Kuchnia Niemiecka - przepisy

25 listopada 2013 10:03
Witam ,ktoras pisala przepis na " cos "zawijanego z suszonymi morelami.Nie moge tego znalesc ,prosze o " powtorke " .Dziekuje.Brakuje mi na dzisiaj tylko .....drugiego dania .
25 listopada 2013 10:05
u mnie losos i kalafiorek mniam mniam
wczoraj zupka na wolowienie z mieskiem i duza iloscia warzyw taki eintopf
jutro cos z mielonym hahahaha
25 listopada 2013 10:11
Ja wczoraj zrobiłam zapiekankę z ziemniaków i pora,bo dostałam 8 porów,więc jakoś trzeba to wykorzystać i powiem wam,że wyszła pyszna ta zapiekanka-
Zapiekanka z pora i ziemniaków
*3 ziemniaki duże obrane i pokrojone na szerokość w plastry około 4 mm
*1 i pół pora pokrojonego w talarki
*3 łyżki parmezanu tartego
*sól,pieprz i szczypta cukru
*olej do wysmarowania formy
Wykonanie_
Smarujemy formę oliwą z oliwy.
POkrojone pory solimy i cukrzymy,dosłownie 1/4 łyż cukru
Do formy rozkładamy warstwę pora,potem układamy ziemniaki tak aby zachodziły jeden na drugi,posypujemy parmezanem i troszeczkę solimy i pieprzymy.Czas pieczenia ok 30 min w 200 st,jak gora się zarumieni zmieniamy sposób pieczenia tylko na dół.
Smacznego
25 listopada 2013 10:26
ania37

Ja wczoraj zrobiłam zapiekankę z ziemniaków i pora,bo dostałam 8 porów,więc jakoś trzeba to wykorzystać i powiem wam,że wyszła pyszna ta zapiekanka-
Wykonanie_
Do formy rozkładamy warstwę pora,potem układamy ziemniaki tak aby zachodziły jeden na drugi,posypujemy parmezanem i troszeczkę solimy i pieprzymy.Czas pieczenia ok 30 min w 200 st,jak gora się zarumieni zmieniamy sposób pieczenia tylko na dół.
Smacznego

A ziemniaki surowe, czy ugotowane?
25 listopada 2013 10:34
ania37

Wykonanie_
Smacznego

ziemniaki surowe
25 listopada 2013 10:47
Potrzebuję przepis na czerwoną kapustę duszoną z boczkiem,jabłkiem.Czy któraś z Was dziewczynki to robiła?
25 listopada 2013 10:51
magdalena_k

u mnie losos i kalafiorek mniam mniam
wczoraj zupka na wolowienie z mieskiem i duza iloscia warzyw taki eintopf
jutro cos z mielonym hahahaha

u mnie też łosoś ale brokułek do tego :)
25 listopada 2013 10:52
danulka

Potrzebuję przepis na czerwoną kapustę duszoną z boczkiem,jabłkiem.Czy któraś z Was dziewczynki to robiła?

Mi zawsze kupowali już gotową kapustę w słoiku...Ty masz świerzą główkę kapusty?
25 listopada 2013 10:52
no mialam w sumie do wyboru ale dziadek jje lososia bez ziemniaczkow wiec kalafiorek wiekszy:)
25 listopada 2013 10:54
ania37

Mi zawsze kupowali już gotową kapustę w słoiku...Ty masz świerzą główkę kapusty?

Ta w słoikach jest bardzo dobra,wystarczy podgrzac.
25 listopada 2013 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
danulka

Poszatkujesz kapustę,jabłka pokrojone razem do garnka,na wierzch plastry boczku,trochę soli,pieprz,majeranek,ja dodałam ziarenka smaku,bądz wegeta.Dusisz pod przykryciem aż kapusta będzie miekka.Tak gotowała moja pd, bylo pyszne.
25 listopada 2013 12:05
wiewiorka

Ta w słoikach jest bardzo dobra,wystarczy podgrzac.

Strasznie kwasna ...
25 listopada 2013 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
Ta z ALDI jest dobtra,mało kwasna ,ja dodaje troszke cukru i pieprzu,łyżeczkę masła,duszę,i jak zejme z gazu/pradu/ to łyżkę smietamy-mniam:)
25 listopada 2013 13:30
Malina

Poszatkujesz kapustę,jabłka pokrojone razem do garnka,na wierzch plastry boczku,trochę soli,pieprz,majeranek,ja dodałam ziarenka smaku,bądz wegeta.Dusisz pod przykryciem aż kapusta będzie miekka.Tak gotowała moja pd, bylo pyszne.

Dzięki serdeczne!
25 listopada 2013 13:32
ania37

Tak mam świerzą kapustę,dzięki za podpowiedź .Pozdrowionka :)))))