiecuje żadnych fotek z mojego gotowania nie wstawiać by Cie na pokuszenie nie wodzić?
07 listopada 2021 10:49 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Ja od dzisiaj...muszę  trochę  się  wylaszczyc a tu mam warunki bo ja robię  zakupy I rządzę  w kuchni...zaznaczm że  mój Edwin lubi pojeść 
07 listopada 2021 11:21 / 6 osobom podoba się ten post
dorotee

Wspierać mogę nie będę towarzyszyć. Na, samych warzywach ja nie pojade tak długo bi bym z głodu umarła.  Mięso lubię i min 3x w tygodniu musss być bo inaczej będę chodzić i szukać po lodowce czegoś konkretnego. 

Wigilia w tym roku u mnie.okoko 15 osób Przygotuje ile będę mogła a jak znam moich to każdy też coś przyniesie a potem będę rozdawac.  Ja zrobię barszcz z uszkami, pierogi, 2 rodzaje sliedzi, kapustę, pewnie też rybe po japońsku. Będą też rybki wędzone bo to praca mojego męża  on sie w tym specjalizuje oczywiście jak coś złowione w stawie  Pewnie jak nie złowi sam to spuści staw i coś tam złapie.  Teściowa pewnie zrobi strucle makowe i racuchy. 

W pierwszy dzień jak zwykle do teściów w drugi do moich rodziców i święta mam z głowy. A potem będę stawać na, wadze i krzyczeć z przerażenia. 
07 listopada 2021 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

?

Królik to podstawa u nas.. Zawsze dostajemy w prezencie od teściów. Więc albo wyląduje w pasztecie albo jak zwykle w Nowy Rok zrobimy go w śmietanie z winkiem. 
07 listopada 2021 11:27 / 6 osobom podoba się ten post
Się rozpisałam a nie napisałam co u mnie dziś na obiad  

Od tego czytania co Wy szykujecie to się głodna zrobiłam. 

U mnie bez szału sosik z piersi indyka z marchewka, plus ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty pekińskiej z innymi dodatkami. Bez szału ale mięsko w niedzielę musi być. 
07 listopada 2021 12:28 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dziś łosoś pieczony w piekarniku, kapusta kiszona i ziemniaki dukane