Tak jak Orim napisał przykre nawet bardzo! I jeszcze ciągle narzekają, że za mało zarabiają. Do doopy nakopać i wysłać na białe niedżwiedzie! Sama coś na ten temat wiem bo w tym roku wylądowałam w szpitalu :-(
Tak jak Orim napisał przykre nawet bardzo! I jeszcze ciągle narzekają, że za mało zarabiają. Do doopy nakopać i wysłać na białe niedżwiedzie! Sama coś na ten temat wiem bo w tym roku wylądowałam w szpitalu :-(
Do 6 tygodni niestety
A jeśli po np. 4 tygodniach wydarzy się coś i musisz korzystać z opieki medycznej? Co w tedy? Bo ja właśnie muszę iść do lekarza i prosiłam moją firmę by mi przysłano tą kartę. Przysłali mi tylko zaświadczenie A1 czy to wystarczy by udzielono mi pomocy medycznej?
Dzięki, też mi się tak wydawało. Muszę "intensywniej prosić", tylko dziwi mnie to: zanim zaczęłam pracę to wszystko było takie "cacuś glancuś" a teraz o wszystko się trzeba upominać, 5000 razy przypominać.....
Nie mogę pojąć praktyki wydawania karty EKUZ do każdego wyjazdu opiekunki. Chodzi mi o przypadek, kiedy opiekunka jest cały czas zatrudniona w tej samej agencji. Przecież ten plastik też kosztuje, nie jest darmowy. Chyba nasza budżetówka jest mistrzem w wyszukiwaniu sobie pracy, która pozwoli się na stołku utrzymać.
EKUZ jest ważna 3 miesiące .Porypane to wszystko . EKUZ dochodzi do opiekunki po miesiącu, albo dwóch, kiedy pobyt już dobiega konca, a to jest karta wydawana imiennie.
Jedna tylko agencja przysłała mi EKUZ i to od razu,jak przyjechałam do D to na drugi dzien był w skrzynce-czyli załatwianie go trwało jakies góra 2 tygodnie od momentu jak zdecydowałam sie na wyjazd.Pracowałam z kilkoma i żadna inna nie dała ani A1 ani EKUZ.
Nie mogę pojąć praktyki wydawania karty EKUZ do każdego wyjazdu opiekunki. Chodzi mi o przypadek, kiedy opiekunka jest cały czas zatrudniona w tej samej agencji. Przecież ten plastik też kosztuje, nie jest darmowy. Chyba nasza budżetówka jest mistrzem w wyszukiwaniu sobie pracy, która pozwoli się na stołku utrzymać.
To zależy też od czyjegoś statusu. Jak ktoś jest rencistą, lub korzysta ze świadczen przedemerytalnych, to 6 mcy. Dowiedz się lepiej co z tą ważnością.
Sprawdziłam : moja ma ważność do ' 29.12 .2016 r. " - przysłano mi ją " za tym pobytem " , gdzieś tak z miesiąc temu . Nie jestem jeszcze emerytka , rencistką , nie pobieram żadnych świadczeń przedemerytalnych .
To zależy też od czyjegoś statusu. Jak ktoś jest rencistą, lub korzysta ze świadczen przedemerytalnych, to 6 mcy. Dowiedz się lepiej co z tą ważnością.