Można sobie masło odpuścić i zastąpić gęstym jogurtem ;) Będzie jeszcze lepiej.
Można sobie masło odpuścić i zastąpić gęstym jogurtem ;) Będzie jeszcze lepiej.
Samboja,
w tej AWANTURCE to 100 gram bryndzy + 100 gram Frischkasse czy 100 gram bryndzy lub 100 gram Frischkasse..
Jakoś nie skumałam, a jutro chcę zrobić...:gotowanie:
Pewka. Ale to się używa piwa w butelce, trzeba porządnie odmoczyć naklejki i wypucować flaszkę a potem się jej już używa za każdym kolejnym razem, nalewając do środka świeżego piwa. Trzeba tylko pamiętać żeby całość pakować do chłodnego piekarnika bo butelka może trzasnąć.
Nie robiłabym tego z puszką,podgrzewanie aluminium brzmi w ciul niezdrowo.
Jak masz piwo w butelce, to trochę upijasz i szyjkę przepychasz na wylot przez kokota tak, że wychodzi ona koło szyjki kurczaka i podczas podgrzewania buzujące piwo powoli oblewa mięso tworząc apetycznie skarmelizowaną skórkę.
Wiem:)
Ale to był eksperyment i przeszedł:)
Bo nie było butelkowca w domu:-)
A kurczaka w soli robiłaś?:)
Bardzo spodobał mi się tytuł wątku- bo bardzo lubię udane gry słowne. I twój post o twoim tyłku hahahaha- rozumiem, że tak się zachwala kaloryczne posiłki, zeby przekonać innych do skosztowania:D:D
O raaanyyy-ty jesteś młodsza ode mnie:D Ja cię kręcę, a ja sądziłam, że jak taki przepis zapodajesz to już wiesz, no ze 30 masz. Młodsza, a umie więcej ode mnie, buuuu ;) !!
Mlodsza i jaka przebojowa. Idzie do przodu Dziewczyna.
Samboja ! Wielkie dzięki za przepisy i czekamy na więcej ...
( a ja nieśmiało poproszę o ziemniaczane różności - bo luuubię ziemniaczki w każdej postaci )
no no Samboja! Pyszności!
Pomyśl nad założeniem bloga np. na blogspocie - odzew i zainteresowanie większe :))
Naprawdę z samych ziemniaków i mąki można takie cuda wyczarować? Spróbować w domu muszę