Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

04 listopada 2021 12:19 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

W moim domu jak byłam młodsza często galareta była. Rodzice mieli świnki, więc coraz bili. Pamiętam jak zawsze prosiak leżał na stole a mamuśka go rozbierała. 

Robię często ale drobiowa. Oczywiście tylko robię ale to jedna z kilku rzeczy, których nie spróbuje nawet. 
04 listopada 2021 14:30 / 3 osobom podoba się ten post
Filety z piersi panierowane, ziemniaki i kapusty... kiszona i czerwona. Dziadek zjadł wszystko. Aż się boję, czy go nie przekarmiam
05 listopada 2021 07:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Robię często ale drobiowa. Oczywiście tylko robię ale to jedna z kilku rzeczy, których nie spróbuje nawet. :-(

Nie każdy wszystko musi lubić, to zrozumiałe :) 
05 listopada 2021 08:33 / 4 osobom podoba się ten post
Ryba , ziemniaki , brokuły , maliny
05 listopada 2021 09:00 / 3 osobom podoba się ten post
Mam dziś ochotę na zupe i to ogórkowa. Może w Rewe są polskie ogórki kiszone? 
05 listopada 2021 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Mam dziś ochotę na zupe :gotowanie:i to ogórkowa. :mniam:Może w Rewe są polskie ogórki kiszone? :bezradny:

Powinny być, ewentualnie niemieckie Sauergurken
05 listopada 2021 10:13 / 4 osobom podoba się ten post
Paluszki rybne z Igloo, ziemniaki, marchewka z groszkiem w sosie białym. 
05 listopada 2021 10:56 / 4 osobom podoba się ten post
Bratwurst, marchewka  na ciepło, ziemniaczki 
05 listopada 2021 11:24 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Powinny być, ewentualnie niemieckie Sauergurken:-)

Tak były te o których  piszesz i nasze polskie poczciwe ogórki kiszone. Wybrałam polskie  bo trzeba wspierać nasza produkcję. Zupa już pyrka powoli, zapach się roznosi, że babcia mówi że jedt głodna już. No i super mnie to cieszy, że zjada wszystko z ochota. 
05 listopada 2021 11:28 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Tak były te o których  piszesz i nasze polskie poczciwe ogórki kiszone. Wybrałam polskie :oczko: bo trzeba wspierać nasza produkcję. Zupa już pyrka powoli, zapach się roznosi, że babcia mówi że jedt głodna już. :smiech3:No i super mnie to cieszy, że zjada wszystko z ochota. :mniam:

Ok, to super. 
Ja słucham radia i w kuchni siedzę, obiad prawie gotowy, a żeby czasu nie tracić, to przyrządziłem już Spitzkohl, lecker, do niedzielnego obiadu i zaraz jeszcze leczo na jutro. Jutro się nie  w kuchni. 
05 listopada 2021 11:30 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Ok, to super. 
Ja słucham radia i w kuchni siedzę, obiad prawie gotowy, a żeby czasu nie tracić, to przyrządziłem już Spitzkohl, lecker, do niedzielnego obiadu i zaraz jeszcze leczo na jutro. Jutro się nie :gotuje: w kuchni. 

A u nas i jutro zupka bo dawno nie było zupy więc muszę teraz przez 2 dni podniebienie nacieszyć. 
05 listopada 2021 11:56 / 5 osobom podoba się ten post
Lachs filet +ziemniaki + kalarepa na gesto z pietruszką bo koperku brak  A na deser może budyń ,?Banany z patelni nie dzis bo kaszy nie mam (manna z nieba  nie leci )co za cios?
05 listopada 2021 12:13 / 3 osobom podoba się ten post
No i się pochwalę babcia zachwycona zupa. Pytała jakie to ogórki ja jej pokazuje słoik ona zdziwiona bo o ogórkowej słyszała ale że świeżego ogórka a i nigdy takiej zupy nie jadła. Lubi zupy. Mnie to cieszy bo i ja też. 
05 listopada 2021 15:23 / 3 osobom podoba się ten post
Kupiłam dzisiaj brukiew na ryneczku. Ciekawe przepisy ?
05 listopada 2021 15:29 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Kupiłam dzisiaj brukiew na ryneczku. Ciekawe przepisy ?

Szukaj w necie może zupa krem na ostro ?dobra z odrobiną gałki muszkatołowej ?