Ciasteczka adwentowe i na inne okazje

17 listopada 2017 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
Ale ja nie dostałem :[
17 listopada 2017 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ivanilko gdzie ciastki? :)

Ciastki siedzom jeszcze  w lodufce. Dziś miałam inne rzeczy do zrobienia i dopiero jutro zajmę się wypiekami. Wstawię nawet focie.
17 listopada 2017 20:52 / 2 osobom podoba się ten post
Andrew

Już zdążyła pewnikiem rozdać potrzebującym i tym, co nie chcieli nawet.

Skąd u Ciebie się biorą te aksjomaty...
17 listopada 2017 20:53 / 5 osobom podoba się ten post
Andrew

Już zdążyła pewnikiem rozdać potrzebującym i tym, co nie chcieli nawet.

Dziś tylko corka dziadka była potrzebująca,zabrała pudełko ciastek mówiąc,że to dla gości...
17 listopada 2017 20:54 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś tylko corka dziadka była potrzebująca,zabrała pudełko ciastek mówiąc,że to dla gości...:hihi:

A te z marmoladą piekłaś?
17 listopada 2017 20:54 / 6 osobom podoba się ten post
Darko

Ale ja nie dostałem :[

Ale możesz dostać,oprócz pieczenia uprawiam rozdawnictwo,powiedz tylko słowo,a będzie uzdowiona dusza twoja..
17 listopada 2017 20:56 / 7 osobom podoba się ten post
Zamierzam jutro piec marmoladowe,wczoraj wieczorem ciasto zagniotłam z myślą,że dziś upiekę,no i masz....nie upiekłam z baku czasu.
17 listopada 2017 20:58 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zamierzam jutro piec marmoladowe,wczoraj wieczorem ciasto zagniotłam z myślą,że dziś upiekę,no i masz....nie upiekłam z baku czasu.

Jak odleży swoje w lodówce, to będzie lepsze.
17 listopada 2017 21:00 / 7 osobom podoba się ten post
Jeszcze lepsze?? Oj lepiej żeby nie były lepsze. Już i tak muszę ćwiczyć silną wolę.
17 listopada 2017 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Dziś tylko corka dziadka była potrzebująca,zabrała pudełko ciastek mówiąc,że to dla gości...:hihi:

Całe szczęście, że choć troszkę zabiera. Ale może ma w tym ukryty cel o czy nie mówi. Mianowicie taki -  doszła do wniosku, że jak wyniesie choć część tego dobra, to dziadek z rolatorkiem dostanie się w pobliże łazienki , o czym ,marzy od kilkunastu dni. Bo teraz wobec barykady z ciasteczek jest zablokowany w swoim pokoiku bez mozliwości ruchów.
17 listopada 2017 21:04 / 6 osobom podoba się ten post
Andrew

Całe szczęście, że choć troszkę zabiera. Ale może ma w tym ukryty cel o czy nie mówi. Mianowicie taki -  doszła do wniosku, że jak wyniesie choć część tego dobra, to dziadek z rolatorkiem dostanie się w pobliże łazienki , o czym ,marzy od kilkunastu dni. Bo teraz wobec barykady z ciasteczek jest zablokowany w swoim pokoiku bez mozliwości ruchów.

Dziadek poniemiecki więc z barykadami umie sobie radzić,siedziałby i jadł tą barykadę,aż miejsce by mu się zrobiło.
17 listopada 2017 21:51 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ale możesz dostać,oprócz pieczenia uprawiam rozdawnictwo,powiedz tylko słowo,a będzie uzdowiona dusza twoja..

Nie będę taki ale zdjęcia chętnie zobaczę :D
17 listopada 2017 22:04 / 3 osobom podoba się ten post
Darko

Nie będę taki ale zdjęcia chętnie zobaczę :D

Inaczej nie pożresz tylko wzrokiem. No, możesz ewentualnie oblizać ekran :)
17 listopada 2017 22:05 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Inaczej nie pożresz tylko wzrokiem. No, możesz ewentualnie oblizać ekran :)

Właściwie nie mam nic przeciwko ale nie będę naciągał koleżanki z forum na koszty. No chyba, że i ja jej coś prześlę w podzięce :D
18 listopada 2017 09:09 / 7 osobom podoba się ten post
Uprzejmie donoszę iż ja również popadłam w ciasteczkoholizm... wypiekam cały tydzień. Korzystam z Waszych przepisów Wczoraj przygotowałam ciasto na pomarańczowo- kakaowe....zaraz wstawię do piekarnika. Super zabawa a i czas szybko ucieka. Z ciasteczkowym pozdrowieniem!