Domek Baby Jagi

09 maja 2016 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Niech ja wezmie do siebie albo lepiej do pracy wysle,,,,,,,,,,,,
09 maja 2016 17:13 / 8 osobom podoba się ten post
magdzie

Tu prosba juz nic nie zdzialasz ,trzeba walic w leb.
Po co mamusi tabletki,przecie ona zdrowa .

Zacytowac chciałam -napisałas na początku bloga,że lubisz wyzwania....Chyba się tej córuchnie tez tym pochwaliłaś...Watpie,żebyś do konca swojego pobytu zobaczyła tabletki,no moze ziołowe jakieś ewentualnie.Doczytałam ze rodzinę szalenie bawią zachowania Jagi....Widac wychodzą z założenia ,ze i Ciebie powinny...Niemieckie rodzinki....temat rzeka..Niagara nawet :(
09 maja 2016 17:49 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Zacytowac chciałam -napisałas na początku bloga,że lubisz wyzwania....Chyba się tej córuchnie tez tym pochwaliłaś...Watpie,żebyś do konca swojego pobytu zobaczyła tabletki,no moze ziołowe jakieś ewentualnie.Doczytałam ze rodzinę szalenie bawią zachowania Jagi....Widac wychodzą z założenia ,ze i Ciebie powinny...Niemieckie rodzinki....temat rzeka..Niagara nawet :(

Akurat tym sie nie chwalilam,ba nawet nie wiedzialam ,ze Jaga ma takie odpaly,NIKT nie wiedzial podobno,bo nikoga nie bylo tutaj w nocy.Co to ma zaznaczenie skoro odpaly sa tez w dzien, 
Nie chca zdac sobie sprawy,ze Jaga potrzebuje lekarza ,sa jak mur,dla mnie oni tez wymagaja wizyty.
09 maja 2016 17:50 / 3 osobom podoba się ten post
Lubie wyzwania ,jak mozna sie z kims porozumiec,jak jest wspolpraca i takie tam.
09 maja 2016 17:56 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dzięki Leni za zrozumienie . Nie miałam wczoraj sił , żeby pisać , tylko wieczorkiem podczytałam ciutkę . Apel do wszystkich na " nie " - znam Magdę bardzo dobrze , wiem , że jak będzie jej bardzo ciężko to wyjedzie stamtąd , nawet się nie będzie oglądała za siebie . Magda lubi kasę jak my wszyscy , ale pieniądze nie przysłaniają jej oczu , potrafi tupnąć nogą , potrafi być uległa jeśli wymaga tego sytuacja , jest bardzo dobrą , troskliwą opiekunką , ale nie na siłę . To , że opisuje swoje perypetie na szteli nie musi oznaczać , że pracuje na krawędzi jakiegoś szaleństwa . O czym niektóre dziewczyny piszą ? czy nie piszą o tym , że oczy im się kręcą naokoło głowy ? czy ne piszą o tym jak muszą doprowadzać chałupy do jako takiego stanu , żeby można było pracować bez odruchów wymiotnych ? - piszą i to nie raz i nie sto ! ....Dla Magdy jest to na pewno wyzwanie , ale już pokazała nam w zeszłym roku ( ? ) , że jak nie pasowała jej sztela , było dla niej za ciężko to spier...niczyła z niej aż się kurzyło . Po kiego grzyba jakieś tam rady w stylu " uciekaj " ? przecież Magda nie jest dzieckiem , czy jakąś świeżynką a takie " porady " albo docinki odstraszą i ją i następne dziewczyny od pisania prawdy na forum , bo po co się wyżalać ? ..... Jeszcze nie gadałam z Magdą na " żywo " , żeby było jasne ....... Magda pisz ......tylko już kuźwa nie chudnij , bo mnie zaraz szlag trafi :pomponiara:

Nic dodać nic ując......
A teraz czytam dalej.......bo dawno nie było tu nic tak ciekawego jak ten temat:)
09 maja 2016 18:14 / 5 osobom podoba się ten post
Przeczytałam wszystko.........no ok..jakieś 90%:)
Po pierwsze się powtórzę.....zaje**sty blog.
A po drugie Madziu,- masz świetne wyzwanie,o kasie nie wspomnę.....a to dla niej tu jesteśmy i tego nie da się ukryć.
Też jestem jajcara,i choć nie lubię brudu i smrodu,to myśllę,że została bym na tej szteli bo z tego co piszesz,to jest to niecodzienne doświadczenie..moim zdaniem super.
Trzymam kciuki i czekam na dalsze "sprawozdania" :):)
09 maja 2016 18:27 / 4 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Przeczytałam wszystko.........no ok..jakieś 90%:)
Po pierwsze się powtórzę.....zaje**sty blog.
A po drugie Madziu,- masz świetne wyzwanie,o kasie nie wspomnę.....a to dla niej tu jesteśmy i tego nie da się ukryć.
Też jestem jajcara,i choć nie lubię brudu i smrodu,to myśllę,że została bym na tej szteli bo z tego co piszesz,to jest to niecodzienne doświadczenie..moim zdaniem super.
Trzymam kciuki i czekam na dalsze "sprawozdania" :):)

Kochana jaka kasa,,za dwie ciezkie osoby 75e..........to jest kasa,,,,,,,chyba ze za jedna,,to i owszem,,,,,,, bez urazy za 2 osoby rodzina placila firmie 3600e jedno na wozku drugie o rolatorku bylam widzialam a ma ubezpieczenie,,,,,skladki leca oby bo za taka prace tyle roboty to i 4000e jest pestka  Owszem jestesmy dla kasy..ale nie za wszelka cene zdrowia nie kupisz i za miliony a psychika bez wspolpracy z rodzina to dramat.
09 maja 2016 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Lubie wyzwania ,jak mozna sie z kims porozumiec,jak jest wspolpraca i takie tam.

????? i takie tam
09 maja 2016 18:37 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

????? :-) i takie tam :lol3:

No co.......takie tam zeby nadgryzione prosto z geby.......Orimku........ nie wiem czy pies zyje ale .........wspolczuje......biedakowi,,,,jak on sie czul widac jakis bigosik jeszcze zostal pomiedzy szkieletem,,przykryty beretem,,,,,oto chodzilo teraz wyjasnione i milo,,
09 maja 2016 18:55 / 5 osobom podoba się ten post
Babka

Kochana jaka kasa,,za dwie ciezkie osoby 75e..........to jest kasa,,,,,,,chyba ze za jedna,,to i owszem,,,,,,,:taniec2: bez urazy za 2 osoby rodzina placila firmie 3600e jedno na wozku drugie o rolatorku bylam widzialam a ma ubezpieczenie,,,,,skladki leca oby bo za taka prace tyle roboty to i 4000e jest pestka :niech zyje: Owszem jestesmy dla kasy..ale nie za wszelka cene zdrowia nie kupisz i za miliony a psychika bez wspolpracy z rodzina to dramat.

Babka !! Znajdz prosze taka rodzine,ktora zaplaci opiekunce 4000 tys,bo ja nawet nie slyszalam o czyms takowym 
09 maja 2016 18:56 / 6 osobom podoba się ten post
Babka

Kochana jaka kasa,,za dwie ciezkie osoby 75e..........to jest kasa,,,,,,,chyba ze za jedna,,to i owszem,,,,,,,:taniec2: bez urazy za 2 osoby rodzina placila firmie 3600e jedno na wozku drugie o rolatorku bylam widzialam a ma ubezpieczenie,,,,,skladki leca oby bo za taka prace tyle roboty to i 4000e jest pestka :niech zyje: Owszem jestesmy dla kasy..ale nie za wszelka cene zdrowia nie kupisz i za miliony a psychika bez wspolpracy z rodzina to dramat.

Wszystko się zgadza Babeczko,zdrowia nie kupisz za nic w świecie a nerwów nie stracisz leżąc na sofie i oglądając TV...........ale........każdy z nas ma prawo wyboru,i każdy decyduje co jest dla niego dobre a co złe......jest tak??
Jasne,że kasa,kórą dostaje Madzia dooopy nie urywa,ale ona nie jest nowicjuszką i skoro Jej to pasi to Jej sprawa:)
Ja nie jestem skoczkiem,wracam zawsze na sztele które znam......no dobra może trochę mnie poniosło bo jak na razie miałam takie trzy.....a w sumie 12....ale gdyby trafił mi się taki mezalians jak Magdzie to raczej bym spróbowała:)
Dlaczego? Dlatego,że te sztele,z których chciałam uciekać to właśnie te,do których zawsze wracałam,bo wszystko klarowało się w "praniu"......a jedna z nich wyglądała na początku gorzej niż ta od Madzi.
Ok,-co dwóch PDP-nych to nie jeden...ale to nie zawsze oznacza piekło prawda??
09 maja 2016 19:02 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Wszystko się zgadza Babeczko,zdrowia nie kupisz za nic w świecie a nerwów nie stracisz leżąc na sofie i oglądając TV...........ale........każdy z nas ma prawo wyboru,i każdy decyduje co jest dla niego dobre a co złe......jest tak??
Jasne,że kasa,kórą dostaje Madzia dooopy nie urywa,ale ona nie jest nowicjuszką i skoro Jej to pasi to Jej sprawa:)
Ja nie jestem skoczkiem,wracam zawsze na sztele które znam......no dobra może trochę mnie poniosło bo jak na razie miałam takie trzy.....a w sumie 12....ale gdyby trafił mi się taki mezalians jak Magdzie to raczej bym spróbowała:)
Dlaczego? Dlatego,że te sztele,z których chciałam uciekać to właśnie te,do których zawsze wracałam,bo wszystko klarowało się w "praniu"......a jedna z nich wyglądała na początku gorzej niż ta od Madzi.
Ok,-co dwóch PDP-nych to nie jeden...ale to nie zawsze oznacza piekło prawda??

Racja , wszystko sie zgadza  kazda wybiera co chce,,,,,,,,czasem nie chce a trafi.......jesli tylko daje rade i ma zadowolenie to nie moja brocha jeden lubi drugi kocha 
09 maja 2016 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Racja , wszystko sie zgadza :chaplin: kazda wybiera co chce,,,,,,,,czasem nie chce a trafi.......jesli tylko daje rade i ma zadowolenie to nie moja brocha jeden lubi drugi kocha :zakochana:

Dokładnie....jeden lubi drugi kocha.......a trzeci tylko szanuje
09 maja 2016 19:22 / 3 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Dokładnie....jeden lubi drugi kocha.......a trzeci tylko szanuje:yo:

Szanuje dobrze ze nie opluje......... bo to co wypluje inny pocaluje,,,,,,,, i tak bywa,,,,,,zycie czasem z nas pogrywa.......
09 maja 2016 19:32 / 7 osobom podoba się ten post
Magda Ty sie ciesz , ze nie musisz gadac z umarlakami i ich strofowac, zeby babki nie denerwowali. Wczoraj np.(dzieki bogu ze bylam po 2 dniach wolnych) musialam po 21 prowadzic dyskusje z Gerhardem i diablem i jakas baba co to mojej pdp kazali z lozka wylazic. Myslalam , ze mi barierki wyrwie , a policzki czerwone jak burak( przynajmniej troche kalorii spalila. No i potem to chciala juz do domu(?????? Musialam wyciagnac ja z lozka, ubrac( te cholerne elastyczne ponczochy tez) no i ruszylysmy znowu ulicami w poszukiwaniu domu. po pol godzinie bylo juz okay no i moglam z nia wrocic i wpakowac do lozka. Bala sie potem juz tego, ze na ulicy ciemno. dzis jest po przedszkolu caly dzien bez spania, wiec trzymalam ja od 17 w ogrodzie , na 2 spacerach bez wozka i mam nadzieje , ze dzis bedzie spokoj