Jak zdrowiej żyć - blog Lawendy

24 czerwca 2015 07:22 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Muszę cię rozczarować, nie kupisz tego urządzenia nigdzie. To mający ok. 40-45 lat stary robot produkcji radzieckiej. Do dziś funkcjonuje bez zarzutu. Nie żałuję ,że ZSRR się rozpadło, ale.....roboty, miksery itp. mieli za- je.....-iste. I czasem myślę o tym z tęsknotą.... :)

Miałam taki wieloczynnościowy robot, chodził jak traktor i był nie do zdarcia aż do momentu jak sąsiad pożyczył ..........
24 czerwca 2015 15:48 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Ponoć można je dostać w Edece, ale nie wiem ile kosztują.
Ewelin probowałaś je?

Widziałam je(chia) dzisiaj w Edece i 500g kosztowało ponad 9 euro:)
24 czerwca 2015 16:06 / 6 osobom podoba się ten post
Flohsamen jem od ok.poltora roku. Co rano, na kubeczek jogurtu wrzucam miareczke, do tego mala miarka siemienia lnianego i odrobina wiorek kokosowych. Zapomnialam co to zaparcia. Nie mam pojecia gdzie sie to kupuje i ile kosztuja, bo od Cuda dostaje. Wiem, ze On miesza ciemne z jasnymi, a kupuje przez internet, hurtowe ilosci, bo taniej wychodzi. W koncu to rodowity Szwab(w sensie, ze na Szwabii urodzony), wiec oszczedzac musi... Moj tato sie ostatnio skarzy na zaparcia wlasnie i juz sie ciesze, bo przyjedzie niedlugo i bede mogla na Nim przetestowac cudowne wlasciwosci tych ziarenek
24 czerwca 2015 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Widziałam je(chia) dzisiaj w Edece i 500g kosztowało ponad 9 euro:)

To mi za drogo, już niedługo do domciu...... tam sobie kupie, może przez internet i jak zjade to już będą.
Byłam dziś w kauflandzie i chciałam kupić   soja bohnen i nie maaaa ani w zdrowej ani norma.... żywność. DM też nie ma  a chciałam zrobić kiełki..

Ewelin1 , jesz kiełki czasami ? Strasznie mi smakowały z fasili mung,
24 czerwca 2015 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

To mi za drogo, już niedługo do domciu...... tam sobie kupie, może przez internet i jak zjade to już będą.
Byłam dziś w kauflandzie i chciałam kupić   soja bohnen i nie maaaa ani w zdrowej ani norma.... żywność. DM też nie ma  a chciałam zrobić kiełki..

Ewelin1 , jesz kiełki czasami ? Strasznie mi smakowały z fasili mung,

Kiełki to domena mojej siostry,zawsze tego u niej pełno......mung,brokuł i temu podobnego zielska:))
I przyznam,że jem tylko u niej bo sama nie często to kupuję aczkolwiek zdarza mi się:)
Ja nie przepadam za soją,- z jej pochgodnych jem tylko tofu.........ale rzadko.
24 czerwca 2015 19:29 / 5 osobom podoba się ten post
Jutro robię naleśniki, pierwszy raz z mąki z quinoa i mleka kokosowego, nie wiem , jak wyjdzie.
Jak wyjdzie, to napiszę, jak nie, to spuszczę zasłonę milczenia.

24 czerwca 2015 20:33
Wyjdzie na pewno,-a jak nie wyjdzie to też napisz:)
25 czerwca 2015 09:00
Lawenda

Jutro robię naleśniki, pierwszy raz z mąki z quinoa i mleka kokosowego, nie wiem , jak wyjdzie.
Jak wyjdzie, to napiszę, jak nie, to spuszczę zasłonę milczenia.

Sama zmieliłaś komosę ryżową ? Jesli tak, to czy wcześniej ją wypłukałaś i uprażyłaś ? Jeśli nie, to czy te naleśniki miały goryczkowy posmak ?
25 czerwca 2015 09:01 / 8 osobom podoba się ten post
25 czerwca 2015 11:23 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Sama zmieliłaś komosę ryżową ? Jesli tak, to czy wcześniej ją wypłukałaś i uprażyłaś ? Jeśli nie, to czy te naleśniki miały goryczkowy posmak ?

Jeszcze nie robiłam, robię dziś na kolację. Zmieliłam normalnie, bez prażenia.
Porobiłam zdjęcia, będzie fotorelacja krok po kroku. :)
25 czerwca 2015 11:51 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie zrobiłam sobie drinka,smakuje lepiej niż wygląda:)
Wrzuciłam tu:
pół awocado
pół jabłka ze sk,órką
1 lemonkę
nać selera
naś pietruszki
woda
25 czerwca 2015 13:23 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Właśnie zrobiłam sobie drinka,smakuje lepiej niż wygląda:)
Wrzuciłam tu:
pół awocado
pół jabłka ze sk,órką
1 lemonkę
nać selera
naś pietruszki
woda

Fajne ale czym bym to zmiksowała tutaj? Chyba będę musiała z blenderem jeździć? A może sobie jakąś przyczepę kempingową kupie i bedę jeździć na sztelę z całym wyposażeniem?
25 czerwca 2015 15:24 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Fajne ale czym bym to zmiksowała tutaj? Chyba będę musiała z blenderem jeździć? A może sobie jakąś przyczepę kempingową kupie i bedę jeździć na sztelę z całym wyposażeniem? :lol3:

Ja nie raz jeździłam z blenderem i patelnią teflonową
25 czerwca 2015 17:26
Ewelina1

Ja nie raz jeździłam z blenderem i patelnią teflonową:-)

Jakiego blendera użuwasz , może coś mi podpowiesz?????

Wczoraj , uprażyłam owies na patelni zalałam wodą a potem ugotowałam i wyszedł sypki....zjadłam go z tartą marchewką i jabłkiem - było smacznie  ... no napewno nie tak smaczne jak Twoje Ewelin ......
25 czerwca 2015 17:44 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Jakiego blendera użuwasz , może coś mi podpowiesz?????

Wczoraj , uprażyłam owies na patelni zalałam wodą a potem ugotowałam i wyszedł sypki....zjadłam go z tartą marchewką i jabłkiem - było smacznie  ... no napewno nie tak smaczne jak Twoje Ewelin ......

Tutaj używam najzwyklejszego i już nie nowego,nawet nie ma na nim logo firmy z tego co teraz widzę:)
W domu mam BRAUN też już nie nowy,i kolejny też będzie z tej firmy.......teraz jest tego pełno na rynku i myślę,że jakość ich jest zawsze ta sama tylko firma inna a co za tym idzie koszt tych urządzeń:)

A czemu niby nie takie smaczne jak moje?.......może o wiele smaczniejsze....tutaj nie da się specjalnie balansować smakami bo zboże to zboże a owoce to owoce