Powitajki przy kawie 62

27 lipca 2020 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
Podwyżki też nie dają, i wogóle to się popsuła na gorsze.  Może mi doradzisz jakąś dobrą firmę?
27 lipca 2020 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Nincia,Ty to chyba w super firmie pracujesz :-)
Mnie się nie wydaje, że firma zapłaci za hotel. A właściwie to z jakiej racji?
To babka dziewczynę od lodówki odcięła i za drzwi wystawia, to niech płaci. Jeszcze powinna geldy na jedzenie na jutro dostać . Chyba bym się o nie wspomniała. 

Gusia zapomniałam ale to była inna firma niż jestem teraz,i potem incydencie zwolniłam się od nich bo któreś z kolei zlecenie miałam do kitu  
27 lipca 2020 20:59 / 4 osobom podoba się ten post
Laski, nie wiem czy firma zwróci rodzinie, ale wg mnie wątpię... Ja zapytałam syna, kto za to zapłąci, to powiedział, że on.  To było babki widzimisie , więc niech buli, syn dał mi odchodne 20e na jedzenie, wiec nie jest źle.
Hotel spoko, pokoik też, leżę i odpoczywam. 
Trzymajcie się! Odezwę się z PL już!
27 lipca 2020 21:22 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Podwyżki też nie dają, i wogóle to się popsuła na gorsze. :-( Może mi doradzisz jakąś dobrą firmę?

Nincia ,co ja Ci mogę doradzić 
Firmy wszystkie podobne. O obecnej nie mogę powiedzieć jak było  wcześniej, bo dopiero drugi raz z nimi jestem i na tę samą sztelę wróciłam. O premię letnią pytałam, to pani z kadr mnie zbyła, że niby nie chce wprowadzać mnie w błąd .
Napisałam maila do koordynatorki tego miejsca, z zapytaniem o te wakacyjne bonusy, minęło chyba 10 dni i żadnej odpowiedzi. Z poprzednią firmą wyjeżdżałam prawie przez 3 lata, ale odeszłam ,bo wynagrodzenie zatrzymało sie na stałym poziomie, chociaż zapewniają, że zależy ono też od znajomości języka. Moje zmienniczki, nawet te ze słabym językiem dostawały tyle samo co ja z dobrym niemieckim. Po szczerej rozmowie z koordynatorką, rozstałyśmy się w zgodzie, bo nigdy nie wiadomo czy kiedyś do nich jeszcze nie zapukam . Pod względem kontaktu z koordynatorami,zarowno w Polsce jak i w DE, współpracy z niemieckim koordynatorem ,ogolnie organizacją czy zwrotem kosztów podroży, tamta firma jest zdecydowanie lepsza,ale ta więcej mi płaci . Sama radzę sobie z różnymi sprawami, problemów na szteli większych nie ma, a drobne załatwiam z rodziną. A ta może być chyba wzorem tego, jak troszczyć się o chorą matkę czy siostrę, ale również o jej opiekunkę. 
Wszystko zależy od miejsca naszej pracy. Ja mam tego farta, że naprawdę dobrze trafiam. Problemy z brakiem pieniędzy na zakupy , wydzielaniem jedzenia, złym traktowaniem znam tylko z wpisów na Forum. Kiedyś czytając czasami  w gazetach o koszmarach,jakie przeżywają opiekunki niemieckich seniorów, wydawalo mi się, że bohaterki tych artykułów  zmyślają różne sytuacje, albo co najmniej wyolbrzymiają problemy. Od kiedy jestem na Forum, widzę że tak się zdarza. Wszystko więc zależy od tego, do jakich ludzi trafiamy. Jak jest dobrze, to i firma dobra, a jak źle, to choćby to była ta sama agencja, też jest zła. I chociaż, podobnie jak Ty, nie do końca jestem zadowolona ze współpracy z Ar.(),to tak długo, jak będę tutaj wracała, na pewno w niej zostanę. 
28 lipca 2020 05:56 / 8 osobom podoba się ten post
Witam się wtorkowo.
Dziś muszę uzupełnić zapasy spożywcze, więc po poługniu jadę "w miasto"
Miłego dnia wszystkim
28 lipca 2020 05:57 / 8 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wtorkowo.  Wczoraj udało mi się załatwić wszystkie sprawy urzędowe.  Dziś mam zaplanowane oczywiście z pomocą mojego . Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia bo u mnie już słoneczko świeci. Teraz czas na kawkę więc kto ma ochotę to zapraszam. 
28 lipca 2020 06:20 / 8 osobom podoba się ten post
     Witam wtorkowo zła,bo niewyspana.W ciagu dnia,jak znikne Jej z oczu,to popindala rolatorkiem,że hej,a w nocy o 1 wszej budzi dzwonkiem.Nawet sie nie odzywałam,tylko transport z powrotem do łózka,a teraz pije kawe,bo wygladam jak zombie.Nic to,jakos damy rade,bo kto jak nie my ? Miłego i beztroskiego dnia Wszystkim
28 lipca 2020 06:32 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Dzisiaj najgorętszy dzień w tym tygodniu, wg synoptyków temperatura odczuwalna nawet 34 stopni. Mieszkam na pograniczu polsko-czeskim, więc dziś odwiedzimy naszych sąsiadów. Oczywiście na kąpielisku. Trzeba korzystać z pogody i rekreacji . Jeszcze kilka dni w domu. Zero stresu przed wyjazdem i tak ma być. W ten wtorkowy dzień życzę Wam miłęgo i spokojnego dnia 
28 lipca 2020 07:14 / 7 osobom podoba się ten post
Wszystkim miłego,bezstresowego wtorku!!!U mnie pochmurno,ale ciepło.Jeszcze 2 tygodnie i będę sie pakować!!!A od jutra 2 tygodnie i pożegnam tę wieś zabitą dechami!!!!
28 lipca 2020 07:34 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry!Witam się  z Wami...dzisiaj wyruszam na drugą stronę 
 mocy Jadę  na stałe  miejsce do nadmorskiego kurortuOkoło 17 godz. mam busa.Jeszcze obiadek  z moim Z. I w drogę. Miłego dnia kochani
28 lipca 2020 07:35 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w pogodny, wtorkowy poranek 
Wolne całe popołudnie, więc wybieram się znów do Mőnschengladbach. 
Wczoraj późnym wieczorem chcialam do Was zajrzeć, ale strona się nie otwierała. Też  mieliście może ten problem ?
Przyjemnego, spokojnego dnia życzę 
28 lipca 2020 07:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pięknego, letniego dnia życzę wszystkim 
28 lipca 2020 07:57 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry wszystkim w pogodny, wtorkowy poranek :-)
Wolne całe popołudnie, więc wybieram się znów do Mőnschengladbach. 
Wczoraj późnym wieczorem chcialam do Was zajrzeć, ale strona się nie otwierała. Też  mieliście może ten problem ?
Przyjemnego, spokojnego dnia życzę :najlepszego3:

Tak,dokładnie, ok 22 i później nie mogłam otworzyć strony
28 lipca 2020 07:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim  miłego dnia życzę, mnie też wczoraj nie otwierała się strona dlatego zamilkłam. Dziś u mnie słoneczko pomału wychodzi zza chmurek  ma być ciepło . 
28 lipca 2020 08:24 / 6 osobom podoba się ten post
witam wtorkowotrzeba  zaparzyć.. śniafanie i do pracy.Popołudnie lużniejsze ,może też jakieś zapasy uzupełnię w lodówce.Miłego dnia