Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

01 lipca 2015 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A ja nic :-):-):-)

Basiu najlepszy pomysł na obiad ever !
01 lipca 2015 10:03
Barbara niepowtarzalna

NIC ,ale tak zeby na gotowe ,tak na krzywo oj nieladnie,chyba ze kolezanka zyje motylkami w brzuchu  
01 lipca 2015 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Zapiekanka,z ryzu,papryka ,majonez ananas,groszek,piersi z kurczaka,keczup,kukurydza i ser zołty!!Do tego lody polane truskawkami,i kompot:gotowanie:

Mamuelka , rozwaliłaś mnie ! Takie menu to fiu, fiu , fiu !.....toż to kurde całe dopołudnie Ci zajmie a tu taki gorąc ! .....ale smacznego Ci życzę , tylko za długo przy piekarniku nie stój !!! ))))))))))
01 lipca 2015 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

NIC ,ale tak zeby na gotowe ,tak na krzywo oj nieladnie,chyba ze kolezanka zyje motylkami w brzuchu:-) :-) :-) :-) 

A mylisz się i to okrutnie ! nigdzie dzisiaj nie jem ! ......pojadę w miasto , połażę , może se jakiegoś " topa " kupię , bo zabrałam 150 podkoszuek , bluzeczek , ale z krótkimi rękawkami a topy w chacie zostały ......nawet jeszcze raz sobie nogi umyję jak będę w miasto ruszała , bo latam od rana na bosaka po ogródku , nawet jakiegoś ślimaka stratowałam a wagę swoją to mam !!! i teraz mi się lepi stopa ! .....i tak poszłoooo w p........u ! a można go bylo do lodówki i do jakiegoś barszczu ukraińskiego walnąć a tu tylko mokra plama po nim została !
01 lipca 2015 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
Nudelsalad mit allem Pipapo:).
01 lipca 2015 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja wczoraj nic:).
01 lipca 2015 11:23
Mycha

U mnie nadal szparagi z ziemniakami pływające w takim sosie maślano-cytrynowym.

A jak się przyrządza taki sos? Smaczny jest?
01 lipca 2015 11:33 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dziś kapuśniaczek zkiszonej kapustki,niestety muszę wszystko miksować,także wyjdzie mi zupka krem,dla siebie dodam chrupiączy boczuś dla urozmaicenia.
01 lipca 2015 16:19 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tina, co to jest Pipapo i czy pisze się razem, czy oddzielnie ?
;)
01 lipca 2015 16:23 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

Tina, co to jest Pipapo i czy pisze się razem, czy oddzielnie ?
;)

Razem:). To określenie oznacza potocznie jakąś rzecz z dodatkami. Wichurra zaszłyszała to określenie na szteli i włączyła do swojego słownika, ja też dość często to słyszałam:)
https://de.wikipedia.org/wiki/Pipapo
01 lipca 2015 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Razem:). To określenie oznacza potocznie jakąś rzecz z dodatkami. Wichurra zaszłyszała to określenie na szteli i włączyła do swojego słownika, ja też dość często to słyszałam:)
https://de.wikipedia.org/wiki/Pipapo

W Wiki już sprawdziłem. Ciekwa byłem twojej definicji ;) To mniej więcej u.s.w., albo et cetera :)
01 lipca 2015 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

W Wiki już sprawdziłem. Ciekwa byłem twojej definicji ;) To mniej więcej u.s.w., albo et cetera :)

Co do definicji Nudelsalad mit et cetera, to mógłby być dość szokujący opis, ale zjedli:). A dokładnie zaserwowałam makaron, a Pipapo wrzuciłam do miski z nim. Bez żadnych innych dodatków;)
01 lipca 2015 19:06 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Co do definicji Nudelsalad mit et cetera, to mógłby być dość szokujący opis, ale zjedli:). A dokładnie zaserwowałam makaron, a Pipapo wrzuciłam do miski z nim. Bez żadnych innych dodatków;)

Dobrze jest nadawać wszystkim potrawom polskie nazwy. Niemcom nawet niezbyt udane będą smakowały.
Dobre, bo polskie :)
01 lipca 2015 19:32
Ochsenmaulsalat mit Pellkartoffel und salat mit jogurt 
po raz pierwszy to jadłam  było niezłe......
01 lipca 2015 21:06 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pipa po ? tzn. , że po obiedzie ? jak Ci pasuje to czemu nie - duża dziewczynka już jesteś