Moja mama kiedyś taki robiła i w ten sam sposób chrzanowy. Pychotka :)
Moja mama kiedyś taki robiła i w ten sam sposób chrzanowy. Pychotka :)
Dostalam cykorie, maccie jakis pomysl co z nia zrobic? Jest dosyc gorzka w smaku
Ja ją robię bardzo prosto, z olejem i cebulką, do tego trochę soli i pieprzu. Oj narobiłaś mi apetytu na cykorię, muszę kupic po niedzieli.
I Twoja cykoria tez jest taka gorzka w smaku?
Czyli polskie jajka w sosie musztardowym :-)
No dokladnie:) Tylko ja nie znałam wcześniej takiej propozycji podania. U mnie zazwyczaj jajka w majonezie, opruszone słodką papryką, albo z pastą chrzanową.
U mnie w domu rodzinnym tak sie jadalo , jajka w sosie chrzanowym albo musztardowym z ziemniakami, tanio,szybko i dobrze ;-) Tutaj tez tak czasami podaje PDP
Pamiętam ze szkolnej stołówki:)Dobre było:)
Ja często robię jako przekąskę jajka z pastą tuńczykową /tuńczyk,żółtka,pietrucha zielona i gałka muszkatołowa,mniam mniam:)
Czy do gulaszu można podać ryż,zamiast np.kaszy...czy lepiej z ziemniakami z wody...mój PAN jest strasznie wybredny,a nie chce sobie zepsuc niedzieli,mi to wszystko jedno,ale on...ech
Iwunia jesli nie jest to podchwytliwe pytanie to możesz podać ryż,makaron,ziemniaki do tego zielona sałatę z dobrym sosem.Wszystko jest zjadliwe.
Wcale mi do śmiechu..ja zdaje sobie sprawe z idiotyzmu tego pytania,ale neistety mój PDP potrafi mi tak "dowalić"w sprawach kulinarnych,że mam czasami go dosyć,,,
Wcale mi do śmiechu..ja zdaje sobie sprawe z idiotyzmu tego pytania,ale neistety mój PDP potrafi mi tak "dowalić"w sprawach kulinarnych,że mam czasami go dosyć,,,