Kuchnia Niemiecka - przepisy

08 lipca 2013 15:16
Benita

hej, uwaga kucharze, ten murzynek jest na samym cukrze, bez grama mąki !!!

Ale i tak mi się podoba !
08 lipca 2013 15:18
Ja tą Martę uwielbiam he,he
08 lipca 2013 15:24
No, ja też !
08 lipca 2013 15:35 / 2 osobom podoba się ten post
O rany...sorry...do ostudzonej masy dodac nie cukier a 2 szkl mąki...dobrze ze mamy mojej nie ma na forum...
08 lipca 2013 18:33
Co to jest linz ??? Dziadek ma to robic jutro na obiad ..... tak to dziwnie wyglada jak soczewica ..... cholera ....
08 lipca 2013 18:44 / 1 osobie podoba się ten post
85marzena

Co to jest linz ??? Dziadek ma to robic jutro na obiad ..... tak to dziwnie wyglada jak soczewica ..... cholera ....

To jest właśnie soczewica. Gotuje sie tutaj z odrobina ziemniaków wędzonym boczkiem i dodaje sie esik -prawie jak nasza zupa grochowa. To arcydzieło niemieckiej kuchni jada sie razem ze szpeclami.
08 lipca 2013 18:54
didusia

To jest właśnie soczewica. Gotuje sie tutaj z odrobina ziemniaków wędzonym boczkiem i dodaje sie esik -prawie jak nasza zupa grochowa. To arcydzieło niemieckiej kuchni jada sie razem ze szpeclami.

a myslalam, ze sie myle....a szpecle sa w lodowce.... a zupy grochowej to ja nie cierpie.... przez gardlo mi nie przejdzie ....
dziekuje za odp. 
08 lipca 2013 19:49
Marta

O rany...sorry...do ostudzonej masy dodac nie cukier a 2 szkl mąki...dobrze ze mamy mojej nie ma na forum...

08 lipca 2013 19:51
uciekla mi tersc - dziekuje za przepis, a jak dodam maki to napewno bedzie pyszny.
08 lipca 2013 22:16
Marta

Będę upierdliwa,
to w takim razie co z cukrem.

Weź może napisz jeszcze raz i tak wygląda pysznie.
08 lipca 2013 22:27
Scarlet wez no przyjedz do mnie to razem upieczemy,wezmiesz połowe dla swoich dziadków
08 lipca 2013 22:31
Aha i wez cukier-dwie szklanki.Czekam
08 lipca 2013 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

haha,dobre:)ja do pieczenia ciast mam dwie lewe:)wiec pewnie ten przepis bez maki bym"kupila",myslac ze wszystko jest w nim tak jak byc powinno:)nawalilabym cukru nie myslac a potem bym stwierdzila:czemu wszystkim wychodzi a mnie nie.....haha:)
09 lipca 2013 07:14 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Murzynek mojej mamy

1margaryna,3 łyżki kakao,2 szklanki cukru,pół szklanki wody,jakiś zapach/rumowy ponoc pasuje/

Wszystko to rozpuscić i gotować 3 minuty.
Nastepnie mozna isc poogladac tv bo masa musi ostygnąć.

Z ostudzonej masy odlac poł szklanki/na polewe/.Nastepnie wbic 4jajka,dodac 2 szlanki cukru,czubata lyzeczke proszku do pieczenia.Zmiksowac,wlac do formy.

Piec az sie upiecze/okoloo 45min/.Po ostygnieciu polac polewa.

smacznego!

A ja jak zobaczyłam przepis szybko przepisałam bo narobiłam sobie ochoty, i nie musiałam pisac do domu po przepis a tu wszystko szybko szybko rabie zreszta w domu rowniez ,no i do pieczenia mase ugotowałam ostudziłam no i dałsza czesc ,sypie cukier do szklanki i patrz matko co ja robie dwa razy cokier jak tylko dostalam przepis na murzynka jeszcze w PL tak czesto go piekłam ze przepis na pamiec znałam ale juz bardzo dawno nie piekałam wiec z przepisu trzeba no i taka głupawke bym zrobiła hehehe ciekawe jak by to smakowalo po upieczeniu bez maki, ale dobrze ze opamietsłam sie w pore hehe,smakowało jak za dawnych starych czasow:)))))))))))))))))))))
09 lipca 2013 07:27 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

A ja jak zobaczyłam przepis szybko przepisałam bo narobiłam sobie ochoty, i nie musiałam pisac do domu po przepis a tu wszystko szybko szybko rabie zreszta w domu rowniez ,no i do pieczenia mase ugotowałam ostudziłam no i dałsza czesc ,sypie cukier do szklanki i patrz matko co ja robie dwa razy cokier jak tylko dostalam przepis na murzynka jeszcze w PL tak czesto go piekłam ze przepis na pamiec znałam ale juz bardzo dawno nie piekałam wiec z przepisu trzeba no i taka głupawke bym zrobiła hehehe ciekawe jak by to smakowalo po upieczeniu bez maki, ale dobrze ze opamietsłam sie w pore hehe,smakowało jak za dawnych starych czasow:)))))))))))))))))))))

Mamuelka !!!!!!!! Ty juz dzisiaj ciasto upieklas ???????!!!!!!