Kuchnia Niemiecka - przepisy

07 lipca 2013 13:36
Jak na trasie Freiburg--Berlin--Poznan, to jestem.........................
07 lipca 2013 13:47 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Jak na trasie Freiburg--Berlin--Poznan, to jestem.........................

jak na Poznan to mozez lekko zboczyc z trasy i do mnie zajechac ale ,  to dopiero po 14 sierpnia 
to do tych ziemniaków dorzuce zimne piwko 
-jak lubisz oczywiscie 
07 lipca 2013 13:49
To juz w drodze powrotnej, ku poprawy humorku na nowy wyjazd, jeszcze zamienimy piwo na wino....
07 lipca 2013 13:51
nie ma problemu mówisz i masz
07 lipca 2013 13:53
Slowo, pa
07 lipca 2013 22:51
Dobranoc wszystkim spokojnej nocy zycze:)))))))))))))))))))))) A zapomniałabym miałam ochote zrobic dzis nalesniki na kolacje ,a mojeje babci zachciało sie polchnych,  mysle jak nalesnik no polchny rozumie ale gruby im cienszy tym lebszy, az wkoncu powiedziała ze omlet, chce, ubawy bylo po pachy przy naszym przekomazaniu sie zrobiłam, apetyt miałam jak cholera przyszła przyjaciułka do niej 15 min przed kolacja podala a moja mowi zeby przyjaciołce tez podac, cholera odechciało mi sie jesc całkiem mysli ze ma słuzaca w domu a nie opiekunke i to do meza ,to nie temat zbyt wieli o kuchni ,ale moze komus tez narobie apetytu na omleta Smacznego:)))))))))))))))
07 lipca 2013 22:57 / 1 osobie podoba się ten post
Moje kochane, nim zalegne na swym posłaniu...nim moje kosci poczuja sprezystosc ortopedycznego materacu(a) prosze o przepis na miesko we francuskim ciescie. Jadlam tu w Niemczech, dostalam przepis i...wywalilam. Dlaczego? Bo przy pakowaniu sie do domciu przeczytalam "Rezept"... - Po co mi recepta? - pomyslalam Oj głupia ty, głupia...:)
08 lipca 2013 10:46
Asik

Moje kochane, nim zalegne na swym posłaniu...nim moje kosci poczuja sprezystosc ortopedycznego materacu(a) prosze o przepis na miesko we francuskim ciescie. Jadlam tu w Niemczech, dostalam przepis i...wywalilam. Dlaczego? Bo przy pakowaniu sie do domciu przeczytalam "Rezept"... - Po co mi recepta? - pomyslalam Oj głupia ty, głupia...:)

hi hi hi -ale za to jaka samokrytyczna:)
Asik -a co to za wielkopańskie zachciewajki Cie najszły były:):):)Takie upały  a Tobie się chce przy garach stać????? Zrób Skarbom ziemniaczki z kefirkiem i powiedz ,że to polska ludowa potrawa:):):)Albo chłodniczek:)
08 lipca 2013 11:39
No bo od czasu do czasu jestem taka "wielkopańska" :) Smakowalo mi i tyle, a przepis wywalilam. Chcialam w sobote ciasto upiec ale za gorąco bylo i lody zaserwowalam do kawy. No co ja poradze ze lubie w garach buszowac...jak ten buszujacy w zbożu :) A Skarbom to wole sprawdzone przepisy gotowac.
08 lipca 2013 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobiłam ciasto z przepisu Mleczko.Wyszło wieeeeelkie i chyba pyszne :).Jest jeszcze gorące,już się nie mogę doczekać kiedy spróbuję:)
08 lipca 2013 14:15
Chce ktos przepis na murzynka?
08 lipca 2013 14:25
Marta

Chce ktos przepis na murzynka?

Ja poprosze :)
08 lipca 2013 14:36
Murzynek mojej mamy

1margaryna,3 łyżki kakao,2 szklanki cukru,pół szklanki wody,jakiś zapach/rumowy ponoc pasuje/

Wszystko to rozpuscić i gotować 3 minuty.
Nastepnie mozna isc poogladac tv bo masa musi ostygnąć.

Z ostudzonej masy odlac poł szklanki/na polewe/.Nastepnie wbic 4jajka,dodac 2 szlanki cukru,czubata lyzeczke proszku do pieczenia.Zmiksowac,wlac do formy.

Piec az sie upiecze/okoloo 45min/.Po ostygnieciu polac polewa.

smacznego!
08 lipca 2013 15:14
hej, uwaga kucharze, ten murzynek jest na samym cukrze, bez grama mąki !!!
08 lipca 2013 15:15
A gdzie mąka?