U nas tez słoneczko świeci i cieplutko, stokrotki kwitną i to nie pojedynczo. Wiosna idzie Basiu , wiosna :-)))

U nas tez słoneczko świeci i cieplutko, stokrotki kwitną i to nie pojedynczo. Wiosna idzie Basiu , wiosna :-)))
Aniu - Aldi Süd czy Aldi Nord?
Zeby było zawile ,to niebieski :-))))
Z białym czy z żółtym? Bo niebieskie są obydwa :-)
Z białym czy z żółtym? Bo niebieskie są obydwa :-)
No.Właśnie pożarłam drugiego pączka (niemieckiego).Dobrze,że on się nazywa Berliner bo do naszego Pana Pączka duuuuużo mu brakuje.Mam tylko nadzieję,że nie przybędzie mi trochę tu i tam, ale jeżeli już to włączę Chodakowską i popatrzę jak się męczy-no co od patrzenia też zadyszki można dostać :tanczy::lol1:
No.Właśnie pożarłam drugiego pączka (niemieckiego).Dobrze,że on się nazywa Berliner bo do naszego Pana Pączka duuuuużo mu brakuje.Mam tylko nadzieję,że nie przybędzie mi trochę tu i tam, ale jeżeli już to włączę Chodakowską i popatrzę jak się męczy-no co od patrzenia też zadyszki można dostać :tanczy::lol1:
A tu KRAPFEN i hurtem Niemcy jedli w poniedziałek/Rosenmontag/ .Dziś ani pączusia nie jadłam,za to kuleczki ptysiowe ze śmietanowym nadzieniem:)Mniamuśne:)
Windbeutel :). Pyszne są, sto lat nie jadłam ;(.
Na Bawarii na Berlinera mówią Kramfen,na początku nie wiedziałam o co chodzi,ale już wiem,choć nie zjadłam ani jednego.
Ivanilio, mówią Krapfen :).