A jak się przyrządza taki sos? Smaczny jest?
A jak się przyrządza taki sos? Smaczny jest?
Pipa po ? tzn. , że po obiedzie ? jak Ci pasuje to czemu nie - duża dziewczynka już jesteś :-):-):-)
Ochsenmaulsalat mit Pellkartoffel und salat mit jogurt
po raz pierwszy to jadłam było niezłe......
Mamuelka , rozwaliłaś mnie ! Takie menu to fiu, fiu , fiu !.....toż to kurde całe dopołudnie Ci zajmie a tu taki gorąc ! .....ale smacznego Ci życzę , tylko za długo przy piekarniku nie stój !!! :-)))))))))))
Aneriku, że tak głupio zapytam: wiesz, co jadłaś ;)?
Nie pytam o ziemniaki i sałatę z jogurtem, żeby nie było :D!
:gotowanie:Obiad był ,a jakże. Zupa groszkowa i racuchy drożdżowe z jabłkami .
Chce przepis na racuchy drozdzowe z jablkami.
Ja w kuchni dobrze sobie radzę ,ale przepisów odważanych nie mam.Tak troche robię na ,,oko''.
Pół tej kostki drożdży co tu są -świeże ,zasypuję ok 3-4 łyżkami cukru i zostawiam ,żeby się rozpuściły .
Mleko ok 200ml podgrzewam (nie może być gorące ).W misce wiekszej mieszam drożdże ,2 jaka ,mleko,cukier wanilinowy i mąkę .To zarabiam mikserem i ciasto powinno być jak budyń .Zostawiam ,żeby troszkę urosło.
Jabłko kroję na plasterki .Na patelni na średnim palniku (nie może być bardzo gorący ,bo się przypali ,a w środku będzie surowe)daję olej i nakładam łyżką ciasto z miski z jabłkiem .Piekę chwilę po obu stronach .Na końcu posypuję cukrem pudrem.
Dzieki, zrobie je, bo lubie drozdzowe racuchy.
Ja w kuchni dobrze sobie radzę ,ale przepisów odważanych nie mam.Tak troche robię na ,,oko''.
Pół tej kostki drożdży co tu są -świeże ,zasypuję ok 3-4 łyżkami cukru i zostawiam ,żeby się rozpuściły .
Mleko ok 200ml podgrzewam (nie może być gorące ).W misce wiekszej mieszam drożdże ,2 jaka ,mleko,cukier wanilinowy i mąkę .To zarabiam mikserem i ciasto powinno być jak budyń .Zostawiam ,żeby troszkę urosło.
Jabłko kroję na plasterki .Na patelni na średnim palniku (nie może być bardzo gorący ,bo się przypali ,a w środku będzie surowe)daję olej i nakładam łyżką ciasto z miski z jabłkiem .Piekę chwilę po obu stronach .Na końcu posypuję cukrem pudrem.