hej, uwaga kucharze, ten murzynek jest na samym cukrze, bez grama mąki !!!
hej, uwaga kucharze, ten murzynek jest na samym cukrze, bez grama mąki !!!
Co to jest linz ??? Dziadek ma to robic jutro na obiad ..... tak to dziwnie wyglada jak soczewica ..... cholera ....
To jest właśnie soczewica. Gotuje sie tutaj z odrobina ziemniaków wędzonym boczkiem i dodaje sie esik -prawie jak nasza zupa grochowa. To arcydzieło niemieckiej kuchni jada sie razem ze szpeclami.
O rany...sorry...do ostudzonej masy dodac nie cukier a 2 szkl mąki...dobrze ze mamy mojej nie ma na forum...
O rany...sorry...do ostudzonej masy dodac nie cukier a 2 szkl mąki...dobrze ze mamy mojej nie ma na forum...
Murzynek mojej mamy
1margaryna,3 łyżki kakao,2 szklanki cukru,pół szklanki wody,jakiś zapach/rumowy ponoc pasuje/
Wszystko to rozpuscić i gotować 3 minuty.
Nastepnie mozna isc poogladac tv bo masa musi ostygnąć.
Z ostudzonej masy odlac poł szklanki/na polewe/.Nastepnie wbic 4jajka,dodac 2 szlanki cukru,czubata lyzeczke proszku do pieczenia.Zmiksowac,wlac do formy.
Piec az sie upiecze/okoloo 45min/.Po ostygnieciu polac polewa.
smacznego!
A ja jak zobaczyłam przepis szybko przepisałam bo narobiłam sobie ochoty, i nie musiałam pisac do domu po przepis a tu wszystko szybko szybko rabie zreszta w domu rowniez ,no i do pieczenia mase ugotowałam ostudziłam no i dałsza czesc ,sypie cukier do szklanki i patrz matko co ja robie dwa razy cokier jak tylko dostalam przepis na murzynka jeszcze w PL tak czesto go piekłam ze przepis na pamiec znałam ale juz bardzo dawno nie piekałam wiec z przepisu trzeba no i taka głupawke bym zrobiła hehehe ciekawe jak by to smakowalo po upieczeniu bez maki, ale dobrze ze opamietsłam sie w pore hehe,smakowało jak za dawnych starych czasow:)))))))))))))))))))))