19 listopada 2016 16:01 / 4 osobom podoba się ten post
pytajka-np.osteoporoza. Z wiekiem normalnie zmniejsza się gęstość kości-to fizjologia a nie patologia. Ale "lekarstwa" na nią są i popatrz na ilość i cenę. To taki przykład pierwszy z brzegu. Kto chce to znajdzie jeszcze inne-Francuzi zrobili o tym świetny rep. Tylko potem jakieś były pogróżki no i świstu ,gwizdu trudno do niego dotrzeć. O koncernach i ich "badaniach" nie wspomnę.Temat -rzeka-i to z tych niebezpiecznych.
Masz racje jesli chodzi o zrzeszotnienie kosci u ludzi starszych,ale osteoporoza dotyka nie tylko seniorow. Choruja na nia mlode osoby a nawet dzieci. Corka mojej sasiadki,siedmiolatka ,ma wlasnie ten problem.
Nie wiem czy densytometria a wlasciwie wyniki po niej,sa klamliwie interpretowane przez lekarzy,nigdy sie nad tym nie zastanawialam,ale wiem ,ze dziecko o ktorym mowie,faktycznie na to choruje..To juz nawet nie chodzi o probem taki,ze ledwie sie stuknie i kosc jej peka,ale o to jak slabo zrost nastepuje.
Nie mam zdania w tej kwestii,mozliwe,ze koncerny farmaceutyczne naciagaja ludzi na rozne pierdoly,ale w istnienie osteoporozy wierze jednak.