U mnie piers kaczki z sina kapustka ze sloika...
Wiele osob pisze o kaczce,
Ja mialam przeprawe z PDp.
Gotuje zawsze pod jej dyktando, z niczym sie nie wychylam.
No i znalazla przepis na piers> piersc obsmazyc, wczesniej nacinajac skore, strona ze skora 10 min, druga 4 min.
Nastepnie do piekarnika na 100 stopni, aby doszla.
Po pierwsze, piers wielka, po drugie po smazeniu nadal w srodku byla krew, brrrrr

Wiec mowie, niech sprawdzi inny przepis bo bedziemy jesc ,,zywa,, kaczke.
Ze 20 razy czytala przepis, i dalej swoje.
Potem zerkanela na zegar i zaczela jojczec, ze za wczesnie bedzie obiad,
Zeszlam z linii strzalu i czekam.
Slysze wymyslanie,, moja piekna kaczka ,nic z niej nie bedzie,,
Mysle, trudno co bedzie, babka twardoglowa, wiec niech ma co chce.
Kaczka byla rumiana od obsmzania, ale w srodku surowa!!!!
Oczywiscie nie jadlam ,bo krew z niej wyplywala,
znaczy sie z kaczki.

PDP pilowala nozem porcje i zula, klapiac szczeka.
Zostalo duzo na jutro, piers to chyna z bociana lub pelikana ,bo ogromna..
Napiszcie jak wy robicie ta piers?