Smboja, to mi sie podoba.
Napisz jeszcze, w jaki sposob to sie podaje?
Na slodko, z maslem czy jak?
Zrobie to.
Smboja, to mi sie podoba.
Napisz jeszcze, w jaki sposob to sie podaje?
Na slodko, z maslem czy jak?
Zrobie to.
Samboja,
w tej AWANTURCE to 100 gram bryndzy + 100 gram Frischkasse czy 100 gram bryndzy lub 100 gram Frischkasse..
Jakoś nie skumałam, a jutro chcę zrobić...:gotowanie:
Samboja, Twoja kuchnia jest tak smakowita, że ... ja już mam chyba ze dwa cm więcej w biodrach, bo ja od samego czytania i patrzenia tyję.
Samboja, bardzo ladnie opisujesz, uzywajac nieszablonowych okreslen roznych czynnosci.
Jednoczesnie piszezsz bardzo obrazowo, np. chlust czerwonego wina, i od razu widze kucharza trzymajacego nad patelka flaszke z winem :-))
Juz nawet nie o przepisy mi chodzi, ale czytam je wszystkie z uwagi na styl w jakim opisujesz.:brawo1:
Lubię przepisy gdzie składniki są odmierzane ,na łyżeczki" na szklanki itp
Wkurza mnie podawanie w gramach bo do diabła nie każdy ma wagę kuchenna a nawet jak ma to odmierzanie na niej każdego składnika trąci mi jakimś fiołem
Samboja do boja !
A może do boju... no ,detale są nieważne , ważne są przepisy na które z utęsknieniem czekam .... a przy okazji - czy to Ty podawałaś gdzieś przepis na zapiekankę z tartych surowych ziemniaków ? bo mi się gdzieś , kiedyś, rzuciła w oczy , a ja zamiast od razu spisać to odłożyłam na później i przepadło.... a teraz cichutko sobie czekam na nowe przepisy i przepisiki....
Na 6. stronie masz recepturkę na babkę ziemniaczaną ze surowych ziemniaków... To chyba o to się rozchodzi :D
A jakie dobre ciasto czekoladowe zrobiłam ja w ten weekend... fiu fiu ^^