Kuchnia Niemiecka - przepisy

08 lutego 2014 17:19
MeryKy

Moja mama kiedyś taki robiła i w ten sam sposób chrzanowy. Pychotka :)

Tez robie z chrzanowym
08 lutego 2014 17:24
Sówka

Dostalam cykorie, maccie jakis pomysl co z nia zrobic? Jest dosyc gorzka w smaku

Ja ją robię bardzo prosto, z olejem i cebulką, do tego trochę soli i pieprzu. Oj narobiłaś mi apetytu na cykorię, muszę kupic po niedzieli.
08 lutego 2014 17:25
jagoda_12

Ja ją robię bardzo prosto, z olejem i cebulką, do tego trochę soli i pieprzu. Oj narobiłaś mi apetytu na cykorię, muszę kupic po niedzieli.

I Twoja cykoria tez jest taka gorzka w smaku?
08 lutego 2014 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

I Twoja cykoria tez jest taka gorzka w smaku?

Sowa, cykoria ma to do siebie że sama w sobie jest z lekką goryczką. Ale jak się je do miesa i ziemniaków to tej goryczki nie czuć. Mnie przynajmniej nie przeszkadza, a lubię ją za chrupkość :)
08 lutego 2014 18:01
Sówka

Czyli polskie jajka w sosie musztardowym :-)

No dokladnie:) Tylko ja nie znałam wcześniej takiej propozycji podania. U mnie zazwyczaj jajka w majonezie, opruszone słodką papryką, albo z pastą chrzanową.
08 lutego 2014 18:20
Sylwunia

No dokladnie:) Tylko ja nie znałam wcześniej takiej propozycji podania. U mnie zazwyczaj jajka w majonezie, opruszone słodką papryką, albo z pastą chrzanową.

U mnie w domu rodzinnym tak sie jadalo , jajka w sosie chrzanowym albo musztardowym z ziemniakami, tanio,szybko i dobrze ;-) Tutaj tez tak czasami podaje PDP
08 lutego 2014 18:23
Sówka

U mnie w domu rodzinnym tak sie jadalo , jajka w sosie chrzanowym albo musztardowym z ziemniakami, tanio,szybko i dobrze ;-) Tutaj tez tak czasami podaje PDP

Pamiętam ze szkolnej stołówki:)Dobre było:)

Ja często robię jako przekąskę jajka z pastą tuńczykową /tuńczyk,żółtka,pietrucha zielona i gałka muszkatołowa,mniam mniam:)
08 lutego 2014 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Pamiętam ze szkolnej stołówki:)Dobre było:)

Ja często robię jako przekąskę jajka z pastą tuńczykową /tuńczyk,żółtka,pietrucha zielona i gałka muszkatołowa,mniam mniam:)

Moja mama pare lat pracowala na stolowce i przynosila w menaszkach obiady do domu wiec sama rozumiesz... ;-)
09 lutego 2014 08:48
Czy do gulaszu można podać ryż,zamiast np.kaszy...czy lepiej z ziemniakami z wody...mój PAN jest strasznie wybredny,a nie chce sobie zepsuc niedzieli,mi to wszystko jedno,ale on...ech
09 lutego 2014 08:53
iwunia

Czy do gulaszu można podać ryż,zamiast np.kaszy...czy lepiej z ziemniakami z wody...mój PAN jest strasznie wybredny,a nie chce sobie zepsuc niedzieli,mi to wszystko jedno,ale on...ech

Iwunia jesli nie jest to podchwytliwe pytanie to możesz podać ryż,makaron,ziemniaki do tego zielona sałatę z dobrym sosem.Wszystko jest zjadliwe.
09 lutego 2014 08:56
mleczko47

Iwunia jesli nie jest to podchwytliwe pytanie to możesz podać ryż,makaron,ziemniaki do tego zielona sałatę z dobrym sosem.Wszystko jest zjadliwe.

Wcale mi do śmiechu..ja zdaje sobie sprawe z idiotyzmu tego pytania,ale neistety mój PDP potrafi mi tak "dowalić"w sprawach kulinarnych,że mam czasami go dosyć,,,
09 lutego 2014 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Wcale mi do śmiechu..ja zdaje sobie sprawe z idiotyzmu tego pytania,ale neistety mój PDP potrafi mi tak "dowalić"w sprawach kulinarnych,że mam czasami go dosyć,,,

A nie możesz go spytać co chce do tego gulaszu?
09 lutego 2014 09:11
iwunia

Pytaj z rana do obiadu zapomni co sobie zażyczył.Jak ustalałysmy menu  moja pdp chciała zawsze sznycel mowilam,że wczoraj był sznycel.I gotowałam cos co lubiła i było ok.Trzeba podejść pdp jak jeszcze nie zapomina to niech sprecyzuje na co ma ochote.
09 lutego 2014 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Najprosciej -spytaj , ja podaje z kartoflami lub z makaronem ,ale ..........ile ludzi tyle  przepisow i smakow . Dzisiaj ,mam tez gulasz (wlasnie sie gotuje),podam z ziemniakami i buraczki (starte ) doprawione na jej smak,(sobie ,na swoj smak) .
09 lutego 2014 09:27
I u mnie gulasz.Dzis z ziemniakami i buraczki a jutro ryz i kalarepka na ciepło.