Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

20 grudnia 2016 19:15 / 2 osobom podoba się ten post
-z garnka,
-z patelni,
- z rosołu,
-własnego wyrobu...
20 grudnia 2016 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
ha ha to jeszcze dla mnie nie jest jeszcze przejżyste  padło pytanie --makaron z wody ,co to jest ?
20 grudnia 2016 19:20
hawana

-z garnka,
-z patelni,
- z rosołu,
-własnego wyrobu...

????? a co to za przepis ?
na podanie jedenastoletniej puszki ???
20 grudnia 2016 19:41 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Uprasza sie uprzejmie o objaśnienie co to takiego makaron z wody??He he.Jaki jeszcze może być???Bo raczej każdy potrzebuje wody/czy innego płynu/,chyba że ja się nie znam:)

Makaron z wody to dla mnie taki postny, nieokraszony niczym.  :). Makaron można gotować juz z sosem, albo z masłem, parmezanem...
Ten serwis "apetito" to chyba nie zna posiłków bez sosu, bo co dzień jest jako dodatek.
20 grudnia 2016 19:55 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

????? a co to za przepis ?
na podanie jedenastoletniej puszki ???:-)

Coooo? Ci puszki po głowie chodzą?
20 grudnia 2016 22:26
to jak żona do męza  jutro dam" Ci -puszke" ,wiadomo facet szczęsliwy bo wyposzczony ,przychodzi obiecany dzień a ona mu puszke z rybami serwuje-konsternacja! ha ha
20 grudnia 2016 22:36 / 2 osobom podoba się ten post
My nie mamy obiadów ostatnio, a na kolację była dziś konserwa śledź w pomidorach marki Tip. Jak na poligonie w Świętoszowie .
20 grudnia 2016 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Makaron z wody to dla mnie taki postny, nieokraszony niczym.  :). Makaron można gotować juz z sosem, albo z masłem, parmezanem...
Ten serwis "apetito" to chyba nie zna posiłków bez sosu, bo co dzień jest jako dodatek.

Wysokogatunkowy makaron z wody, świeżo ugotowany, jest pachnący i bardzo smaczny.

Makaron gotowany z sosem to jak dla mnie hmm......
Ugotowany makaron polany sosem i pozostawiony na trochę, żeby nasiąkł zapachem sosu to i owszem.
No a z masłem gotowany he, he, he....to chyba jakiś twardy i żylasty się zrobi, tak myślę, bo nie praktykowalem nigdy.
Makaron już ugotowany okrasić masłem, żeby się nie zlepiał, jak torszkę postać ma, to i owszem.
Gotowane masło, to ciekawa potrawa, bo masło po większym podgrzaniu traci swoje właściwości, czyli aromat i smak. 
Jeśli jajka lub rybę na maśle smażę, to na małym ogniu, uważnie tylko do ścięcia białka.
Ale co ja tam będę kadził. Każdy robi jak jemu tam wygodnie. 
20 grudnia 2016 22:59
ania37

No a nie można zaznaczyć zamawiając danie, że chcesz bez sosu?
20 grudnia 2016 23:04 / 2 osobom podoba się ten post
Można też do świeżo ugotowanego makaronu dodać trochę masła i cukru waniliowego i wymieszać.Też dobrze smakuje. Albo na słono makaron+pokruszony twaróg+masełko i sól. Albo makaron wrzucić na patelkę dodać żółtego sera i lekko podsmażyć.
20 grudnia 2016 23:05
kasia63

łazanek nigdy nie jadłeś?To też kapusta z makaronem:)Ha ha ha

Nie jadłem. Widziałem to danie na ostatnim z jarmarków tu w De, ale nie pasuje mi to połączenie kompletnie.
Kucharze przygotowywali je w ogromniastym woku, pod którym palił się ogień. Niemcy widziałem chętnie to kupowali. Nie, nie i nie.
20 grudnia 2016 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Można też do świeżo ugotowanego makaronu dodać trochę masła i cukru waniliowego i wymieszać.Też dobrze smakuje. Albo na słono makaron+pokruszony twaróg+masełko i sól. Albo makaron wrzucić na patelkę dodać żółtego sera i lekko podsmażyć.

Pewnie, że tak. To z twarogiem bardzo dobre jest. Na wierzch szczypior posiekany. Obok krojony pomidor. Oliwki. 
Proste, szybkie i dobre.
20 grudnia 2016 23:11
adamos60

to jak żona do męza  jutro dam" Ci -puszke" ,wiadomo facet szczęsliwy bo wyposzczony ,przychodzi obiecany dzień a ona mu puszke z rybami serwuje-konsternacja! ha ha

Od takiej żony, co by mi cipuszkę na jutro obiecywała i miałbym się jeszcze z tego cieszyć dawno bym se odszedł.

20 grudnia 2016 23:13
Albo po prostu makaron z mleczkiem na ciepło i z cukrem waniliowym . Pysznota.
20 grudnia 2016 23:16 / 1 osobie podoba się ten post
adamos60

Jak wyposzczony to nie wybrzydza ,chyba że "taki wyposzczony"...