mleczko1Chciałam zapytac co to jest skoczek . Bo dla mnie skoczek to taka zapchaj dziura :-) Miałam kiedys propozycje podjęcia pracy w takiej formie w dużej firmie opiekunkowej. Pensja cały rok wypłacana ale musiałabym byc dyspozycyjna przez okrągły rok. Przecież zawsze cos sie dzieje . jedna nie daje rady z pdp , innej warunki nie odpowiadają a jeszcze inna zachoruje albo ma jakis problem w domu i musi zjechać. W życiu na takie cos sie nie zgodzę . Muszę miec wybór nie przyjmuje szystkiego jak leci wybieram sobie miejsce pracy.
Zapchajdziura???
O kurcze, moje ego sięgnęło dna, a takie mniemanie miałam o sobie,że hej. :)))))))
Mleczko, ideą skoczka jest własnie to,że wybiera sobie oferty, nie jest na stałe z jedną firmą i nie zapycha wszystkich dziur, które firma mu wciska.
Skoczek wybiera sobie dogodne oferty i dogodne terminy. warunek jest tylko jeden - skoczkowie dość dobrze muszą mówić po niemiecku, przynajmniej mocny komunikatywny, wtedy każda firma z pocałowaniem....ręki weźmie takiego skoczka.
Właśnie skoczek znacznie bardziej od osadnika jest wolny w swoich wyborach.
Taki rodzaj pracy, o którym ty piszesz, to nie skoczkowstwo, to białe niewolnictwo.
I dziękuję serdecznie za sprowadzenie mnie do parteru ( tudzież innych skoczków też), uśmiałam się.
Piątkę przybij.