Przepraszam za powtórzenie ostatnich akapitów, ale nie mogę tego usunąć, bo po edytowaniu ten tekst , który zdublowałam w ogóle mi się nie pokazuje, to nie mogę go wykasować, bo nie mam jak. Nie ma go...
Od akapitu na dole to powtórka. Sorry. :)
Przepraszam za powtórzenie ostatnich akapitów, ale nie mogę tego usunąć, bo po edytowaniu ten tekst , który zdublowałam w ogóle mi się nie pokazuje, to nie mogę go wykasować, bo nie mam jak. Nie ma go...
Od akapitu na dole to powtórka. Sorry. :)
Nasiona chia to bardzo podobne nasionka do siemienia lnianego,mają też podobne działanie.
Dowiedziałam się o nich nie dawno od znajomej dietetyczki która tu często ze mną gotuje:)
Mówi się też na nie szałwia hiszpańska:)
Ponoć można je dostać w Edece, ale nie wiem ile kosztują.
Ewelin probowałaś je?
Dostałam 1 kg nasion chia ,mam je ze sobą.Posypuję nimi sałatę tak około łyżki stołowej.Ciekawe rzeczy piszesz Lawenda na temat chia.Muszę kilka rzeczy poszukać w i internecie i uzupełnić swoją wiedzę ogólną na ten temat i temat innych zbóż.
Teresa, to nie ja - honor należy się anerik. :)
Znam chia, niestety, mnie przeczyszcza a ja walcze zawsze z odwrotnym problemem.
Lawenda pewnie tak nie jest bo Ty wszystko wiesz............ale wiesz,że proces odwrotny do zamierzonego w tych wszystkich ziarenkach błonnikowych,ma miejsce wtedy kiedy mało pijemy.........bo te produkty bardzo wciągają naszą wodę i zaklejają wszystkie otworki jeśli nie uzupełniamy płynów:)))
Tak tylko nadmieniłam:gwizdanie:
Lawenda pewnie tak nie jest bo Ty wszystko wiesz............ale wiesz,że proces odwrotny do zamierzonego w tych wszystkich ziarenkach błonnikowych,ma miejsce wtedy kiedy mało pijemy.........bo te produkty bardzo wciągają naszą wodę i zaklejają wszystkie otworki jeśli nie uzupełniamy płynów:)))
Tak tylko nadmieniłam:gwizdanie:
Nadmiar blonnika powoduje biegunki... A te nasionka zawieraja g 25%
To zależy u kogo Mery..........u mnie nic nie powoduje biegunki......nawet glaubersalz,która często stosowana jest w drastycznym oczyszczaniu jelit:)
To zależy u kogo Mery..........u mnie nic nie powoduje biegunki......nawet glaubersalz,która często stosowana jest w drastycznym oczyszczaniu jelit:)