Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

08 listopada 2021 19:13 / 3 osobom podoba się ten post
opiekunkoland

Grzeszyłam słownie, padłam :-):niebo pieklo:

No dobra słowem ?ale czynem nie 
08 listopada 2021 19:21 / 3 osobom podoba się ten post
nie oceniam hihi
08 listopada 2021 23:28 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nie gadaj że kości że skrzydła wyjąłeś i nafaszerowałeś ? :zaskoczenie1:

Konwalia-da się. Nie raz robiłyśmy z sąsiadką i koleżankami takie faszerowane skrzydełka na jakieś urodziny np. 
Skalpelem da się kosci usunąć. Trochę żmudna praca, zwłaszcza zanim się wprawy nabierze, ale smaczne to jest. Faszerowałysmy mięsem mielonym i pieczarkami. 
Teraz bym się jednak nie porwała na taki challenge 
09 listopada 2021 00:16 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Konwalia-da się. Nie raz robiłyśmy z sąsiadką i koleżankami takie faszerowane skrzydełka na jakieś urodziny np. 
Skalpelem da się kosci usunąć. Trochę żmudna praca, zwłaszcza zanim się wprawy nabierze, ale smaczne to jest. Faszerowałysmy mięsem mielonym i pieczarkami. 
Teraz bym się jednak nie porwała na taki challenge :-)

No to rzeczywiście wyzwanie skalpel w domu kiedyś miałam , ale cierpliwości to raczej nie 
09 listopada 2021 08:46 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

No to rzeczywiście wyzwanie skalpel w domu kiedyś miałam , ale cierpliwości to raczej nie :-)

Gdyż , ponieważ ten akurat jest nudny. Ze względu na hopki-galopki killer jest bardziej urozmaicony-tylko trzeba uważać na futryny 
09 listopada 2021 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ugotuję zupę kalafiorową, oczywiściie psztyniecką po okcie ??????
A skrzydełek nie pozbawiam trzech kostek ?????
Kto by się tak pipcył?
??
09 listopada 2021 11:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dziadkowi gulasik z kurczaka, ziemniaczki i marchewka z groszkiem... bo akurat taką lubi... bardzo.
A ja... No cóż... Zupa mleczna z grzankami, których trochę suchych zostało, a raczej tostów . Taką mam ochotę i trudno... 
Potem się dziwię, że ze stówki Hausgeldu na ten tydzień mam jeszcze... 85 euro, a lodówka w połowie zapełniona... Za to jutro watróbka, potem naleśniki, rybka i miąsko na łykend. I tak kaski zostanie. Nic, kupię słodyczy, soków, ciastek...
09 listopada 2021 11:24 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziadkowi gulasik z kurczaka, ziemniaczki i marchewka z groszkiem... bo akurat taką lubi... bardzo.
A ja... No cóż... Zupa mleczna z grzankami, których trochę suchych zostało, a raczej tostów . Taką mam ochotę i trudno... 
Potem się dziwię, że ze stówki Hausgeldu na ten tydzień mam jeszcze... 85 euro:smiech3:, a lodówka w połowie zapełniona... Za to jutro watróbka, potem naleśniki, rybka i miąsko na łykend. I tak kaski zostanie. Nic, kupię słodyczy, soków, ciastek...

O co to to nie żadna zupa mleczna na mleko mam zęby że aż oram nimi o blat, tak od dziecka a fujjj.Do kawy trochę bez laktozy .Kiedyś piłam bawarkę ale z musu .Ale kefir to już mogę przełknąć raz na miesiąc 
09 listopada 2021 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dziś ziemniaczki odpiekane, jajko sadzone i kalafior z maselkiem. Na deser szarlotkę kupie wracając z pauzy bo babcia lubi. 
09 listopada 2021 11:43 / 4 osobom podoba się ten post
O kalafiorek dziś na salonach A ja mam dziś skrzydełka z piekarnika w ziołach i frytki i sałata z pomidorkiem i mozzarella, pomidorek bez skórki dla bezpieczeństwa dziadka 
09 listopada 2021 11:49 / 5 osobom podoba się ten post
Żurek  na skrzydełkach  i boczusiu  wędzonym  i dla  PDP  knoblauchbtot z piekarnika. Właśnie  siadamy do stołu 
09 listopada 2021 12:17 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

O co to to nie żadna zupa mleczna na mleko mam zęby że aż oram nimi o blat, tak od dziecka a fujjj.Do kawy trochę bez laktozy .Kiedyś piłam bawarkę ale z musu .Ale kefir to już mogę przełknąć raz na miesiąc :-)

A ja lubię...czy to płatki owsiane, czy grysik ? Ale dzieci też nie przepadają, ech... 
09 listopada 2021 13:16 / 1 osobie podoba się ten post
Mleko może u mnie być, albo i nie być. Piję sporadycznie-jest ok i nie czuję potrzeby na nie nadawać , bo odpysknąć mi nie może  Kefir uwielbiam, przypuszczam , że przeżyłabym na nim na bezludnej wyspie, ale że realia są inne-to na obiadokolację dziś gulasz z ziołowymi kluskami 
09 listopada 2021 13:19 / 2 osobom podoba się ten post
Lekko, apetycznie, pachnąco, kolorowo, niezwykle przyjemnie. Po psztyniecku! ?❤?
Smacznego

09 listopada 2021 13:22 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

O co to to nie żadna zupa mleczna na mleko mam zęby że aż oram nimi o blat, tak od dziecka a fujjj.Do kawy trochę bez laktozy .Kiedyś piłam bawarkę ale z musu .Ale kefir to już mogę przełknąć raz na miesiąc :-)

Moja nie musiała bawarki. Taką laktację spowodowałem! 
????