Można dodać jeszcze troszke mąki zeby ten " budyń " był gęsciejszy i kłasc łyzką porcje ciasta na gorący olej.
Powstaną pyszne nibypączki o niekoniecznie okragłym kształcie. Na koniec tez cukier puder.
Moi PDP uwielbiają je i nie narobię się.
Można dodać jeszcze troszke mąki zeby ten " budyń " był gęsciejszy i kłasc łyzką porcje ciasta na gorący olej.
Powstaną pyszne nibypączki o niekoniecznie okragłym kształcie. Na koniec tez cukier puder.
Moi PDP uwielbiają je i nie narobię się.
Dzisiaj mojej PDP na obiadek serwuję młodą kapustkę z koperkiem i bekonem młode ziemniaki,kwaśne mleko,póżniej lody na deser.
Krysia, jak robisz młodą kapustę ? proszę...........
Proszę bardzo daję przepis..........Kapustę szatkuję można też pokroić w kostkę,wrzucam do garnka dodaję wegetę ziele angielskie i liść laurowy,zalewam niewielką ilością wody ****** zawsze można dolać******** gotuję na wolnym ogniu 10 -15 minut .Na patelni smażę pokrojony bekon i pod koniec dodaję pokrojoną cebulkę jeszcze chwilę razem to smażę .Ja osobiście to trochę podlewam wodą i duszę bo moja PDP musi mieć wszystko bardzo miękkie .Następnie dodaję to co usmażyłam do kapusty.Ostatni etap to robienie zasmażki z masła i mąki dodanie do kapusty i lekkie zagotowanie . Benitka kapustę lekko zakwaś octem jak zaczynasz gotować.Piszę prędko bo zaraz jadę do kliniki,Robiłam z polowy małej kapusty ,dodawałam bekonu pół kg i dużą cebulę sól pieprz
Tak się spieszę że zapomniałam napisać że do kapusty trzeba dodać na początku i na koniec zieloną pietruszkę i koperek ja daję dużo.Smacznego
Dzisiaj mojej PDP na obiadek serwuję młodą kapustkę z koperkiem i bekonem młode ziemniaki,kwaśne mleko,póżniej lody na deser.