Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

23 grudnia 2012 14:27
Co sie porobilo Diakonko??? Opiekunka o,per... dostala!!!
Jak czesto jestes u starszej pani... dwa czy trzy razy... na dzien???
23 grudnia 2012 14:29
Bardzo dziękuje .Miłego dnia też życzę.
23 grudnia 2012 14:37
Dziekuje za plusika.... jutro kazda z Was ode mnie w prezencie tez "cos" dostanie....

Co za dzien... co za dzien... Andrea wsiakla nie wiadomo gdzie... Moder tez... /kto dzisiaj porzadek utrzymuje - pytanie retoryczne/ Romana dziecko nie swoje bawi... Hogatka rodzina sie cieszy.... Emilia bigos pichci... Mycha sie kuruje... Tina prezenty pakuje... Benita.... no wlasnie co Benitko robisz???
23 grudnia 2012 16:40
kiko - jestem 2 razy w tygodniu.Pon. i piątki.Zmieniam opatrunek.
23 grudnia 2012 20:12

Nalezysz do osob hiperaktywnych czy tylko mi sie tak wydaje.... odpowiedzialas na najmniej istotne pytanie a nie odnioslas sie do najwazniejszego!!!
Bez urazy:)))
23 grudnia 2012 21:18
kiko,czy to prawda,że mieszkasz w Niemczech na stałe? Pracujesz?
24 grudnia 2012 10:53
Przygotowujecie swoim podopiecznym,polskie dania na Swięta?
24 grudnia 2012 11:13
Ja zrobiłam piernik i sałatkę jarzynową, a także jaka na pomidorkach pod pierzynką.

Sałatkę zrobiłam sama, a piernik poprosi mnie o coś do kawy(polskiego), więc zrobiłam piernik przełożony dżemem i polany czekoladą , udekorowałam orzechami.

O sałatkę mnie poprosili , bo kiedyś im robiłam. Robi się szybko. Układam warstwę plasterków pomidorowych , na to warstwę plasterków jajka na twardo. Polewam to sosem ( majonez,śmietana,jogurt,przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz sól).

Na wierzch ścieram na tarce (bezpośrednio na ten sos) z drobnymi oczkami twardy ser ( nie parmezan) i robię taką pierzynkę z drobniutkich makaroników serowych. Można położyć gałązkę pietruszki, czy koperku w zależności co mamy jakąś malutą dekorację , może być też malutki pomidorek w zależności ,co mamy pod ręką.Gotowe.
24 grudnia 2012 12:55 / 1 osobie podoba się ten post
Kochana laseczko,z kim oni będa mieli lepiej!!?Takie wiktuały? A czy wogóle zdają sobie sprawe jaki skarb w postaci Ciebie posiadaja?
25 grudnia 2012 12:42
hej Laska60,czy to się zapieka?czy to juz takie jest gotowe?Ja sobie to wyobrażam zapieczone,choć na krótko,żeby ten ser się rozpościł....
09 stycznia 2013 16:12
W zakres moich obowiązków wchodzi:) sprzątanie,gotowanie, kąpanie,......nie może łatwiej będzie jak wymienie co nie wchodzi, .........o cholera !
01 lutego 2013 12:19
Trzymaj sie cieplo.
26 lutego 2013 10:13
tak wszystko jest pięknie jak pacjenci nie wybredzają z jedzeniem,oraz decyzję o sprzątani pozostawiają tobie ,
01 marca 2013 19:17
Jak sobie radzicie z wyznaczaniem granic?

Czasem ludzie myślą, że mogą nawrzucać tyle obowiązków ile im się podoba, chyba nie mam zdolności do asertywnych zachowań :(.
01 marca 2013 20:24
Zdarzylo mi sie /juz to chyba gdzies tu opisywalam/ze maz babci kazał mi w grudniu chwasty wyrywac na klombie przed domem-wiec mu powiedzilam ,ze nie bede tego robic bo po pierwsze W POLSCE!!!!nikt o tej porze w ogrodzie nie pracuje A po drugie jak ja sie przeziebie to mu zone zaraze:) i po sprawie:):):) Ale sam nie poszedł wyrywać.:)

Innej podopiecznej jak sie notorycznie uchylala od mycia zębów ,stosowałam ten sam argument,mówiąc że W POLSCE!!!!!sie myje zeby przynajmniej 2x dziennie-na krotko,ale dzialało:)