Na wyjeździe 40

22 grudnia 2017 19:20 / 9 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Jest to miłe i sympatyczne, ale dzisiaj poczułam się zażenowana :-( Sama nie robię żadnych prezentów bo uważam, że " służba ", pracownik, nie jest od tego... Na odjezdne postanowiłam kupić mojej pdp jakieś polskie ciasteczka (bo lubi wszelakie) w tut. Rewe, a teraz nie wiem bo jutro spędzamy Wigilię u córki pdp i właśie sie zastanawiam co mam zrobić... :rozmysla:

Choinkę macie Danusia?Jak macie to przed wyjściem do córki ,dyskretnie podrzuć i jak wrócicie to powiesz PDP ,że Mikołaj połozył jak was nie było:)
22 grudnia 2017 19:23 / 7 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Upiec ? :hihi:

Ivanilka... nie wchodzi w rachubę... jeszcze nie odreagowałam po poprzednim Adwencie...
22 grudnia 2017 19:29 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Choinkę macie Danusia?Jak macie to przed wyjściem do córki ,dyskretnie podrzuć i jak wrócicie to powiesz PDP ,że Mikołaj połozył jak was nie było:)

Nic takiego nie mamy, pdp sobie nie życzyła... Ona lubi życie uporządkowane i żadnych rewolucji... Żyje zgodnie z zegarem, ktory sobie wypracowała przez lata i wiem, że nawet na jutrzejszej Wigili będzie myśleć o tym, że najpóźniej o 18-tej jeździ na rowerku stacjonarnym Zreszta ona to nie problem... bo sama nikomu prezentów nie robi... Nie wiem jak mam sie zachować wobec tych, do których jedziemy na ta kolację wigilijną.....))))
22 grudnia 2017 19:33 / 6 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Nic takiego nie mamy, pdp sobie nie życzyła... Ona lubi życie uporządkowane i żadnych rewolucji... :-) Żyje zgodnie z zegarem, ktory sobie wypracowała przez lata i wiem, że nawet na jutrzejszej Wigili będzie myśleć o tym, że najpóźniej o 18-tej jeździ na rowerku stacjonarnym :-) Zreszta ona to nie problem... bo sama nikomu prezentów nie robi... Nie wiem jak mam sie zachować wobec tych, do których jedziemy na ta kolację wigilijną.....))))

Danusiu,nie wygłupiaj się i nie idż jutro na żadną wigilię,jutro nie ma wigilii 
22 grudnia 2017 19:34 / 6 osobom podoba się ten post
hawana

Danusiu , przyprawilas mnie o palpitacje serca. Jutro nie jest Wigilia, tylko pojutrze:stres:

Tak, ale na taką kolacje do córki pdp idziemy jutro, a nie pojutrze...
22 grudnia 2017 19:35 / 8 osobom podoba się ten post
Mnie znowu na pieczenie wzięło,zrobiłam pyszny piernik z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-piernik-z-kremem,115112,izaa-a.html,wyszedł jak na zdjęciu i jest pycha,oraz serniczek z kruszonką,też wyszedł pycha. Będziemy jedli i tyli ,prawie jak w Polsce
22 grudnia 2017 19:40 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Danusiu,nie wygłupiaj się i nie idż jutro na żadną wigilię,jutro nie ma wigilii :smiech3:

Jutro jest Wigilia dla mnie i mojej pdp... Z kim córka pdp bedzie spedzała prawdziwą Wigilie i święta nie wiem...)))))
22 grudnia 2017 19:52 / 5 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Nic takiego nie mamy, pdp sobie nie życzyła... Ona lubi życie uporządkowane i żadnych rewolucji... :-) Żyje zgodnie z zegarem, ktory sobie wypracowała przez lata i wiem, że nawet na jutrzejszej Wigili będzie myśleć o tym, że najpóźniej o 18-tej jeździ na rowerku stacjonarnym :-) Zreszta ona to nie problem... bo sama nikomu prezentów nie robi... Nie wiem jak mam sie zachować wobec tych, do których jedziemy na ta kolację wigilijną.....))))

Tak samo,myślę.A ciasteczka dla PDP albo jej na łóżku połóż, albo sama zjedz i już.Co ja zawsze mówię?Opiekunka jest jak guma w gaciach ,elastyczna do bólu:)Błyskawicznie się dostosowuje do danej sytuacji:)I nie miej dylematów ,PDP ich nie ma a Ty się masz "mordować"?
22 grudnia 2017 19:57 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Tak samo,myślę.A ciasteczka dla PDP albo jej na łóżku połóż, albo sama zjedz i już.Co ja zawsze mówię?Opiekunka jest jak guma w gaciach ,elastyczna do bólu:)Błyskawicznie się dostosowuje do danej sytuacji:)I nie miej dylematów ,PDP ich nie ma a Ty się masz "mordować"?

Nie, już sie nie morduję... przestałam   Pdp ciasteczka dostanie na pożegnanie, a na jutro wezmę słoik ćwikły, która sama zrobiłam...
22 grudnia 2017 20:00 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mnie znowu na pieczenie wzięło,zrobiłam pyszny piernik z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-piernik-z-kremem,115112,izaa-a.html,wyszedł jak na zdjęciu i jest pycha,oraz serniczek z kruszonką,też wyszedł pycha. Będziemy jedli i tyli ,prawie jak w Polsce :oczko:

Zdolniacha z Ciebie.Ja jutro sernik po kokosową pierzynką upiekę i tyrajmisiu zrobie. 
22 grudnia 2017 20:01 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Nie, już sie nie morduję... przestałam  :lol3: Pdp ciasteczka dostanie na pożegnanie, a na jutro wezmę słoik ćwikły, która sama zrobiłam... :lol2:

No i widzisz :)Był dylemat i ni ma dylemata:)
22 grudnia 2017 20:04 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mnie znowu na pieczenie wzięło,zrobiłam pyszny piernik z tego przepisu https://smaker.pl/przepis-piernik-z-kremem,115112,izaa-a.html,wyszedł jak na zdjęciu i jest pycha,oraz serniczek z kruszonką,też wyszedł pycha. Będziemy jedli i tyli ,prawie jak w Polsce :oczko:

Chyba lubisz się znęcać :) Pokazywać takie pyszności i wywoływać ślinotok, czy to ładne zachowanie ? Nie wiem jak jest u Was w polskich domach ale ja to mam przechlapane. Panuje tu zasada - "NIE RUSZAJ, TO PRZECIEŻ NA ŚWIĘTA", a mnie skręca, żeby choć kęs jakiś porwać. Czasami mi sie nawet udaje ale generalnie spotykam się z warczeniem - "nie rusz .." I tak trwa ta partyzancka wojenka, w ktorej niestety przegrywam. 
22 grudnia 2017 20:10 / 7 osobom podoba się ten post
Dzisiaj byłam z pdp na zakupach. Zanim się wyszykowała, zanim po 5 razy posprawdzała czy wszystko wzięła, zanim ochłonęła z tego że 5 razy musiała sprawdzać ......... ło matusiu kochana !! Oczywiście zakupy dla niej to też powód, żeby w panikę wpaść ale jakoś poszło. Tylko zmęczona jestem. Kolacja za nami idę więc spać, bo zmachana jestem bardzo. Czuje się jakbym wagon węgla zrzuciła. Dobranoc powiem tutaj Do jutra.
22 grudnia 2017 20:40 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ivanilka Ty faktycznie to wszystko co upieczesz zjadasz ??? Ja to jak tak się "nażrę" ,jak mi cos podpasuje,  to później długo nawet na to patrzec nie mogę...
22 grudnia 2017 20:52 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ivanilka Ty faktycznie to wszystko co upieczesz zjadasz ??? Ja to jak tak się "nażrę" ,jak mi cos podpasuje,  to później długo nawet na to patrzec nie mogę... :lol1:

Wszystko co upiekę raczej rozdaję,albo roczęstowuję,sama tylko próbuję,bo jak się tak nawącham,napatrze jak to się robi to chęć na jedzenie odchodzi.