Mam nadzieję, że platonicznie i bezinteresownie :-)
Mam nadzieję, że platonicznie i bezinteresownie :-)
Okna myję tylko z wewnętrznej strony i tylko w tych pomieszczeniach gdzie pracuję ,
na szczęście na drabinę nie musze wchodzić , ale jeżeli to przepisy bhp. mówią do jakiej
wysokości można wykonywać takie prace bez dodatkowego zabezpieczenia , wydaje się
że do 1,5 m. Leków nie rozkładam , zastrzyków nie daję , poziomu cukru we krwi nie badam .
Małe rany , otarcia naskórka , to co pod plaster, to robię . Chorych karmię .
jak u was wyglada kwestia podawania leków u podpiecznych? takie proste dla mnie ok. wiadomo tabtk aod ulu głowy, czy jakieś proste tabltki rozpisane. zawsze stram się aby podopiecnzy miał takie pudelko. i jak mam pozoaznaczane doawkowanie to codziennie wieczorem gdy już spi rozkląam tabletki do pudełka i spokój na kolejny dzien. zastrzykow nie umiem, nei mam też uprawnien. jak jest wenflon kroplówke jakaś mog ewłczyć bo to nie trudne. oczywiście z elektrolitami.
jak u was wyglada kwestia podawania leków u podpiecznych? takie proste dla mnie ok. wiadomo tabtk aod ulu głowy, czy jakieś proste tabltki rozpisane. zawsze stram się aby podopiecnzy miał takie pudelko. i jak mam pozoaznaczane doawkowanie to codziennie wieczorem gdy już spi rozkląam tabletki do pudełka i spokój na kolejny dzien. zastrzykow nie umiem, nei mam też uprawnien. jak jest wenflon kroplówke jakaś mog ewłczyć bo to nie trudne. oczywiście z elektrolitami.
A kroplówkę podłączać wolno jak już jest weflon? Kolega miał taką sytuację u swojego seniora i radziłem że podłączać chyba można, wkłuwać się na pewno nie.
Absolutnie nie wolno!!!!
Podłączać kroplówek jeśli jest wkłucie
Zakładanie rajstop uciskowy zabronione !!!
Zmieniać cewnika jedynie opróżniać worek z moczem
Zmieniać worka stomijnego
Karmić przez sądę
Opatrywać ran głębokich tym bardziej odleżyn
Żadna pielęgnacja stóp cukrzycowych
Podawania i rozdzielania leków (;jeśli pisać to na odpowiedzialność rodziny) a to czy senior połknie i czy w ogóle zażyje to już nie nasza sprawa
Żadnego obcinania paznokci !!!!
Nie powinniśmy nawet jeździć autem gdy nie ma wykupionego dodatkowego ubezpieczenia dla nas jako obcych ludzi, którzy jeżdżą cudzym autem
Myć okien
Zad ej pracy w ogrodzie
Sprzątać starych piwnic
Co jeszcze? Może ktoś jeszcze coś doda?
Paznokcie u rąk można obcinać za wyjątkiem diabetyków.
A mogę róże przyciąć? Relaks wieczorem?
Róże ? Najlepiej wieczorem jak już ciemno , żeby nikt nie widział. Sie werden es melden.:yahoo:
A kroplówkę podłączać wolno jak już jest weflon? Kolega miał taką sytuację u swojego seniora i radziłem że podłączać chyba można, wkłuwać się na pewno nie.