Domek Baby Jagi

14 maja 2016 20:05 / 4 osobom podoba się ten post
Jaga dzis caly dzien w stanie depresyjnym,placze jej sie wszystko miesza ,no ale spokojna.Po poludniu corka przywiozla mamie buty,(2 pary), weszla na stan placzliwosmy Jagi,Ooo co sie dzieje? Ma caly dzien taki.A jak tabletki? Wiesz ciezko powiedziec,bo to dopiero 3 dni,nie spi w nocy ,ale jest spokojna.Dzis od rana ma taki stan. No poczekamy do przyszlego tygodnia,zadzwonie do lekarza,zeby zwiekszyl tabletki- mowi,wiesz moze to wplyw zmiany pogody itp? Nie sadze odp.jest 2-3 dni spokoju i po ciszy nastaje huragan.. Jakos tak sie zlozylo,ze przyszla diakonka dac insuline,widzi stan Jagi,corka do niej to samo co do mnie,ze pogoda.a ona jej powtarza moje slowa !!! Ze powinna udac sie z Jaga do lekarza i ze akurat w tym przypadku pogoda roli nie odgrywa,ze to pieprzenie,maslo,maslane,ze to co tu sie dzieje to cos okropnego,ok 2 dni jest ok,ale takie stany i gorsze sa na porzadku dziennym. O corka nic sie nie odezwala,zabrala swoja torebke i uciekla.Dobry,jutro podobno tez przyjdzie przed poludniem.Jak rozmawiac z ta kobieta ? Nie wiem,beton nic wiecej. Te tabletki,ktore ostatnio lekarz przepisal,diakoni nie podaja,robie to ja przy kolacji.Zrobilam to dzis ostatni raz,bo Jaga tabletki nie przyjela,a wyrzucila,nie bede sie szarpac jeszcze z tym.
14 maja 2016 20:10 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Jaga dzis caly dzien w stanie depresyjnym,placze jej sie wszystko miesza ,no ale spokojna.Po poludniu corka przywiozla mamie buty,(2 pary), weszla na stan placzliwosmy Jagi,Ooo co sie dzieje? Ma caly dzien taki.A jak tabletki? Wiesz ciezko powiedziec,bo to dopiero 3 dni,nie spi w nocy ,ale jest spokojna.Dzis od rana ma taki stan. No poczekamy do przyszlego tygodnia,zadzwonie do lekarza,zeby zwiekszyl tabletki- mowi,wiesz moze to wplyw zmiany pogody itp? Nie sadze odp.jest 2-3 dni spokoju i po ciszy nastaje huragan.. Jakos tak sie zlozylo,ze przyszla diakonka dac insuline,widzi stan Jagi,corka do niej to samo co do mnie,ze pogoda.a ona jej powtarza moje slowa !!! Ze powinna udac sie z Jaga do lekarza i ze akurat w tym przypadku pogoda roli nie odgrywa,ze to pieprzenie,maslo,maslane,ze to co tu sie dzieje to cos okropnego,ok 2 dni jest ok,ale takie stany i gorsze sa na porzadku dziennym. O corka nic sie nie odezwala,zabrala swoja torebke i uciekla.Dobry,jutro podobno tez przyjdzie przed poludniem.Jak rozmawiac z ta kobieta ? Nie wiem,beton nic wiecej. Te tabletki,ktore ostatnio lekarz przepisal,diakoni nie podaja,robie to ja przy kolacji.Zrobilam to dzis ostatni raz,bo Jaga tabletki nie przyjela,a wyrzucila,nie bede sie szarpac jeszcze z tym.

daj jej w jedzeniu i po sprawielekarz przypisal ma i wziac musi
14 maja 2016 20:14
Dorka

daj jej w jedzeniu i po sprawie:aniolki:lekarz przypisal ma i wziac musi:randka:

No,ona ich nie potrzebuje ,nie mam jak w jedzeniu jedynie w jogurcie ,a na wieczor jagurtu nie chce.Nie che jej tez dodatkowo buzowac,jak slowem nie moge trafic ,nic nie poradze 
14 maja 2016 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

No,ona ich nie potrzebuje ,nie mam jak w jedzeniu jedynie w jogurcie ,a na wieczor jagurtu nie chce.Nie che jej tez dodatkowo buzowac,jak slowem nie moge trafic ,nic nie poradze :-(

rozkrusz na lyzce i daj do chleba namaslo czesto nie chca brac ale zdazaja sie osoby ze sie upominja i braliby wieloekrotnie
14 maja 2016 20:22
Dorka

rozkrusz na lyzce i daj do chleba namaslo czesto nie chca brac ale zdazaja sie osoby ze sie upominja i braliby wieloekrotnie

Nie moge tak,gdyz ona wszystkie posilki jada razem z psem,czestuje go ,a on wszystko je.
14 maja 2016 20:26 / 5 osobom podoba się ten post
E tam...dalabys rade. Pierwsze dwa moze trudnosc by Tobie jakas sprawily ale pozniej normalka. Tak samo jak z dzieckiem tylko tylek wiekszy Obrocic,podlozyc itd. Studiowac do tego naprawde nie trzeba. 
14 maja 2016 20:48 / 4 osobom podoba się ten post
Nie ,nie ma problemu,dobrze jest jak wspolpracuje,nic nie musisz dzwigac tylko troche techniki idzie szybko i gladko 
14 maja 2016 20:49 / 6 osobom podoba się ten post
Magda ja Cie tak strasznie rozumiem w tej nieporadnosci.Wiesz, gadka do takich ludzi nic nie pomoze, bo nam sie tylko wydaje, ze oni mysla i wiedza co do nich mowimy. Ja wlasnie jestem po kilometrowym spacrze bo inaczej nie dalo sie rozladowac energii babci. 4 razy do lozka i z lozka. Spacer ja tylko moze zmeczyc i uspokoic. cisnela sama wozek jak ruski czolg. Nie wiem skad bierze sie w nich taka sila. Jestes tam niedlugo a z czasem poznasz wiecej i znajdziesz sposoby. Z panem to bym sie nie dala skoro on jest umyslowo normalny. Nie chodzi o to ile masz kasy, tylko o jego zachowanie w stosunku do ciebie
14 maja 2016 20:58 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Magda ja Cie tak strasznie rozumiem w tej nieporadnosci.Wiesz, gadka do takich ludzi nic nie pomoze, bo nam sie tylko wydaje, ze oni mysla i wiedza co do nich mowimy. Ja wlasnie jestem po kilometrowym spacrze bo inaczej nie dalo sie rozladowac energii babci. 4 razy do lozka i z lozka. Spacer ja tylko moze zmeczyc i uspokoic. cisnela sama wozek jak ruski czolg. Nie wiem skad bierze sie w nich taka sila. Jestes tam niedlugo a z czasem poznasz wiecej i znajdziesz sposoby. Z panem to bym sie nie dala skoro on jest umyslowo normalny. Nie chodzi o to ile masz kasy, tylko o jego zachowanie w stosunku do ciebie

Zauwazylam,ze jak go opier....to jest spokoj na jakis czas,ba nawet odruchu czlowieczenstwa ma .
Nie powiem,ze taki jest,bo go nie znam,ale widze jak odnosi sie do Jagi czasem a, tylko bym ,,,,,,a nic takiego ,to by mu spadl
14 maja 2016 21:02 / 4 osobom podoba się ten post
Magda, mysle ze on jest zwyklym chamem dominatorem. Ustawial Jage , dlatego go nie lubi i eraz probuje z toba. Nie daj sie kazdej jego zachciance. Jestes tam aby im pomoc, nie dawaj sie pomiatac bo pozniej tego nie odwrocisz. Jaga jest chora i t inna broszka
14 maja 2016 21:11 / 6 osobom podoba się ten post
leni

Magda, mysle ze on jest zwyklym chamem dominatorem. Ustawial Jage , dlatego go nie lubi i eraz probuje z toba. Nie daj sie kazdej jego zachciance. Jestes tam aby im pomoc, nie dawaj sie pomiatac bo pozniej tego nie odwrocisz. Jaga jest chora i t inna broszka

Nie chcialam o tym pisac,ale zgadzam sie w 100%Masz racje 
14 maja 2016 21:14 / 6 osobom podoba się ten post
Marudzenie marudzeniu nie równe:)
Masz rację,-jeśli widoki z PDP-nym są w miarę normalne to wtedy można powalczyć.
Ja miałam tak dwa razy,-pierwszy na szteli gdzie byłam trzy lata.....tam nawet PDP-nego musiałam udobruchać bo mu się szefowanie jeszcze nie wyłączyło,-i cały syf jaki zabrał z domu do mieszkania musiałam ogarnąć.......jak sobie przypomnę........
Tu gdzie jestem teraz był śmietnik do samego sufitu,w pomieszczeniach,które niby nie były używane,-ale smród i syf roznosił się po całym domu.....i ja doprowadziłam to do porządku....i teraz jestem "u siebie".......:)
14 maja 2016 21:48 / 2 osobom podoba się ten post
te Magda, ze juz cos nie teges, normalnie od powstania Twego bloga, zyje myslami o Tobie, co sie wydarzylo, jak dajesz rade..... powaga, ta Twoja sztela to tak , jak moja
14 maja 2016 21:52 / 8 osobom podoba się ten post
leni

te Magda, ze juz cos nie teges, normalnie od powstania Twego bloga, zyje myslami o Tobie, co sie wydarzylo, jak dajesz rade.....:-):-) powaga, ta Twoja sztela to tak , jak moja

Ciesze sie,wiem ze doskonale mnie rozumiesz.Nic juz nie napisze
Rozplakalam sie.
Chyba mam slabszy dzien 
Dziekuje Ci .
14 maja 2016 22:00 / 2 osobom podoba się ten post
nie rycz Mala, nie rycz!!!!