Pijąca zmienniczka

04 stycznia 2017 22:50 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Dobrze ,że nic się PDP nie stało.
Znam kobietę co jeździ od lat i cały czas na psychotropach bo się leczy na jakaś chorobę psychiczną ,tyle że nie tyka alkoholu.Funkcjonuje jako tako ,ale jak się z nią rozmawia to widać ze coś nie halo.
Pytanko -czemu taka chora PDP ma pokój na piętrze?Rozsądniej byłoby ulokować ją na parterze,żeby się nie męczyła schodami.

Na dole nie ma łazienki. Mają zamiar przystosować pralnię na łazienkę, ale po pierwsze jeszcze tego nie zrobiono, a po drugie to pdp chce jak najdłużej normalnie żyć i spać w swojej sypialni i korzystać z ładnej łazienki. Jestem to w stanie zrozumieć, bo już mało jej zostało radości z życia, to niech chociaż tą swoją sypialnię ma, dopóki może. 
04 stycznia 2017 22:51 / 7 osobom podoba się ten post
kasia63

Dobrze ,że nic się PDP nie stało.
Znam kobietę co jeździ od lat i cały czas na psychotropach bo się leczy na jakaś chorobę psychiczną ,tyle że nie tyka alkoholu.Funkcjonuje jako tako ,ale jak się z nią rozmawia to widać ze coś nie halo.
Pytanko -czemu taka chora PDP ma pokój na piętrze?Rozsądniej byłoby ulokować ją na parterze,żeby się nie męczyła schodami.

Jest różnica między osobą chorą ,a uzależnioną od prochów i nie daj Boże alkoholu... Jeśli ktoś bierze leki przepisane przez lekarza i dobrze funkcjonuje to czemu nie? 
Najbardziej wkurzają mnie takie ...meliniary...które obciach sieją. W mieście gdzie pracuję jest trochę takich dam od kielicha...
04 stycznia 2017 22:51 / 8 osobom podoba się ten post
ewa59

Firmy powinny to w jakiś sposób kontrolować......Albo wstępna weryfikacja albo później, na miejscu jakieś naloty robić i sprawdzać wyrywkowo trzeźwość i porządek w miejscu pracy......Musi być jakiś sposob

Jak wstępna weryfikacja-przecież jak zapytasz taka pijaczkę czy pije alkohol to sie zapierać będzie ,że nie rusza od dziecka:):)Ew.kontrole na miejscu,ale nigdy się nie spotkałam ani nie słyszałam,zeby jakas agencja to robiła.Zapomnij.Wysyłają kogo trafią ,byle skasować swoje.Problem jest dopiero wtedy jak się coś takiego dzieje.
04 stycznia 2017 22:53 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Firmy powinny to w jakiś sposób kontrolować......Albo wstępna weryfikacja albo później, na miejscu jakieś naloty robić i sprawdzać wyrywkowo trzeźwość i porządek w miejscu pracy......Musi być jakiś sposob

Z polecenia .A co referencjami?Tylko ,że BN to jest totalna łapanka.Firmy biorą jak leci.I kółko się zamyka.
04 stycznia 2017 22:54 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Jak wstępna weryfikacja-przecież jak zapytasz taka pijaczkę czy pije alkohol to sie zapierać będzie ,że nie rusza od dziecka:):)Ew.kontrole na miejscu,ale nigdy się nie spotkałam ani nie słyszałam,zeby jakas agencja to robiła.Zapomnij.Wysyłają kogo trafią ,byle skasować swoje.Problem jest dopiero wtedy jak się coś takiego dzieje.

To prawda,szczególnie w sezonie urlopowym agencje łapią co się nawinie,najgorzej po takiej na sztelę wrócić...
04 stycznia 2017 22:59 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Gdyby wszystkie agencje zaczęły współpracować w tej sprawie, to i tych przypadków byłoby o niebo mniej. 
04 stycznia 2017 23:02 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Na taką pijaczke wystarczy rzucić okiem i wiadomo co jest grane. Nalana twarz, trzęsące się ręce......Można poznać osobę, która nadużywa alkoholu. Ale podobno niektóre firmy zatrudniają na telefon, bez rozmowy wstępnej to później wychodzą takie kwiatki.
04 stycznia 2017 23:02 / 7 osobom podoba się ten post
Tylko też pytanie, czy taka ogólna czarna lista nie byłaby nadużywana. Kłócisz się z jakąś agencją w słusznej sprawie, a ona umieszcza cię z zemsty na czarnej liście.
04 stycznia 2017 23:04 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

Tylko też pytanie, czy taka ogólna czarna lista nie byłaby nadużywana. Kłócisz się z jakąś agencją w słusznej sprawie, a ona umieszcza cię z zemsty na czarnej liście.

Powinien być podany powód: Pani xyz była pod wpływem alkoholu 
04 stycznia 2017 23:04 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Isnieje "czarna lista" opiekunek. Agencje umieszczają tam dane osób które piją i kradną. 
04 stycznia 2017 23:05 / 5 osobom podoba się ten post
ewa59

Na taką pijaczke wystarczy rzucić okiem i wiadomo co jest grane. Nalana twarz, trzęsące się ręce......Można poznać osobę, która nadużywa alkoholu. Ale podobno niektóre firmy zatrudniają na telefon, bez rozmowy wstępnej to później wychodzą takie kwiatki.

Niekoniecznie.Już mi się zdarzyło o kimś powiedziec -widać ,że "grzejnik", a potem się okazało,że właśnie nie.Nie zawsze widac na twarzy ochlapusa.
04 stycznia 2017 23:05 / 4 osobom podoba się ten post
ewa59

Nie umiem rozpoznawać alkoholików na wygląd - no chyba, że już naprawdę ostro tankują. 
Genia nie wyglądała mi na alkoholiczkę, ale jak moja mama zobaczyła jej zdjęcie (jeszcze przed tą smutną historią), to powiedziała, że wygląda jakby piła. 
04 stycznia 2017 23:06 / 6 osobom podoba się ten post
wichurra2

Nie umiem rozpoznawać alkoholików na wygląd - no chyba, że już naprawdę ostro tankują. 
Genia nie wyglądała mi na alkoholiczkę, ale jak moja mama zobaczyła jej zdjęcie (jeszcze przed tą smutną historią), to powiedziała, że wygląda jakby piła. 

Wniosek-słuchaj mamy:)
04 stycznia 2017 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Isnieje "czarna lista" opiekunek. Agencje umieszczają tam dane osób które piją i kradną. 

Ale chyba nie funkcjonuje zbyt dobrze, bo Genia pracowała wcześniej w innych firmach. Chociaż referencji żadnych nie dała, to kto ją tam wie. 
Jednak słyszy się o piciu opiekunek, a nie chce mi się wierzyć, że one wszystkie świeżynki i już później nigdy żadnej pracy w opiece nie znalazły. 
04 stycznia 2017 23:07 / 4 osobom podoba się ten post
Michasia musiała też skrócić swój urlop bo jej zmienniczka okazała się alkoholiczką. Tak więc ten problem jest dość powszechny.