A probowalas na czczo wode z kapusty kiszonej? Albo wycisnij cala cytryne do szklanki i dolej przegotowanej letniej wody tez na czczo. Ale musisz poczekac z godzine az tabletka sie wchlonie bo chyba bierzesz rano?
A probowalas na czczo wode z kapusty kiszonej? Albo wycisnij cala cytryne do szklanki i dolej przegotowanej letniej wody tez na czczo. Ale musisz poczekac z godzine az tabletka sie wchlonie bo chyba bierzesz rano?
:-)
A ja wcale wszystkiego nie wiem. Nawet bym nie chciała....
Też sie uczę, całe życie. :))))
A co otworków - pieknie wyjaśniona fizjologia, poetycko.
Oj, Mery, żeby to było takie proste .................
Ja tez tak mowilam, staraj sie na czczo codziennie pic szklanke letnie przegotowanej wody. A sok z kapusty i cytryny od czsu do czsu. Rob proby kiedys zadziala i trzeba duzo pic w ciagu dnia.
Próbuję od 40 lat. Niezmordowanie.
Próbuję od 40 lat. Niezmordowanie.
A babke jajkowata probowalas? Moja pierwsza pdp to zazywala i mi tez kazali tego poprobowac. Na mnie zadzialalo! Jak bede na lapku to zapodam linka bo na tabletce nie umie robic kopiuj , wklej :-) Po niemiecku Flohsamenschalen. Ja kupuje tylko niemickie. W Polsce kiedys kupilam ale nie mialo takiego dzialania. Tanie to nie jest.
Benita, bardzo proszę kup Leczenie żywieniem Kęmpisty...pisałam już o tym. Kobieta jest lekarzem pediatrą nie poleca żadnej diety, twierdzi że nie ma chorob nieuleczalnych tylko lekarze nie potrafią leczyć bo leczą chorobę a nie całego człowieka... jest tam rysunek jak pracują nasze organy i kiedy są aktywne i kiedy odpoczywają, taką bakterię jak Helikobakter pyroli można wyleczyć bakt. jogurtową Acidofilus.... soku z cytruny nie pijemy tylko miksujemy razem z białą skorką bo jest wit C1 i C2 . ostrożnie z ziołami , żadnych suplementów. Jej wskazówki są tanie i proste, dla dzieci ,dorosłych, i starszych. Picie zbyt dużych ilości wody jest szkodliwe, chodzi o jelito cienkie. Kobieta sama wygląda super jak na swoje lata, jest też naukowcem.
Polecam ją też wszystkim którzy mają uczulenia lub dzieci uczulone można z nią w niektórych aspektach nie zgadzać się, ale przeczytać warto.
Cytryne można ze skórką można i bez. Można cytryny ze skórką zamrozić a później trzeć na tarce ile potrzeba i sporządzać napój.
Ps co do Kępisty to nie zgadzam się że nie ma chorób nieuleczalnych są takie, niestety. Choćby i genetyczne i żadne odżywiania i cuda nie pomogą. Nawet uzdrowiciele.Nic totalnie nic. Ostatnio nawet pisali o 19 chlopcu u ktorego wycofali refundacje bo za drogo kosztuje leczenie a nie rokuje żadnych nadzieji. W tytule było coś o eutanazji w białych rękawiczkach?
MeryKu, to co my tu piszemy nie jest żadnym leczeniem, a tylko profilaktyką, ja też nie potrafię tak oddać tego co ona napisała, bo ona też nie leczy chorób jako takich i to jasne że są choroby nieuleczalne , ale jak sama pisałaś, że można wiele zmienić przez zdrowe odzywianie.
To co ja piszę to tylko kilka aspektów, a sok z cytryny bez skórki chodzi o białą jest mało wartościowy , też gejfrut, pomarańcza, jabłko, mrożenia też nie polecam.
Mery - dziękuję, jutro poszukam w mojej aptece.
Anerik - póki co znalazłam audycję, posłucham. Książkę kupię. Lubię wiedzieć.
A dlaczego nie polecasz mrożonej przeprowadzono jakieś naukowe badania dot tego ze możone owoce i warzywa tracą swoje właściwości? Kto o tym pisze że cytryny nie można mrozić? Jakiś naukowiec? Czy lekarz?