Ta turystyczna EKUZ jest chyba najtansza i najszybciej ją wyrabiają.
Ta turystyczna EKUZ jest chyba najtansza i najszybciej ją wyrabiają.
czyli Wasza firma również wnioskuje się o ekuz dopiero gdy się coś stanie?
Ja mam EKUZ wystawiany do każdego wyjazdu /zlecenia /....z tym że firma dosyła mi kartę na adres PDP. W tym roku byłam 3 razy na kontrakcie i mam 3 karty/ Tz, na ostatnią własnie czekam....
Witam serdecznie Szukam informacji odnośnie tego czy otrzymujecie od swoich firm A1 i EKUZ pracując na umowe w firmie. Doświadczenia wiem że firmy nie chcą wystawiać tych dokumentów. Jak jest u Was?Czy ktoś wie jakie są kosekwencje nie posiadanie tych dokumentów?Kto ponosi konsekwencje pracownik zy firma?
Witam, powiedzcie mi jak się sprawy mają z dentystą. W dzień przyjazdu do pracy pękł mi ząb i nie wiem czy na EKUZ mogę coś z tym zrobić?
Jak to jest? Przykład: Opiekunka Marta wyjezdza z firmą R.na umowe zlecenie,2 miesiace u Frau Mayer.Potem 2 miesiace w domu,potem do innej frau na 6tygodni,potem znów w domu. Rozumiem,Opiekunka Marta ma ubezpieczenie EKUZ kiedy jest na terenie Niemiec na sztelli.A co w ten czas kiedy jest w domu?EKUZ dziala nadal czy trzeba sie rejestrowac w UP za kazdym razem?Dodam,ze opiekunka Marta nie ma ubezpieczenia w Polsce,nie ma KRUZ itp.
Jak to jest? Przykład: Opiekunka Marta wyjezdza z firmą R.na umowe zlecenie,2 miesiace u Frau Mayer.Potem 2 miesiace w domu,potem do innej frau na 6tygodni,potem znów w domu. Rozumiem,Opiekunka Marta ma ubezpieczenie EKUZ kiedy jest na terenie Niemiec na sztelli.A co w ten czas kiedy jest w domu?EKUZ dziala nadal czy trzeba sie rejestrowac w UP za kazdym razem?Dodam,ze opiekunka Marta nie ma ubezpieczenia w Polsce,nie ma KRUZ itp.