Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

21 grudnia 2016 00:49
no wiesz wyposzczony w innym znaczeniu ha ha ha
21 grudnia 2016 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
Żeberka duszone z kapustą kiszoną, ziemniaki.
21 grudnia 2016 09:37 / 7 osobom podoba się ten post
Knorr

Nie jadłem. Widziałem to danie na ostatnim z jarmarków tu w De, ale nie pasuje mi to połączenie kompletnie.
Kucharze przygotowywali je w ogromniastym woku, pod którym palił się ogień. Niemcy widziałem chętnie to kupowali. Nie, nie i nie.

Ojejejejejejej ....gotowa doopa , tylko s....ć !... Nie slyszałeś o łazankach z kapustą i często z grzybami lesnymi , czy pieczarkami ? Jaja se robisz albo Ci w dekiel od nadmiaru jedzonych krewetek wali ....Bez " uśmieszków " , bo się na serio wk..zdenerwowałam ....No po prostu " bierz go Bukiet , bo Aza nie chce ! " .....Panisko się z Ciebie zrobiło , że ho, ho , hoooo ! ....Ja tam łazanki z kapustą jadłam i jadam chętnie ....No tak , ale ja to z tej niższej półki co to u rodziny na wsi za stodołe do wychodka chodziła ....! 
 U nas dzisiaj na obiad będzie .......Kacha !!! Ratuj , zapomniałam co ? wiem , że kiełbaski mają do tego być , ale wyszło mi ze łba z czym ?
21 grudnia 2016 09:39 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ojejejejejejej ....gotowa doopa , tylko s....ć !... Nie slyszałeś o łazankach z kapustą i często z grzybami lesnymi , czy pieczarkami ? Jaja se robisz albo Ci w dekiel od nadmiaru jedzonych krewetek wali ....Bez " uśmieszków " , bo się na serio wk..zdenerwowałam ....No po prostu " bierz go Bukiet , bo Aza nie chce ! " .....Panisko się z Ciebie zrobiło , że ho, ho , hoooo ! ....Ja tam łazanki z kapustą jadłam i jadam chętnie ....No tak , ale ja to z tej niższej półki co to u rodziny na wsi za stodołe do wychodka chodziła ....! 
 U nas dzisiaj na obiad będzie .......Kacha !!! Ratuj , zapomniałam co ? wiem , że kiełbaski mają do tego być , ale wyszło mi ze łba z czym ?:lol3:

Ja uwielbiam łazanki. Od razu przypomina mi się moja babcia - to były czasy.
Nie zdążyłam zebrać wszystkich przepisów od niej :(
Robiła swojski makaron, krojony na kwadraty.
Do tego farsz: kapusta, grzyby, podsmażana cebula, przyprawy.. mniam!
Knorr zobacz, może Ty jednak znasz to danie:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/lazanki_z_kapusta_grzybami/przepis.html
21 grudnia 2016 09:51
makaron wstążki,pieczarki, pomidory, cebula, papryka,oliwa,sałata, deser
21 grudnia 2016 09:55
A ja mam wolne dzisiaj i Frau wyciągneła sobie zupke z zamrażarki
21 grudnia 2016 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
"apetito" przywiozło 2 dania identyczne_filet rybny, ogromnej wielkości, ziemniaki +marchewka i groszek w gęstym sosie śmietankowo-serowym, pyszne...Sałatka owocowa + mus jabłkowy. Pdp obowiązkowo 1/3 lampki białego wina, a ja sok pomarańczowy :)
21 grudnia 2016 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
Wlasnie wczorajsza zupa ,zostala zjedzona.Dzis gotuje jedynie wode na herbate
21 grudnia 2016 16:38 / 4 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Ja uwielbiam łazanki. Od razu przypomina mi się moja babcia - to były czasy.
Nie zdążyłam zebrać wszystkich przepisów od niej :(
Robiła swojski makaron, krojony na kwadraty.
Do tego farsz: kapusta, grzyby, podsmażana cebula, przyprawy.. mniam!
Knorr zobacz, może Ty jednak znasz to danie:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/lazanki_z_kapusta_grzybami/przepis.html

Moja mama ,jak ją ochota najdzie to taki swojski makaron robi i na łazanki i do rosołu:( Ach.........Potem pan F.się odgraża,że sam zrobi i teściową zaskoczy ,ale jeszcze ten dzień nie nastąpił był:):):)
Obiad nasz dziś to kiełbaski smażone z cebulką,ziemniaki i czerwona kapucha z jabłkiem na ciepło.Dziewczęta zjadły do ostatniego cebulowego wiórka :):):)
Jutro przedszkole więc zaś jakieś wynalazki będą dla nas dwóch,nie wiem jeszcze co:)
22 grudnia 2016 17:09 / 5 osobom podoba się ten post
Haaaa!!!Nikomu się wyciągać nie chciało wątku czy dziś na głodniaka?
U nas dziś z racji przedszkola dziewcząt na obiad było wykopalisko archeologiczne/Hawana,nie jesteś sama :):):):)/ czyli jakiś sos z warzywami i znikomą ilością mięska,wynaleziony w czeluściach zamrażalnika ,który wzbogaciłam nieco i gotowy makaronik tagliatelle/ Dobre było:)
22 grudnia 2016 17:15 / 1 osobie podoba się ten post
pdp - pieczone kiełbaski w sosie , ziemniaki, mix warzyw, ja miałam pieczeń wołową w sosie + ziemniaki i marchewka z groszkiem + ziemniaki. Sałatka owocowa + mus jabłkowy. 1/3 lapmki białego wina dla pdp.
22 grudnia 2016 17:17 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Haaaa!!!Nikomu się wyciągać nie chciało wątku czy dziś na głodniaka?
U nas dziś z racji przedszkola dziewcząt na obiad było wykopalisko archeologiczne/Hawana,nie jesteś sama :):):):)/ czyli jakiś sos z warzywami i znikomą ilością mięska,wynaleziony w czeluściach zamrażalnika ,który wzbogaciłam nieco i gotowy makaronik tagliatelle/ Dobre było:)

Tam dobre - pychota było ! .... Nawet miałam zerwać po listku pelargonii i po płatku ( czerwonym ) z gwiazdy betlejemskiej i pierdyknąc na talerze , tylko fotki nie miał kto machnąć .......aleeee ....by Knorr gały wybałuszył , że niby berbelucha a ozdobne jak ch....oinka ! ....Pychota x 1000 ! .....Och Katharina gdybyś była " mencizną " to kto wie , czy bym Cię o rękę nie poprosiła ?  
22 grudnia 2016 17:32 / 2 osobom podoba się ten post
Szału nie było-pizza z Bofrostu plus sałata lodowa,brr-nie cierpię pizzy !
22 grudnia 2016 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
Lubię wszystko co żywe . Sztuczności , choćby nie wiem jakie zwinne mnie nie rajcują :pomponiara:
22 grudnia 2016 17:56 / 6 osobom podoba się ten post
Sssssss.... ....Nie wierzę czemuś co po wykonaniu zadania nie mięknie